Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 29/03/2024 | 10:24 h

Gaudim, un any més, de la nostra Festa Major amb més de 70 activitats i molta participació! Gràcies Abrera!

3/7/2019

Com sempre, Abrera ha bategat al ritme de la seva Gran Festa! Durant tota la setmana passada els veïns i veïnes d'Abrera vam poder gaudir de tota la proposta d'activitats que des de l’Ajuntament d’Abrera vam programar amb una setantena d'activitats, totes gratuïtes, amb la col·laboració i empenta de les nostres associacions locals.

Abrera ha tornat a omplir els seus carrers, places, parcs i indrets del municipi amb ritme, companyonia i ganes de festa a la Festa Major 2019. Des de l'Ajuntament d'Abrera i les entitats col·laboradores en la programació d'activitats  la valoració és molt positiva.

 

Per l'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro la valoració de la Festa Major d'enguany ha estat molt positiva ja que "ens hem trobat amb una Festa Major amb gran quantitat de festes, gran quantitat d'espais, molt encaminada a oferir serveis de proximitat per a totes les famílies del municipi que ens ha servit per gaudir en companyonia i companyia de totes i tots els veïns i veïnes d'Abrera. A més destaquem des de l'Ajuntament la gran quantitat d'activitats que hem organitzat, amb una setantena de propostes per a que tothom en gaudeixi i trobés el seu espai".

 

Per la seva part, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Abrera, Francisco Sánchez, agraeix l’esforç realitzat per les entitats i la ciutadania en general. “Donem les gràcies a tots els veïns i veïnes, entitats, personal de l’Ajuntament, proveïdors i col·laboradors per la gran feina realitzada durant la Festa Major d’Abrera 2019! Gràcies, Abrera!

 

Podeu sentir les declaracions als companys de Ràdio Abrera de l'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, el regidor de Cultura, Francisco Sánchez, el regidor de Joventut Alfred Delgado, la regidora de Comunicació, Igualtat i LGTBIQ+ Montse Navarro, la regidora d'Infància Giulia Mirto i el regidor d'Esports Jordi Moreno, al final d'aquesta pàgina. També trobareu les declaracions de la pregonera Judith Martín, així com dels representats de les diferents entitats i associacions que han participat en la Festa Major 2019.

 

Més de 70 activitats, totes gratuïtes

Enguany les activitats, han estat pensades per a totes i tots els veïns i veïnes d'Abrera amb la inclusió de diferents espais destinats a totes les persones amb diversitat funcional i també destaquem la participació del jovent d'Abrera dins la Festa Major Jove ja que tots els grups que hi han actuat eres locals. 

Així doncs vam iniciar les activitats el dimarts 25 de juny amb un taller d'inclusió d’estimulació mitjançant el cos i el moviment a la Casa de Cultura, amb la participació especial dels membres del TOCC d’Esparreguera, pensat per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional.
A la tarda va tenir lloc un taller infantil de capgrossos a l’Hotel d’Entitats a càrrec de l’Associació Blanc de Guix, organitzat per l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera. A la tarda també es van disputar les finals del 31è Campionat de frontó per parelles als frontons municipals i va tenir lloc una de les novetats que presenta enguany la Colla de Diables Bram de Foc d’Abrera: un cercavila de timbals que va recórrer els nostres carrers.

 

Dimecres 26 de juny a la plaça de Pau Casals es va fer a la tarda una masterclass d’afrobeatz amb animacions, ritmes africans moderns per a totes les edats a càrrec de Fatu i les seves ballarines.

 

Dijous 27 de juny l’AMPA de l’Escola Josefina Ibáñez va organitzar un berenar de Festa Major, una orxatada amb fartons a l’Escenari Casals (Pl. De Pau Casals) per a tota la família. També a la tarda, diversos grups, corals, l’orquestra i els combos de l’Escola Municipal de Música van oferir un concert a l’Escenari Trueta i la companyia Circ Pistolet va portar l’espectacle “Quan no tocàvem de peus a terra” a l’Escenari Casals. També es va fer una Cercavila de Timbals de la Colla de Diables Bram de Foc.

 

Degut a l'onada de calor d'aquests dies vam retrassar l'hora d'inici de la Festa Pride i vam cancelar la masterclass de l'Escola Anubis. A les 19.30 h va començar l'exhibició de la Asociación Cultural Bailamos. Tot seguit l'Escola de Dansa Anubis i el grup de Hip Hop del Casal de Joves d'Abrera també van actuar. A continuació es va fer la lectura del Manifest LGTBI amb la col·laboració de l’Associació de Joves Garsasound, festa Holi amenitzada per #BIGTOUR, ball de la Asociación Vive y Baila i fi de festa a càrrec de l’Associació de Joves Garsasound.

 

Divendres 28 de juny al matí es va fer una classe de ioga amb Vive y Baila al parc de l'Estació. A mig matí es va celebrar la Festa Pride Infantil amb escuma de colors a l'escenari Casanova a càrrec de la Cia. L'Ou Ferrant amb pica-pica refrescant i acolorit per a tota la família.

 

D'onze a una del migdia i de quatre a set de la tarda es va realitzar la jornada de portes obertes a Ràdio Abrera, amb refrigeri i regals. L'alcalde, Jesús Naharro, va ser entrevistat en directe i va desitjar una bona Festa Major a totes les veïnes i veïns d'Abrera.

 

A la tarda es va fer una ballada de sardanes a la plaça Pau Casals amb Abrera Sardanista i taller de Capgrossos a l’Hotel d’Entitats a càrrec de l’Associació Blanc de Guix. Al Casal d'Avis es va inaugurar l'exposició de treballs manuals, costura i “patchwork” realitzats per les i els alumnes del Casal d'Avis d'Abrera. En aquest acte, l'alcalde, Jesús Naharro, i el regidor de Cultura, Francisco Sánchez, van reconèixer amb un obsequi a la professora de costura, Aurora Murillo, el professor d'informàtica, Antolin Gil, i la directora del grup de teatre, Mayte Moreno, pel seu treball voluntari al Casal d'Avis.

 

Divendres 28 de juny a la tarda també es va posar en marxa la 3a edició de l’Abrera Circus al pati de l’Escola Ernest Lluch, amb la instal•lació del “Pájaro Carpintero”, el taller de circ a càrrec de la Cia. Los Herrerita i l'espectacle de pirates de circ amb la Cia. Tot Circ.

A la tarda també es va realitzar una exhibició de ball a càrrec de la Asociación Cultural Bailamos a l’escenari de la plaça de Doctor Trueta i el grup de Batuka del Casal d’Avis.

També es va oferir un concert de tarda amb l’Orquestra Nova Blanes a la plaça Pau Casals i a la plaça Rafael Casanova va començar l’espectacle a càrrec de l’ “Always Drinking Marching Band” que va recórrer diversos carrers del municipi fins arribar a l’Ajuntament.

A les deu de la nit va tenir lloc el pregó de Festa Major a càrrec de la Judit Martín, guanyadora del premi internacional d’Humor Gat Perich 2018.

Seguidament es va fer el Correfoc de Festa Major amb la colla de Diables Bram de Foc d’Abrera, la Colla de Diables i Dracs de Martorell i els Diables Keresus de Santa Coloma de Queralt. L’espectacle pirotècnic programat inicialment per finalitzar el Correfoc a la plaça de l’Església es va ajornar a causa de l'onada de calor i per precaució i seguretat.

A la mitjanit es va fer el ball amb l’Orquestra Nova Blanes a l’escenari de la Plaça Pau Casals. Amb exhibició de ball amb en Manel Llopis de Juventudes Rocieras a la mitjapart.

També a la mitjanit va començar la Festa Major Jove als dos escenaris:  a Can Morral van actuar els grups locals Stereofreak, a Yogurt Griego i Remember the Time; i a l’escenari del pàrquing del carrer de Joan Miró es va oferir l'actuació de diversos grups musicals de reagge, rap i acústic. A dos quarts de dos de la matinada van actuar els i les joves de Garsasound i a les 3h van amenitzar la nit diversos DJ’s de música electrònica alternativa.

 

Dissabte 29 de juny

Durant tot el matí es va disputar el torneig de bàsquet 3x3 del Club Bàsquet Abrera al Pavelló Esportiu Municipal, mentre que fins les nou del vespre el Club Frontenis Abrera va organitzar l’Open Festa Major Pilota Preolímpica i l’Open Veterans Festa Major Pilota Lenta a les pistes de Frontó Municipal.

Durant el matí i fins primera hora de la tarda es va celebrar el quart Campionat d’Skate i Scooter al pàrquing exterior del Montserrat Centre Abrera. A mes, al llarg de tot el dia els voluntaris i voluntàries de l’Associació Espanyola contra el Càncer van recollir donatius  a la plaça de l’Església, la rambla del Torrentet, el Rebato i a la plaça de Rafael Casanova.

Al matí també es va dur a terme la Trobada de Xapes al Centre Polivalent i a les onze es va encetar la visita comentada al jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil del barri de Sant Miquel.

Després de la missa de Festa Major es va fer un concert vermut amb Los Bongo Beats a l’Hort de la Parròquia.

De dotze a quatre van poder gaudir a l'aire lliure del bon ritme i bon ambient al Porró Electrònic amb Dj Andreu Presas i Dj Peperu, amb servei de begudes i Food Trucks al parc de l’Estació.

A la tarda es va celebrar el 16é Torneig d’Escacs de Festa Major 2019, amb memorial a Pere Palau, a la plaça Rafael Casanova.

A partir de les sis i fins les nou del vespre es va poder visitar al pati de l’Escola Ernest Lluch 3a edició de l’Abrera Circus: amb la instal•lació del Sensorial – Espai Baby a càrrec de Les Colomes, el Titeretú i El Laberint a càrrec de Itinerània i l'espectacle Antipasti, a càrrec de la companyia EQM.

A les sis de la tarda es va engegar una petita cercavila a la Residència Canigó amb el Gegantó Porronet, un grup de Grallers i els Bastoners, i a l’escenari de la plaça Doctor Trueta amb exhibició de ball a càrrec del grup de Hip Hop del Casal de Joves i de Juventudes Rocieras. I a les set de la tarda va començar la Cercavila Tradicional de Festa Major amb l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera. des del Rebato fins a l’Ajuntament.

Al vespre es va fer l'exhibició de zumba a càrrec de Vive y Baila a la plaça Doctor Trueta, i a la plaça Pau Casals es va oferir el concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana. També va actuar el grup de Gospel de Vive y Baila a l’Escenari de la plaça Doctor Trueta.

I a partir de dos quarts de deu, a la plaça de la Constitució va començar el Correfoc Infantil de Festa Major amb la Colla infantil de diables Bram de Foc, el Polls Folls d'Esparreguera, Espurnetes Foc Foll de Bellpuig i la Targafera de Tàrrega.

A la mitjanit vam gaudir del Ball amb l’Orquestra Selvatana a la plaça de Pau Casals, amb exhibició de l’Associació Cultural Pas a Pas a la mitjapart.

També a la mitjanit, en el marc de la Festa Major Jove, a l’escenari de Can Morral va actuar el grup de discomòbil i dj’s locals 4Them! Seguits de la festa del cinquè aniversari de #BigTour amb molta música i sorpreses, I a l’escenari de la plaça Rafael Casanova es va celebrar la Festa Revival amb els DJ’s Kript and Col.

 

I diumenge 30 de juny, darrer dia de la nostra Festa Major, a les vuit del matí vam encetar el dia amb el Toc de Matines amb l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera. A les deu del matí vam gaudir de la Trobada de Seat 600 a la plaça Rafael Casanova amb un recorregut pel poble a càrrec de l’Associació de Clàssics del Baix Llobregat Vikingos del 600. A més, a les 12 h la Seu Local d’Abrera de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Catalunya Contra el Càncer i l’Associació de Clàssics del Baix Llobregat “Vikingos del 600” van fer el sorteig d’un Seat 600 clàssic a benefici de l’AECC.

Al matí també es va fer el concert de “Guateque” a l’escenari de la plaça Rafael Casanova i una sessió de cinema de Festa Major amb la pel·lícula “Ralph Rompe Internet” al Centre Polivalent. 

També al migdia es va celebrar una matinal castellera a la plaça de l’Església amb els Castellers d’Esparreguera. i va tenir lloc el lliurament de premis del concurs de pesca a l’Escola Ernest Lluch.

A les quatre de la tarda Esplugues Televisió, la Televisió del Llobregat (ETV) va fer la grabació d'un nou Programa Especial de Festa Major del nostre municipi a la plaça de Pau Casals, amb reportatges de les diferents activitats de la festa i entrevistes a l'alcalde, regidores i regidors de l'Ajuntament i diferents entitats del municipi.

De quatre a vuit es va organitzar la Gran Festa Jove de l’Escuma a càrrec de #BigTour al Parc de Can Morral per a majors de 12 anys.

A partir de les sis l’Abrera Circus va tornar a obrir les seves protes al pati de l’Escola Ernest Lluch. I a les set de la tarda va haver-hi ballada de Sardanes amb la cobla Vila d’Olesa a la plaça de l’Església.

Ja a la nit, a les onze vam poder gaudir del piromusical amb el Castell de Focs que enguany es va fer des del parc de La Vinya (darrere de l'Església). Finalment a dos quarts de dotze es va cloure la nit amb cantada d’Havaneres amb el grup Neus Mar a la plaça Pau Casals.

 

Festes lliures de sexisme i amb civisme

Enguany hem comptat amb dos punts liles ubicats al parc de Can Morral i com a novetat al nou espai de la festa del pàrquing del carrer de Joan Miró. Precisament en aquest nou emplaçament les noies que atenien les persones que s’hi acostaven pertanyen a l’Associació de Joves Garsasound. Se’ls hi va fer una formació sobre la importància dels protocols contra les agressions sexistes, l’atenció al punt lila i la prevenció de les violències masclistes. La formació va tenir lloc el 18 de juny passat.

Des de la regidoria d’Igualtat, LGTBIQ+ i Feminismes, la tècnica Esther Reales valora de forma molt positiva el funcionament d’aquests punts liles i de la Festa Major 2019: “s’hi ha acostat molta gent, les persones també han mostrat molt interès i hem pogut comprovar que el missatge es troba cada vegada més entre la població”. També ha destacat la importància de la tasca de prevenció i sensibilització que impulsem des de l’Ajuntament d’Abrera ja que ha permès que aquest any no s’hagi produït cap tipus d’agressió.

 

Punts d’informació

Enguany hem apostat novament per millorar la comunicació amb els nostres veïns i veïnes amb els punts d’informació situats a la rambla del Torrentet i al passeig de l’Estació. Els informadors i informadores han repartit programes de Festa Major, orientat als veïns i veïnes amb preguntes sobre les activitats i han realitzat enquestes, que ens permetran valorar el desenvolupament de la festa.

 

 

Tota la informació i fotografies de la Festa Major als canals de comunicació de l’Ajuntament

A través dels nostres canals de comunicació podeu consultar tot allò relacionat amb la Festa Major d’Abrera: al web municipal www.ajuntamentabrera.cat, a l’aplicació gratuïta “Connecta’t a Abrera”, a través de tota la programació de Ràdio Abrera al 107.9 de l’FM, a www.radioabrera.cat i a l’app. I segueix-nos a les xarxes socials del Departament de Comunicació: a Twitter @AbreraInforma i a l'Instagram @abrerainfo.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm la participació, col·laboració, civisme i respecte de totes i tots els veïns i veïnes d'Abrera que han gaudit un any més de la nostra Festa Major. Fins l'any vinent!


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies