Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 01/03/2021 | 06:14 h

NOTÍCIES

  • Cabalbaix. Realitzem activitats preventives sobre l’ús de les tecnologies a les escoles de primària del nostre municipi

Realitzem activitats preventives sobre l’ús de les tecnologies a les escoles de primària del nostre municipi

17/1/2019

Des del Cabalbaix, una iniciativa conjunta d'Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires per prevenir el consum de drogues i els comportaments de risc, aquesta setmana hem iniciat diverses activitats preventives sobre l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) adreçades als alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles del nostre municipi.

Aquesta setmana hem dut a terme les primeres sessions del taller sobre tecnologies “#sensefiltres”, a càrrec de la coordinadora del Cabalbaix, Mireia Luna. Estan adreçats als alumnes de sisè de les tres escoles de primària d’Abrera: a l’Escola Josefina Ibáñez es van fer el 14 de gener, a l’Escola Ernest Lluch el 14 i el 17 de gener i a l'Escola Francesc Platón i Sartí, el 16 de gener.

 

El taller “#sensefiltres” compta amb tres sessions, i la resta es duran a terme entre el 21 i el 31 de gener. Segons ha explicat Mireia Luna, “en aquest taller es treballa el tema de les tecnologies de forma molt participativa, els alumnes expliquen quins aparells tenen a casa, quin us en fan, si reben pautes d’ús i quines aplicacions fan servir, per qüestionar-ne l’ús que en fan, especialment de les imatges a través de les xarxes socials”.

 

Teatre educatiu “Estàs pantallat?”

Els alumnes de cinquè de l’Escola Francesc Platón Sartí van poder veure els dies 14 i 15 de gener passat l’obra de teatre “Estàs pantallat?”, a càrrec de l’entitat d’Educació per a l’Acció Crítica (EDPAC), per promoure la reflexió i l’ús responsable de les TIC a través de diverses escenes qüotidianes familiars, amb un debat final per extreure conclusions i perquè els alumnes puguin compartir la seva pròpia experiència. Els alumnes de cinquè de l’Escola Josefina Ibáñez realitzaran l’activitat “Estàs pantallat”? el proper dilluns 21 de gener, i els de sisè de l’Escola Ernest Lluch el dijous 31 de gener.

 

Prevenció de conductes de risc mitjançant contes

També al gener els alumnes de cinquè de les tres escoles d’Abrera han començat l’activitat “Els meus amics, el meus jardí”, un programa d’educació per a la salut a l’ensenyament primari amb una proposta didàctica per desenvolupar la prevenció de les conductes de risc mitjançant uns contes que primer es treballen a classe i que finalment graven i s’emeten a Ràdio Abrera a l’espai “La Finestra de la Salut”. La primera edició del curs tindrà lloc el proper dilluns 28 de gener a les dues del migdia, i es podrà sentir al 107.9 de l’FM i a través de www.radioabrera.cat.

 

Prevenció, atenció i reinserció

El pla supramunicipal Cabalbaix pretén donar una resposta estructurada al fenomen de les drogodependències i els comportaments de risc als municipis, treballant des de la prevenció, l'atenció i la reinserció. El pla ofereix accions preventives sobre drogues i socioaddiccions en diferents àmbits com tallers sobre drogues i addiccions a les tecnologies en centres educatius, sessions informatives a famílies, intervencions en oci nocturn, cicles informatius a les ràdios municipals, o formació a professionals.

També ofereix atenció personalitzada a tota la població a través del Servei d'Assessorament. En el cas d’Abrera, us podeu adreçar contactant amb el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament (carrer Major 3), enviant un correu electrònic a l’adreça cabalbaix@cabalbaix.org o trucant al telèfon 605 90 26 59.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies