Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 12:23 h

Signem els convenis per a la subvenció dels llibres de text i el material autoeditat amb les AMPA i les escoles del nostre municipi

El termini de presentació de sol·licituds s'allargarà fins al divendres 5 de novembre de 2021 (inclòs)

14/9/2021

Un curs més, des de l'Ajuntament d'Abrera hem signat els convenis pels ajuts per a la compra dels llibres de text i el material autoeditat amb representants de les AMPA i de les direccions dels centres escolars del municipi. Enguany l'acte de signatura ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el dimecres 8 de setembre, amb totes les mesures per la prevenció i la contenció de la Covid-19.

 

L'acte ha comptat amb l'assistència del nostre alcalde, Jesús Naharro, la regidora d’Educació, Giulia Mirto, i la tècnica municipal, Maria Edo, i les diferents representants de les AMPA i els equips directius dels centres educatius d'Abrera.


En la nostra aposta per la formació de nens, nenes i joves, i amb la voluntat d’ajudar les famílies abrerenques, des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem un any més el 50% del cost dels llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals.

 

Així, el dimecres 8 de setembre, des de l'Ajuntament d'Abrera vam signar els convenis amb les representants de les AMPA i de les direccions dels centres escolars, pels ajuts per a la compra dels llibres de text i el material autoeditat, a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

 

Per a l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, la valoració d'aquest conveni és molt positiva, ja que "hem signat a l’Ajuntament d’Abrera amb la Regidoria d’Ensenyament un conveni amb totes les AMPA de les escoles abrerenques, i amb totes les direccions de les escoles abrerenques de primària i secundària, per tal de restablir i enfortir aquestes col·laboracions, aquests programes que es duran a terme durant aquest curs.  Per l’Ajuntament d’Abrera la col·laboració i l’acompanyament forma part de la nostra idea de millorar l’educació de tots i totes els veïns i veïnes d’Abrera. Per a nosaltres és molt important el suport a les escoles, a les AMPA, que no només es tradueix amb aquest conveni, sinó que hi ha durant tot el curs una sèrie de reunions, de treball continu, que tenen com a finalitat la millora de l’àmbit educatiu del nostre municipi. Per tal de millorar en aquest aspecte l’Ajuntament d’Abrera posa a disposició aquests recursos que es lubriquen amb la signatura d’aquest conveni”.

 

Per les representants de les AMPA, la valoració de la signatura d'aquest conveni és molt positiva:

 • “Una noticia muy buena. Un año más tenemos la subvención”.
 • “Valorem molt positivament que l’Ajuntament col·labori amb la subvenció dels llibres, i més en aquests anys que hi ha moltes dificultats a les famílies, i esperem que segueixi molts més anys".
 • “La signatura del conveni de la subvenció dels libres per tots els alumnes de l’Ernest Lluch ha anat mot bé. Continuarem col·laborant i treballant amb l’Ajuntament desde l’AMPA”.
 •  “La valoración del convenio con el Ayuntamiento genial. Lo que tenemos en Abrera no lo tienen alrededor. Espero que continue así y siga así para todo. Es una muy buena iniciativa”.

 

Podeu escoltar les valoracions de les diferents representants de les AMPA dels centres educatius d'Abrera, al final d'aquesta pàgina.

 

Ajut per a l'alumnat del municipi

L’ajut s’adreça a tot l’alumnat empadronat a Abrera (a data 01.01.2021) i matriculat en centres educatius públics o concertats en qualsevol dels cursos d’ensenyament obligatori, des de P3 a 4t d’ESO. A les famílies abrerenques que compren els llibres de text a través de les AMPA dels centres públics d’Abrera la subvenció ja s’aplica directament en el moment de l'adquisició del material. En canvi, les que ho facin a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà hauran de sol·licitar aquest ajut. 

 

La subvenció per als llibres de text i el material autoeditat és del 50% del cost. A més, en el marc de l’aposta dels centres educatius per a l’ús de les tecnologies a l’aula, concedim un ajut econòmic de 75 € per a l’adquisició de l’ordinador o la tauleta digital per als alumnes d’ESO, així com una subvenció del 50% del cost dels continguts educatius digitals. Igualment, per a l’alumnat matriculat en escoles d’educació especial, l’ajut és del 50% del cost del material didàctic.

 

  Subvencionem el 50% del cost dels llibres de text i del material autoeditat,

75€ per a l'adquisició d'un ordinador o tauleta digital a l'ESO

i el 50% del cost del material didàctic d'educació especial 

 

Com es pot aconseguir la subvenció?

Per a aquelles famílies abrerenques que compren els llibres de text a través de les AMPA dels centres públics d’Abrera (Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Ernest Lluch, Escola Josefina Ibáñez i Institut Voltrera), la subvenció ja s’aplica directament en el moment de la seva adquisició.

 

En canvi, aquelles famílies que ho facin a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà fora dels centres educatius abrerencs (a través del centre educatiu o AMPA, en el cas que l’escolarització sigui fora d’Abrera) hauran de sol·licitar aquest ajut.

 

El termini de presentació de les sol·licituds de l'ajut finalitza el divendres 5 de novembre de 2021 (inclòs)

 

  

Com es pot tramitar la sol·licitud?

Recomanem a les famílies que, per a formalitzar aquesta petició, utilitzeu de forma preferent el canal telemàtic a través de la seu electrònica al web municipal a l'apartat de Tràmits al que podeu accedir fent clic aquí  o bé a l'apartat del Servei d'Educació, al que podeu accedir fent clic aquí.

 

En aquest enllaç podreu accedir directament a la tramitació, entregar la documentació requerida, i consultar les bases de la convocatòria.

 

Us oferim assessorament en la tramitació

En cas que necessiteu suport en la tramitació, podeu contactar amb l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) al T. 93 770 03 25 en els següents dies i horaris:

 • De dilluns a divendres als matins de 9 h a 14 h
 • Les tardes de dimecres de 16.30 h a 19 h (fins dimarts 31 d’agost inclòs)
 • Les tardes de dimarts i dimecres de 16.30 h a 19 h (a partir de dimecres 1 de setembre inclòs).

 

El model de sol·licitud per presentar juntament amb la resta de documentació és el següent:

Sol·licitud ajut llibres de text i material digital 2021-2022.pdf

Solicitud ajuda libros de texto y material digital 2021-2022.pdf.pdf

 

 Recomanem a les famílies utilitzar de forma preferent el canal telemàtic

per a la tramitació. En cas de necessitat, també us oferim assessorament telefònic i presencial amb cita prèvia.

 

Des de l'Ajuntament seguim impulsant l'atenció telefònica i l'assessorament en la tramitació electrònica. Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat un manual amb tota la informació. Consulteu el manual fent clic aquí.

 

En cas necessari, també podreu fer el tràmit de forma presencial demanant cita prèvia de forma telefònica al T. 93 770 03 25 o a través del correu electrònic informacio@abrera.cat. L'atenció presencial per cita prèvia a l'OAC serà els matins de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. 

 

A Abrera, apostem per l'educació i la formació de nens, nenes i joves i ajudem les famílies abrerenques!

 

   

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies