Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 16/05/2021 | 00:08 h

NOTÍCIES

  • PRESSUPOSTOS 2019

Les necessitats de les persones i les famílies d’Abrera, eixos principals en els Pressupostos 2019

24/12/2018

El Ple Municipal d'Abrera va aprovar els pressupostos 2019 en la sessió extraordinària celebrada el dimarts 4 de desembre. El comptes per l'any vinent ascendeixen a 18.261.204.19 €.

La regidora d'Hisenda, Maite Novell, va destacar que els comptes pel 2019 incideixen en el reforç i garantia de les polítiques socials. Potenciar els espais de convivència, parcs i jardins. Millorar la qualitat de la neteja del nucli urbà i barris d'Abrera. Seguir treballant per les millores en la seguretat ciutadana. Dimensionant nous i millors serveis de manera presencial i electrònica. Continuar amb polítiques respectuoses amb el Medi Ambient. Ajuts en matèria d’Ensenyament, mitjançant les subvencions de llibres de text, material autoeditable, menjador escolar, transport escolar... Impulsar l’activitat econòmica del nostre poble en els polígons, formació i treball amb Plans d’Ocupació gestionats per Promoció Econòmica així com la dinamització del Mercat Municipal. Protegir a tota la ciutadania millorant les polítiques en matèria de Salut.

 

MaiTe Novell va explicar també que els pressupostos 2019 aposten per continuar amb les polítiques de Participació Ciutadana, destinant 200.000€ per l'any 2019, després del bon resultat i treball realitzat per part de la ciutadania i grup motor.

 

Amb una població actual de 12.480 veïns i veïnes, la despesa destinada per habitant és de 1.463,24 €, la més elevada del Baix Llobregat.

 

Inversions

En l'apartat d'inversions les actuacions més rellevants a tenir en compte són nous i millorats projectes de Parcs i Jardins, espais de convivència de les nostres famílies. Rehabilitació de les vies públiques i nous asfaltats. Inversió en edificis i instal·lacions d'Ensenyament, Cultura, Casal de la Gent Gran i la reforma dels vestidors de la Piscina Municipal d'Estiu. Creació del nou Arxiu Municipal i dependències municipals. Inversió en la modernització del servei i professionalització de la Policia Local. Adquisició de vehicles elèctrics. Climatització en els vestidors del Centre Aquàtic Municipal (CAM). Continuació de la reposició de l'enllumenat públic. Millores en la xarxa d'aigües i clavegueram. Obres en els carrers Ter i Segre del barri de Ca n'Amat. Plataforma única al carrer Major. Zona d'esbarjo per a gossos. Grades del Camp de Futbol. Projecte i execució de noves instal.lacions esportives.

 

Per l’alcalde, Jesús Naharro, “el pressupost 2019 ens permet dur a terme totes les polítiques prioritàries de l’Equip de Govern Municipal a través de la gestió municipal, consolidant així un mandat que arriba ja a la seva finalització, on la planificació és constant i el treball intens perquè el projecte són les veïnes i els veïns d'Abrera".

 

Els Pressupostos 2019 es van aprovar amb els vots a favor de 6 regidors del PSC, 2 regidors d'ERC, 1 regidora de CiU, 3 abstencions d'ADA, 2 vots en contra  d'Abrera en Comú i 1 vot en contra de C's.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies