Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 28/03/2024 | 14:05 h
  • Escola Bressol Món Petit
  • Quitxalla. Llar d'infants. Abrera

Demà dijous, 21 de maig, obrim el període de preinscripció i matrícula de l’Escola Bressol Municipal Món Petit pel curs 2020-21

20/5/2020

A partir de demà dijous, 21 de maig, i fins el 12 de juny obrirem de forma telemàtica el període de presentació de sol•licituds per optar a una plaça de cara al curs vinent a la nostra Escola Bressol Municipal Món Petit. I a partir del dimarts 2 de juny també es podran tramitar presencialment al centre amb cita prèvia. L’oferta de places no s’ha reduït en funció de noves mesures de seguretat (amb ràtios més baixes per aula, per exemple) que puguin dictaminar les autoritats competents amb motiu de la COVID-19. En el cas que sortissin noves instruccions que puguin alterar l’oferta informarem les famílies i pendrem les mesures pertinents.

Preinscripció pel curs 2020-21

El tràmit es podrà fer online. Tota la informació està disponible en aquest web a la secció de serveis i educació (abrera.cat/serveis/educacio). Les famílies hauran d’omplir la sol·licitud en suport informàtic (feu clic aquí) i adjuntar la documentació necessària escanejada o fotografiada. Aleshores, el centre ja ho rebrà tot directament. 

 

Per a les famílies que no disposen de connexió a Internet o no saben com fer el procediment online, està previst que l’escola obri entre el 2 i el 12 de juny per rebre de manera presencial les sol·licituds. Ara bé, si una família vol presentar físicament la petició, caldrà demanar hora, ja sigui trucant o a través de correu electrònic.

 

Quina documentació és necessària presentar?

  • Qüestionari complementari a la sol·licitud de preinscripció on s’assenyalaran els serveis escollits.
  • Còpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
  • Còpia del llibre de família (pàgines on consten els pares, tutors o guardadors i l’infant a escolaritzar) o altres documents relatius a la filiació.
  • Còpia de la Targeta Sanitària Individual (TSI) de l’infant en cas que en tingui.
  • Altres documents acreditatius dels criteris al·legats a la sol·licitud de preinscripció.

 

Quines mesures caldrà prendre en la preinscripció presencial?

En aquests casos, al centre hi ha d’anar preferiblement només una persona per fer la preinscripció. Caldrà anar-hi amb mascareta i guants i portar la documentació en un sobre. També es recomana que les famílies portin el seu propi bolígraf. Si qui ha de fer la preinscripció són persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o bé tenen símptomes de Covid-19, poden autoritzar per escrit a una altra persona perquè porti la documentació al centre.

 

L’escola serà un lloc segur perquè s’haurà netejat prèviament i es netejaran diàriament els espais utilitzats, es ventilaran de manera periòdica les instal·lacions, s’utilitzaran mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants per al personal d’atenció al públic, així com gel hidroalcohòlic.

 

Caldrà seguir les instruccions del personal del centre per accedir i sortir de l’edifici, i esperar a l’exterior les indicacions per poder accedir-hi, sempre respectant la distància de seguretat (2 m).

 

Com sabré els resultats del procés de preinscripció?

Les publicacions amb els resultats del procés de preinscripció (llistes de sol·licituds amb la puntuació, llista d’admesos, etc.) es podran consultar per internet a abrera.cat/serveis/educacio. No es penjaran físicament al centre. 

 

Podré visitar els espais de l’escola bressol?

L’Escola Bressol Municipal Món Petit només pot obrir per fer la preinscripció, no pot fer portes obertes o visites als pares/mares. El centre ha fet un vídeo per donar a conèixer el projecte educatiu, els serveis que ofereix, l’equip educatiu i les instal·lacions. El vídeo el podeu veure a la part inferior d'aquesta pàgina,

 

Calendari del procés:

  • Publicació de l’oferta: 20 de maig.
  • Presentació de sol·licituds (telemàtica): del 21 de maig al 12 de juny.
  • Presentació de sol·licituds (presencial amb cita prèvia): del 2 al 12 de juny (matins: de 9 h a 11 h i tardes de dimarts i dijous: de 15 h a 17 h).
  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional: 17 de juny.
  • Termini per presentar una reclamació a la puntuació provisional (telemàtica o presencial amb cita prèvia): 18 de juny (matí: de 9 h a 11 h i tarda: de 15 h a 17 h).
  • Sorteig públic en cas d’empat: 19 de juny ( a les 10 h a la Casa de Cultura d’Abrera).
  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació definitiva dels infants admesos i, si escau, de la llista d’espera: 22 de juny.
  • Període de matrícula (telemàtica o presencial amb cita prèvia): del 23 al 30 de juny (matins: de 9 h a 11 h i tardes de dimarts i dijous: de 15 h a 17 h).

