Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 24/07/2024 | 02:42 h

El proper dimecres 5 d'abril es commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada saludable

La sortida es farà a partir de les 10.00 h, des del CAP d'Abrera (c. de Manresa 9-15)

4/4/2023

El Dia Mundial de l’Activitat física (DMAF) se celebra anualment, el 6 d'abril. En aquest sentit, demà dimecres 5 d’abril, a partir de les 10.00 h, es farà la sortida de la caminada des de la porta del CAP del carrer Manresa 9-15, per passejar per la zona del Torrent Gran.


L'objectiu del Dia Mundial de l’Activitat física (DMAF) és promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals. El lema d’enguany és “Gaudeix la vida, posa't en marxa!".

 

El fisioterapeuta del CAP d’Abrera, Ignasi Martínez, ha explicat en declaracions a Ràdio Abrera la importància de continuar incentivant la vida activa durant tot l'any entre la població, ja que "és necessari realitzar un mínim de 30 minuts d'activitat física cada dia. No val realitzar l'exercici físic només un cop al mes, o quan arriba la temporada d'estiu, quan volem tenir un cos perfecte, o després del Nadal quan volem baixar els turrons. És molt important realitzar-la sempre encara que sigui una mitja hora al dia".

 

Commemorem el Dia Mundial de l'Activitat Física amb una caminada saludable

 

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any es promouen hàbits de vida activa, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes i gent gran.

Caminada saludable, per a tothom!

Així, demà dimecres 5 d’abril, des del CAP d'Abrera del carrer de Manresa 9-15, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Abrera, s'ha organitzat una caminada saludable, adreçada a tota la població, amb sortida a les 10.00 h des de la porta del CAP del nucli urbà. Martínez també ha comentat que aquesta caminada "pretén promoure els bons hàbits saludables entre totes i tots els participants. Arribarem fins a la zona de la benzinera de la HAM, passant pel polígon de Sant Ermengol i anirem seguint un camí que és accessible per a tothom. En el punt de trobada de la HAM, en la zona d'exercicis de davant, farem uns exercicis d'escalfament i estiraments".

 

Finalment, també ha volgut animar a tothom a assistir-hi, perquè "el cos està fet per moure's i la salut dona vida! El sedentarisme provoca i dona complicacions de salut".

 

Avui dimarts 6 d'abril, commemorem el Dia Mundial de l'Activitat Física amb una caminada saludable

 

 

Recomanacions sobre activitat física i hàbits sedentaris (OMS)

  • Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada i 2 dies per setmana d’enfortiment  muscular, en persones adultes i gent gran.
  • Acumular un mínim de 60 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa i 3 dies per setmana d’activitats vigoroses que reforcin músculs i ossos, en infants i adolescents.
  • Cal limitar el temps dedicat a activitats sedentàries i substituir-les per alguna activitat física.

El més important és que cada persona trobi l’activitat física que més li agradi i que millor s’adapti al seu perfil i a les seves necessitats. La constància i la regularitat per aconseguir millorar la forma física, són cabdals en tot el procés. Cal recordar que acumular 30 minuts d'activitat física diària en adults i gent gran i 60 minuts en infants i adolescents, millora la vida.

Per a més informació podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 04/04/2022 amb el fisioterapeuta del CAP d’Abrera, Ignasi Martínezfent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Presentació del Pla Local de Salut d'Abrera 2023-2027

 

L'Auditori de la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17) va acollir, aquest divendres 31 de març, la presentació del Pla Local de Salut d’Abrera. El Pla Local de Salut és una eina per dissenyar i planificar actuacions que permetin millorar, promoure i protegir la salut de la ciutadania de forma equitativa i eficient.

El Ple Municipal va aprovar el 16 de desembre passat el Pla Local de Salut d'Abrera, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona. La salut comunitària és el conjunt d’actuacions destinades a millorar la situació de salut de la comunitat en les seves dimensions físiques, psicològiques i socials, que actuen per mitjà de la capacitat col·lectiva d’adaptació positiva als canvis de l’entorn” (Llei 18/2009, del 22 d’octubre, de salut pública).

 

  • Podeu accedir a la notícia relacionada de la presentació del Pla Local de Salut d'Abrera 2023-2027, fent clic aquí.

 

Pla Local de Salut d'Abrera

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies