Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 25/09/2021 | 15:49 h

NOTÍCIES

  • Escola Francesc Platón i Sartí
  • Avda. de la Generalitat. Vorera d'accés al Rebao
  • Escola Josefina Ibáñez

Els veïns i veïnes d'Abrera ja hem decidit els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2018

27/11/2018

Ja tenim les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2018, després del període de votacions. La millora del pati de l'Escola Francesc Platón i Sartí (proposta número 5) ha estat la iniciativa més votada, amb 328 vots. La participació en aquest primer procés participatiu ha estat molt per sobre de la mitja dels processos realitzats en altres municipis.

El segon projecte més votat ha estat el número 2, centrat en la millora de la vorera de l'avinguda de la Generalitat d'accés al Rebato, amb 224 vots. I el tercer projecte escollit ha estat el número 9, dedicat a la millora del pati de l'Escola Josefina Ibáñez, amb 176 vots.

Els projectes guanyadors, per ordre de votació, presenten les següents millores:

1. Proposta número 5
Millora del pati de l'Escola Francesc Platón i Sartí. 40.000 €

La millora consisteix en la col·locació de tendals als patis i la construcció d’un porxo a la sortida de Primària.

Aquesta actuació permetrà disposar d’espais d’ombra als patis per als alumnes i oferir un lloc de protecció davant la pluja a alumnes i pares.

 

2. Proposta número 2
Millora de la vorera de l'avinguda de la Generalitat d'accés al Rebato. 40.000 €

Millora a l’encreuament de la vorera de l’Av. de la Generalitat amb la sortida de la C-55, venint d’Olesa de Montserrat. Consistirà en la creació de voreres més amples i lliures d’obstacles donant prioritat als vianants davant dels vehicles.

 

3. Proposta número 9
Millora del pati de l’escola Josefina Ibáñez. 40.000 €

La millora consisteix en la instal·lació de tendals i ombres als patis de Primària i Infantil. L'actuació permetrà l'ampliació dels espais d'ombra per als alumnes.

 
Audiència pública

Properament presentarem en una audiència pública els resultats i els projectes guanyadors d'aquests primers pressupostos participatius realitzats al nostre municipi.

 Del 9 al 25 de novembre, els veïns i veïnes d'Abrera de més de 16 anys hem pogut votar en aquesta pàgina web els Pressupostos Participatius 2018. La participació ha estat molt alta, amb un 12,69%. A la resta de municipis amb processos participatius, la participació mitjana no supera el 3%. Per facilitar les votacions, vam instal·lar punts de votació assistida a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament i al mercat setmanal dels dimarts.

Del 20 de setembre al 10 d'octubre, els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi van presentar un total de 50 propostes, cadascuna amb un cost màxim de 40.000 €+ IVA. De les 50 iniciatives, 12 recollien tots els criteris establerts a les bases del procés i van passar a la fase de votacions.

 

Els Pressupostos Participatius 2018 compten amb un Grup Motor, constituït per representants de la ciutadania a títol individual, representants de les associacions del nostre municipi i representants polítics. El grup s'encarrega de fomentar la participació ciutadana, garantir i dinamitzar el procés i fer-ne el seguiment, per revisar i vetllar per la transparència i el bon funcionament. 

 

Què són els pressupostos participatius?
És un procés participatiu mitjançant el qual els veïns i les veïnes d’Abrera decidim el destí de 150.000,00 € de la partida d’inversions (obres, mobiliari urbà, enllumenat públic, senyalització viària, clavegueram, vehicles, web, aplicacions informàtiques, equipaments d’edificis, etc.) dels pressupostos municipals 2018.

 

Més informació a la secció Abrera Participa!

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies