Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 08/04/2020 | 15:13 h

NOTÍCIES

  • ventades_2

Consells de Protecció Civil en cas de ventada

21/11/2013

El departament de Protecció Civil de l´Ajuntament d´Abrera ha informat que s´ha activat la prealerta del PROCICAT per risc de fort vent durant la jornada d´avui dijous i demà divendres a bona part de Catalunya, inclòs el Baix Llobregat Nord.

A continuació es detallen els consells en cas de ventada:
A casa es recomana tancar portes i finestres, entrar a l´interior els objectes que el vent es pugui emportar dels jardins o balcons, i no sortir al carrer.

En cas d´estar a l´aire lliure, cal vigilar amb el mobiliari urbà, l´enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l´arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. Tampoc s´ha de pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses, i vigilar amb els arbres que poden caure. I també es recomana allunyar-se de les platges o les ribes dels rius.

I en cas d´haver de conduir, es recomanar consultar les prediccions del temps i l´estat de les carreteres. Si és imprescindible haver de desplaçar-se, cal anar amb molta precaució perquè ens podem trobar obstacles a la via. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, subjectant el volant amb fermesa. Ser prudent en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles. I si es condueix un vehicle de grans dimensions o amb remolc, cal extremar les precaucions perquè, en cas de fort vent, hi ha més risc de sortir-se de la via o bolcar. El telèfon d´emergències és el 112.

dijous, 21 de novembre de 2013


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25