Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 19:56 h

NOTÍCIES

  • alcaldes

Viladecavalls, Olesa i Abrera reclamen l´execució de les obres del 4rt Cinturó

26/10/2012

L´alcalde de Viladecavalls, Carles Rodríguez; l´alcalde d´Olesa de Montserrat, Salvador Prat; i l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler, han anunciat aquest matí en roda de premsa que reclamaran al Ministeri de Foment la inclusió d´una partida econòmica suficient en el pressupost del 2013 per continuar l´execució de les obres del 4rt Cinturó entre els municipis de Viladecavalls i Olesa de Montserrat.  Així mateix, han fet saber que reclamaran al Ministeri que es comprometi a un calendari de finalització i d´inauguració del tram Viladecavalls - Olesa de Montserrat per a finals de l´any 2014.

L´alcalde de Viladecavalls, Carles Rodríguez, ha recordat com les dotacions econòmiques plurianuals del 4rt Cinturó previstes fa un parell d´anys estimaven per a l´any 2011 una consignació de 23,4 milions d´euros, per a l´any 2012, de 43 milions d´euros, per a l´any 2013, de 57 milions d´euros i per a l´any 2014, de 9,5 milions d´euros.

En els pressupostos generals de l´Estat per a l´any 2013 hi figura però una consignació econòmica de 3,8 milions d´euros, "clarament insuficient per a la continuïtat d´aquesta obra". L´aturada de l´actuació s´emmarca dins d´un escenari d´insuficiència d´inversió de l´Estat de Catalunya i d´incompliment de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut. Carles Rodríguez ha manifestat que "és imprescindible que la interconnexió viària entre dues de les comarques més poblades i de major activitat econòmica de Catalunya es materialitzi". 

L´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler, ha remarcat que a Abrera hi ha una doble reivindicació. D´una banda, acabar la traça i de l´altre, la necessitat de "garantir l´amabilitat amb el territori a barris com Can Morral i El Rebato", on es va assegurar reduir la sonorització i l´impacte ambiental de l´obra amb la creació de zones verdes. Així mateix, l´alcalde d´Olesa de Montserrat, Salvador Prat, ha explicat que "estem patint la no utilitat de la infraestructura", afirmant també que "l´aturada de l´obra provocarà un augment progressiu dels costos d´execució".

Els alcaldes han anunciat que realitzaran una ronda de contactes amb cadascun dels grups parlamentaris amb representació al Congrés per tal que la inversió es materialitzi als Pressupostos Generals de l´Estat d´enguany.


(d´esq. a dreta) l´alcalde d´Olesa, de Viladecavalls, i l´alcaldessa d´Abrera

Divendres, 26 d´octubre de 2012


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25