Apostem per l'educació

Dins la ferma aposta per l’educació que fem des de l’Ajuntament d’Abrera es troba l’Escola Bressol Municipal Món Petit per a la primera infància, és a dir, per les edats d’entre 0 a 3 anys, tot facilitant la conciliació familiar i laboral; així com l’acompanyament integral en el creixement en els primers moments de la vida dels nens i nenes que esdevindran el futur del nostre municipi.

 

A l’Escola Bressol Municipal Món Petit la defineix la seva familiaritat. És una escola que fomenta la relació família-escola a partir del contacte diari amb les entrades relaxades. Es busca el benestar de l’infant per a fomentar la seva autonomia personal tot respectant la seva llibertat, espontaneïtat, drets, capacitats, emocions i necessitats.

 

Es treballa amb el joc lliure i ordenat en un ambient afectiu. Els infants reben atenció individualitzada des de la diversitat. Parlem d’una pedagogia basada en valors com l’amor, la comprensió, la tendresa, l’amistat i el compartir.

 

Els espais que podeu trobar a l’Escola són:

  • Aules nadons: comptem amb 2 aules d’una ràtio de 8 infants per aula.
  • Aules 1-2 anys: comptem amb 4 aules d’una ràtio de 13 infants per aula.
  • Aules 2-3 anys: comptem amb 4 aules d’una ràtio de 20 infants per aula.
  • Aquestes ràtios podrien variar en funció de noves mesures de seguretat per la prevenció i contenció de la COVID-19. En el cas que sortissin noves instruccions informarem les famílies i pendrem les mesures pertinents.
  • Espais comuns, sales polivalents i menjadors on amb diferents materials d’elements naturals, quotidians i reutilitzables es desenvolupen les activitats diàries.
  • Cuina: Disposem de cuina pròpia amb menús revisats per dietistes professionals i amb menús especialitzats per a infants amb al·lèrgies i intoleràncies.
  • El Jardí: Durant l’any 2018 i en el marc d’un projecte participatiu de la comunitat educativa del centre, es va realitzar l’ampliació i la millora del jardí, convertint-lo en un espai més d’aprenentatge; que ens permet interaccionar amb l’entorn, amb elements naturals i estimular la psicomotricitat dels infants. També s’hi contempla un espai destinat a treballar el projecte de l’hort. Amb ell, s’acompanya que els infants tinguin respecte i cura de les plantes sent protagonistes de tot el procés (plantar, regar i recollir) tot potenciant el menjar saludable.

 

Jornades i serveis que oferim:

Són 3 les jornades que oferim: matí (de 9 h a 12 h), completa (de 9 h a 12 h i de 15 h a 18 h) i tarda (de 15 h a 18 h).

Els serveis que s’ofereixen són els d’acollida (de 8 h a 9 h) i de menjador (de 12 h a 15 h).

 

Altres serveis:

Altres serveis de l’Escola Bressol Municipal són: el servei psicopedagògic i l’espai familiar amb tallers i xerrades. A més, col·labora de manera coordinada amb el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), l’EAP (Equip d’Assessorament i Orientació Psciopedagògica) i els serveis socials de l’Ajuntament d’Abrera.

 

També l’AMPA forma part del nostre dia a dia. És una part molt important i activa dins l’escola, doncs treballem conjuntament per a organitzar les celebracions populars i les festes de l’escola; així com també ofereix activitats pels infants com tallers i espectacles.

 

Més informació

Escola Bressol Municipal Món Petit

T. 673  22 49 52

de 9 h a 17 h

email: abrera@cavallcartro.cat

 

Servei d'Educació

T. 93 770 47 32 - 93 770 03 25

email: educacio@abrera.cat

 

Llar d'infants Quitxalla

També anunciem l'inici del període de preinscripcions de la Llar d'Infants Quitxalla del nostre municipi. El centre privat ha publicat al seu canal de youtube un vídeo de portes obertes virtual. Podeu veure'l fent clic aquí. Trobareu més informació als perfils de Facebook (@quitxallaabrera) i Instagram (@llardinfantsquitxallaabrera).

  

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T