Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 13:58 h
 • Convoquem el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord dins el programa "Fem Xarxa, Fem Empresa"
 • Convoquem el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord dins el programa "Fem Xarxa, Fem Empresa"

Convoquem el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord dins el programa "Fem Xarxa, Fem Empresa"

El termini de presentació de les candidatures romandrà obert fins el divendres 17 de març de 2023 inclòs.

19/1/2023

Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb els altres set ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat (Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires), posem en marxa la convocatòria del "12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord”, iniciativa estrella del programa "Fem Xarxa, Fem Empresa".

 

L’objectiu d'aquesta iniciativa és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord i alhora difondre la cultura emprenedora entre els i les joves d'aquests municipis. El 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord compta amb quatre categories: "Millor idea jove de negoci", "Millor empresa creada a partir de l’any 2020", "Millor empresa en relleu de negocis", "Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat". Des de l'Ajuntament d'Abrera animem a les nostres empreses, als emprenedors i emprenedores i als alumnes de l'Institut Voltrera a participar-hi!


Objectius del 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a persones emprenedores dels ajuntaments participants, així com augmentar la projecció externa dels nostres serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials. També es vol incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquest tipus d’accions, aconseguir una major implicació dels agents econòmics en els serveis municipals; incrementar la creació de noves empreses i contribuir a consolidar-les.

 

Uns altres dels objectius del concurs, és potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord, al mateix temps que incentivar el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca i contribuir de forma activa a la sensibilització i l’assoliment de l’Agenda 2030 i dels ODS a través de les iniciatives emprenedores del territori.

 

Categories i premis

 En aquesta nova edició dels premis es proposen quatre categories diferents que detallem a continuació

 

 • Millor empresa creada a partir de l’any 2020. Premi de 2.000€ pel guanyador i de 1.000€ pel segon classificat.
 • Millor empresa en relleu de negocis. Premi de 2.000€ pel guanyador i de 1.000€ pel segon classificat.
 • Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Premi de 2.000€ pel guanyador i de 1.000€ pel segon classificat.
 • Millor idea jove de negoci. Premi total de 2.250€ repartits entre els centres d’ensenyament i els/les alumnes participants de la següent manera: el primer premi està dotat de 1.000€, el segon de 750€ i, el tercer, de 500€. Del total de l'import, 250€ seran per al centre d'ensenyament, i la resta, per a l'alumnat participant. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia.

 

Requisits per participar-hi

 

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.  

 

S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs d’iniciatives empresarials.          

 

Assessorament, termini i lloc de la presentació de candidatures

El termini de presentació de les candidatures s’ha obert el dilluns 12 de gener i finalitzarà el divendres 17 de març de 2023. Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.

 

 

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta. Els tècnics assessors de cadascuna de les entitats organitzadores poden orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte.

 

En el cas del nostre ajuntament, podeu adreçar-vos directament al Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d'atenció a la ciutadania, és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres de 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • Presencialment a la 1ª planta del Mercat Municipal (carrer de Martorell, 20),
 • Trucant al T. 93 770 01 02 
 • A través del correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat 

 

En la darrera edició d'aquests premis es van presentar un total de 7 candidatures d'Abrera i dues empreses del nostre municipi van ser premiades

 

A l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa, convocat l'any 2021, l'empresa abrerenca Manipulados Karpak SL va ser escollida com a “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” amb un premi dotat de 3.000 euros, i dins la mateixa categoria, la segona classificada ha estat l'empresa Jervis B Webb España SL, també d'Abrera, que ha obtingut un premi de 1.000 euros.

 

A continuació us detallem quines van ser les candidatures abrerenques a l'anterior edició:

 

“Millor empresa creada a partir de l’any 2019”

 • Mascotas King
 • Tentaciones
 • Dronadictos 

 

“Millor empresa reconvertida davant la Covid-19”

 • Jervis B Webb España SL
 • MCP Formación Onlin
 • Manipulados Karpak SL

 

“Millor idea jove de negoci”.    

 • "Lifned" d'Álex Triguero, l'Institut Voltrera

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”    

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.  

         
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

 

 

Convoquem el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord dins el programa

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera animem a les nostres empreses, als emprenedors i emprenedores i als alumnes de l'Institut Voltrera a participar en el 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix LLobregat Nord!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies