Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 15/07/2024 | 02:24 h

Celebrem el 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit amb la comunitat educativa, ex alumnat i famílies

22/11/2022

L'Escola Bressol Municipal Món Petit és un centre que ofereix el servei d’escolarització amb diferents horaris, servei de menjador amb cuina pròpia i servei d’acollida. A més, ofereix suport psicopedagògic i organitza activitats de suport per a les famílies. És una escola inclusiva, respectuosa amb la diversitat, amb visió comunitària, coeducadora, col·laboradora amb l’entorn i respectuosa amb el medi ambient i la natura. Moltes felicitats a la nostra Escola Bressol Món Petit per aquests 20 anys d'activitat pels nostres petits i petites i les seves famílies!


Celebrem els 20 anys de la nostra Escola Bressol!

El divendres 18 de novembre a la tarda va tenir lloc la celebració del 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit d'Abrera. A les 16.45 h es va fer la recepció de l'acte, seguida de la benvinguda a càrrec de la regidora d'Educació, Giulia Mirto, i de l'equip directiu del centre. Aprofitant el 20è aniversari i el nou projecte educatiu, hem estrenat el nou nom de les aules durant la celebració de la festa.

 

Seguidament, dins del centre, va tenir lloc l'obertura de l'exposició de l'evolució de l'escola en aquests 20 anys d'activitat. A més, es va dur a terme la presentació del projecte educatiu i una jornada de portes obertes.

Celebrem el 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit amb la comunitat educativa, ex alumnat i famílies

 

Els i les assistents a l'esdeveniment també vam poder gaudir, al Parc de Can Morral, de l'espectacle 'Les Caixes de Colors', a càrrec de la companyia Eventual BCN. També vam gaudir d'un berenar amb xocolatada amb melindros, fruita tallada i palets de pa.

Celebrem el 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit amb la comunitat educativa, ex alumnat i famílies

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, va dur a terme la la cloenda de l’acte amb un parlament en el qual va destacar destacar la gran tasca realitzada durant dues dècades per l'Escola Bressol Municipal Món Petit d'Abrera.

Celebrem el 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit amb la comunitat educativa, ex alumnat i famílies

 

20 anys de treball intens

Les valoracions dels 20 anys de l'Escola Bressol Municipal Món Petit són molt positives. L'Ajuntament d'Abrera, l'equip docent, l'associació de familiars i antic alumnat del centre han posat en relleu el treball dut a terme les darreres dues dècades i l'emotiva celebració del vintè aniversari.

 

Jesús Naharro, Alcalde

“Hoy recordamos 20 años de trabajo intenso, protegiendo a las familias, con un proyecto educativo que se ha sabido transformar y dar lo mejor de sí. Una escola bressol que ha crecido y se ha ampliado. El proyecto educativo de los y las profesores ha sido reconocido por su gran trabajo, con un proyecto actualizado, medioambientalista, ecologista y futurista, para dar una buena educación y una base para que nuestros hijos aprendan con garantías. Des del Ayuntamiento, siempre apoyando y dando garantías para que en esta etapa tan vital (la de 0-3), la trabajemos des del municipalismo. El Món Petit es un gran espacio dónde todo el mundo tiene acogida. ¡Que mejor forma de unirnos, disfrutar y que nuestros niños sean el centro y puedan pasarlo bien! Recordarlo con antiguos alumnos y con personas que nos han ido acompañando a lo largo de estos 20 años. Nuestra escola bressol es un espacio lleno de anécdotas divertidas en las que los protagonistas son nuestros hijos e hijas. Hoy lo celebramos y nuestras familias de lo están pasando muy bien y así debe ser".

Giulia Mirto, regidora d’Educació

La regidora d'Educació a l'Ajuntament d'Abrera, Giulia Mirto, ha destacat que “avui és un dia de celebració, portem 20 anys apostant, des d’Abrera, per l’educació 0-3. Felicitem en primer lloc, a totes els i les professionals que ho han fet possible, a les famílies que han optat per aquesta opció, l’ex alumnat ( que també ha vingut). És un goig veure com, al llarg dels anys aquest projecte ha anat creixent, canviant i adaptant-se a les necessitats de cada moment. Agraïts i agraïdes a les famílies que han compartit el dia amb nosaltres i a les professionals de l’escola que han pogut explicar el nou projecte educatiu. Seguirem apostant per aquest projecteactualitzat i modern, adaptant-nos i impulsant l’educació 0-3, una de les etapes més importants ja que és la de educació a la vida, i estem per poder recolzar-la i acompanyar-la. Agraïm també a la nova AFA de l’escola, per la seva tasca indispensable. Tenim moltes ganes de seguir impulsant i creant aquelles accions que puguin sumar”.

Giulia Mirto: 'Felicitem i donem les gràcies a totes els i les professionals, famílies, ex alumnat i la nova AFA de l'Escola Bressol Municipal Món Petit d'Abrera'.

Sílvia Alcaràz, directora EBM Món Petit

 “Agrair a tothom que ha vingut en aquest dia tant especial per nosaltres, des de l’Ajuntament a l’empresa gestora Cavall de Cartró, a l’equip, a l’AFA i, sobretot, a les famílies i als infants perquè sense ells, no podríem continuar creixent. Aquest curs també estem molt engrescats perquè comencem projecte educatiu nou. Molts reptes, moltes ganes, moltes il·lusions, i compartir i sumar molts més anys. Hem aprofitat la primera part de la festa per agrair, i hem comptat amb la participació de l’alumnat de la primera promoció. Han participat de l’acte, han agraït la trajectòria d’escolaritat que tenim aquí a Abrera i ha estat molt maco. També hem tingut la presència de les antigues direccions (amb mi som la quarta) i han pogut veure com ha canviat el centre i cap a on va, el retrobament de antigues famílies… Ha estat un moment molt emotiu. Com a projecte educatiu, aquest nou curs primer de tot hem canviat els noms de les aules (deixem de tenir noms dedicats a contes tradicionals per posar noms més generalitzats). Tenim les aules dels nadons que són ‘sensacions’, i està dedicat més a aquest món més sensorial per la etapa evolutiva en la que es troben. D’altra banda, el grup de 1 i 2 anys està més encarat al tema sensorial, el sentir, d’inici de joc simbòlic. Cada classe té un petit racó per descobrir".

 

Anabel Aznar i Carla Ramon, integrants de l'Associació de Familiars d'Alumnes de l'EBM Món Petit

Som mares, que hem estat per primera vegada mares, i ens hem unit totes i teníem clar que volíem aconseguir una visió més moderna del que fins ara hi havia. Jo crec que és la línia que està seguint l’escola i crec que tots els projectes s’han basat molt en les famílies i el que tenen a dir. Projectes que siguin escoltar als infants, nous aprenentatges, de participació. I crec que la línia que hem de seguir és aquesta, de reunir-nos contínuament i oferir espectacles, cursos, tallers… Tot el que pugui enriquir no només als nens si no també a les famílies, i que es faci caliu en el poble.

 

“Des de la proximitat, hem proposat activitats que siguin engrescadores tant pels infants com per les famílies, creant aquest bon ambient i aquest caliu. També humilitat per fer una cosa conjunta i que ens pugui enriquir a tots. Poc a poc les famílies es van engrescant. Poden contactar amb nosaltres, a través de l’Instagram, en les trobades a l’escola, correu electrònic i a través de la bústia situada a l’escola bressol on poden fer peticions, deixar els papers per fer-se socis de l’AMPA. L’Instagram es @afamonpetit i el correu electrònic es ampa.monpetit@gmail.com”.

Ex alumnes de la primera promoció de l'Escola Bressol Municipal Món Petit

  • “Un acte molt bonic, molts records, hem vist moltes fotografies, ha estat molt emocionant”.
  • “Ens ha agradat que se’n recordessin de nosaltres i ens convidessin a venir a la festa”.
  • “Ha estat un gran detall”.
  • “Molta il·lusió de veure els professors i l’escola bressol, així que molt contentes”.
  • “Ens sentim molt afortunades que hagin volgut comptar amb nosaltres. Ha estat un plaer venir. El que m’ha sobtat és sentir l’olor només entrar, m’ha recordat a quan era petita i ha estat guai recordar aquells moments”.

Celebrem el 20è aniversari de l'Escola Bressol Municipal Món Petit amb la comunitat educativa, ex alumnat i famílies

 

20 anys d'activitat de l'Escola Bressol Municipal Món Petit

L’Escola Bressol Municipal Món Petit va començar a funcionar el curs 2002-2003, amb 8 aules (2 de I0, 3 de I1, 3 de I2) i una capacitat per a 112 infants. El curs 2006-2007, després d’una ampliació del centre amb dues aules, l’Escola Bressol va passar a tenir 10 aules (2 de I0, 4 de I1, 4 de I2) i una capacitat per a 148 infants. L’any 2018 es va fer l’ampliació del jardí.

 

En aquests 20 anys han estat 5 directores al capdavant del centre: Lídia Fosalba, Marta Lluís, Conxi Sierra, Anna Montoliu i Silvia Alcaraz (actual directora). El projecte educatiu ha anat canviant amb els anys, per tal d’adequar-se a noves metodologies, desenvolupant projectes d’innovació pedagògica amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei.

 

Actualment, és un centre que ofereix el servei d’escolarització amb diferents horaris, el servei de menjador amb cuina pròpia i el servei d’acollida. A més, ofereix suport psicopedagògic i organitza activitats de suport per a les famílies. La Món Petit és una escola inclusiva, respectuosa amb la diversitat, amb visió comunitària, coeducadora, col·laboradora amb l’entorn i respectuosa amb el medi ambient i la natura. És Escola verda des de l’any 2020.

 

Escola Bressol Municipal Món Petit D'Abrera

Escola Bressol Municipal Món Petit D'Abrera


Actualment, és un centre que ofereix servei d’escolarització, servei de menjador amb cuina pròpia i servei d’acollida. A més, ofereix suport psicopedagògic i organitza activitats de suport per a les famílies. És una escola inclusiva, respectuosa amb la diversitat, amb visió comunitària, coeducadora, col·laboradora amb l’entorn i respectuosa amb el medi ambient i la natura.

En aquest curs 2022-2023 tenim a l'Escola Bressol Món Petit, un equip format per 23 persones (directora, coordinadora pedagògica, educadors/es, administrativa i personal de cuina i neteja), un equip molt consolidat i entregat a donar el millor servei pel benestar dels 121 infants matriculats i de les seves famílies amb les que treballa molt estretament. També compta amb el Consell Escolar de Centre (òrgan de participació de la comunitat escolar) i una nova AFA, recentment constituïda, l’associació de famílies formada per un grup de mares que de forma voluntària dur a terme diferents iniciatives per donar suport al centre.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  •  Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies