Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 02:29 h

Abrera, municipi feminista! Finalitzem els Cursos d'Autodefensa Feminista gratuïts amb molt bona acollida

La formació ha tingut lloc al gimnàs de l'Escola Francesc Platón i Sartí els dimecres de setembre, octubre i novembre

2/12/2022

El Gimnàs de l'Escola Francesc Platón i Sartí (c. Salvador Espriu, 3 Abrera) ha acollit, aquest dimecres 30 de novembre, la darrera sessió i cloenda dels Cursos d'Autodefensa Feminista gratuïts, amb una gran acollida per part de les dones d'Abrera i rodalies.


Com a municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones a viure una vida lliure de violències, amb aquests cursos, que han comptat amb dos grups de dones per tal de cobrir tota la demanda, hem ofert eines de capacitació i entrenament de l’autodefensa, incorporant la perspectiva interseccional i de gènere per l’empoderament personal i col·lectiu.

Amb aquests cursos hem ofert eines de capacitació i entrenament de l’autodefensa, incorporant la perspectiva interseccional i de gènere per l’empoderament personal i col·lectiu.

Abrera, municipi feminista! Finalitzem els Cursos d'Autodefensa Feminista gratuïts amb molt bona acollida

Valoracions molt positives

Els Cursos d'Autodefensa Feminista consten de deu sessions, es van iniciar el dimecres 21 de setembre i han finalitzat aquest dimecres 30 de novembre. Des de l'Ajuntament d'Abrera valorem molt positivament la gran acollida per part de dones d'Abrera i d'altres municipis:


Montse Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

"Abrera és un municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones i, sobretot, a viure una vida lliure de violències. Hem tingut la sort d'oferir aquest curs d'Autodefensa amb perspectiva feminista, que l'imparteix la Karin, una persona especialitzada amb autodefensa i violències de gènere i ens ajudarà a identificar i reconèixer de forma conscient, en quines situacions cal establir límits per viure de forma segura, com viure-les i ensurtir-nos d'això. L'objectiu d'aquest curs està en l'autoconeixement de les dones. Aconseguir tenir confiança i autoestima, seguretat personal, autocontrol, empoderament, i llibertat de poder actuar en el moment, ja que a vegades en trobem en situacions on ens podem quedar bloquejades. La idea és tenir eines per poder sortir-nos-en".

 

'Abrera és un municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones i, sobretot, a viure una vida lliure de violències'.

"Donem les gràcies a totes les dones que s'han apuntat en aquest curs. Esperem que hagin assolit l'objectiu que volen, i arribin a tenir totes aquestes eines i aprenguin tot el que es transmet en aquest curs d'autodefensa en perspectiva feminista. També vull donar les gràcies a la Karin, perquè des del primer moment ens va dir que sí, i és una dona que és una especialista en autodefensa i violència de gènere, a més de ser activista i escriptora, una persona dedicada exclusivament a això, amb una experiència molt àmplia".


Esther Reales, tècnica d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

"Estem molt satisfetes de la gran acollida que els cursos d'autodefensa feminista ha generat i de poder oferir eines i recursos a les dones per poder sentir-se més segures en tots els àmbits de les seves vides. En la primera sessió dels grups ja es va poder percebre la gran necessitat que hi ha d'espais de dones on poder compartir les motxilles personals de cada una i créixer conjuntament amb el guiatge d'una professional com és la Karin".

 

Karin Koncle, instructora

 “Els temes que tractem en el Curs d’Autodefensa Feminista són: com mantenir la calma i que significa això en una situació d’autodefensa, com anar pel carrer amb més seguretat, com avaluar les situacions per decidir què fer, com parlar per no haver d’arribar a les mans i com gestionar una autodefensa física a un nivell bàsic. Hem fet 10 sessions, un grup hem treballat 1 h i 30 minuts i l’altre 2 h i avui acabem les sessions. Tot el curs és pràctic, en el sentit que la mecànica és que, al començament explico com funciona l’autodefensa, després ensenyo unes eines concretes per gestionar aquest aspecte i a continuació, practiquem amb això. Avui en aquesta última sessió ha vingut un ajudant meu i farem simulacres, per posar en pràctica les coses que s’han après. Tot està pensat perquè sigui molt didàctic i molt pràctic. Les coses que aprenem amb adrenalina i amb el cos es queden més gravades, per això hem optat per fet aquesta última sessió de simulacres, amb l’ajudant que fa el rol d’agressor perquè ajuda a retenir millor totes les coses que hem après, tant de situacions verbals com físiques.”

 

Participants en els Cursos d'Autodefensa feminista

 

 • “Ha estado genial el curso, deberían hacerlo más y le doy un 10. Un subidón. Estupendo”.
 • “Ha sido un curso muy constructivo. La primera parte la hemos dedicado a la teoría, dudas y posibles escenarios y luego lo poníamos en práctica para intentar retener cómo actuar en caso de encontrarnos en esta situación. Cuando lo haces con tu compañera es como muy fácil pero luego en los simulacros nos hemos dado cuenta de que no es lo mismo la teoría que la práctica. También ves la evolución de la primera vez y conforme va pasando la clase ves que eres más rápida y te das cuenta antes de cómo conseguir aire cunado te están agarrando por el cuello. Esta evolución se ve en la misma clase y es un curso muy completo. Para mi ha sido fantástico poder realizarlo".
 • “Feia temps que volia fer un curs com aquest perquè penso que és interessant tenir eines per poder defensar-te si en algú moment et trobes amb una situació com aquesta, de perill. M’ha semblat molt bé. He après que necessito aquestes eines per poder-me defensar i tenir algun recurs més i adonar-me que alguna cosa s’ha de fer. Me n’he adonat que necessito més pràctica però com a punt de partida m’ha servit i la valoració és bona".

 

“No desitjo que les dones tinguin poder sobre els homes, sinó sobre sí mateixes”- Mary Wollstonecraft

 


QUÈ ÉS L’AUTODEFENSA AMB PERSPECTIVA FEMINISTA?


“L’autodefensa comença entrenant la ment, no els punys”

L’Autodefensa feminista és la capacitat per identificar i reconèixer de forma conscient, en quines situacions cal establir límits per viure de forma segura i en llibertat, així com disposar de recursos emocionals i físics per afrontar o repel·lir una possible agressió física, verbal o psicològica.

 

 

“L’autodefensa comença entrenant la ment, no els punys”

 

QUÈ S'APRÈN AL CURS?

 • A identificar, gestionar i controlar les meves emocions.
 • A comunicar-me verbal i corporalment en defensa dels meus desitjos i interessos.
 • A reconèixer les meves pròpies capacitats.
 • A establir límits i preservar el meu espai físic.
 • Habilitats dissuasives i resolutives.
 • Tècniques físiques per respondre a possibles agressions.

“Pegar és l’última opció, però s’ha de saber què fer”

 

QUÈ APORTARÀ?

 • Autoconeixement, confiança i autoestima.
 • Seguretat personal, autocontrol i fermesa.
 • Resiliència, empoderament i llibertat.

 

“I sororitat perquè l’autodefensa és personal i col·lectiva!”

 

 

Abrera, municipi 100% feminista!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies