Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 20:26 h

El diumenge 20 de novembre, commemorarem el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

8/11/2022

Des de l’Ajuntament d’Abrera volem contribuir a donar a conèixer els drets que posseeixen les nenes i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància. Per aquest motiu, hem programat un espectacle familiar pel proper diumenge 20 de novembre a les 12 h a la Sala municipal (c. de Casamada, 12), on la Companyia La Pere Llimonera durà a terme l’espectacle familiar, “Baobab”, dirigit a famílies amb infants a partir de 6 anys.

 

 

Les entrades es poden adquirir en aquest web, en l'enllaç que trobareu seguidament, o també presencialment abans de l'inici de l'espectacle.


Des de la Regidoria d'Infància de l'Ajuntament d'Abrera organitzem un espectacle familiar pel diumenge 20 de novembre per commemorar el Dia Internacional de la Infància. L'obra tindrà lloc a la Sala municipal (c. de Casamada, 12) a les 12.00 h de la tarda. Així doncs, amb motiu del dia de la nena, la Companyia La Pere Llimonera durà a terme l’espectacle familiar, “Baobab”, dirigit a famílies amb infants a partir de 6 anys.

 

L’espectacle explica la història de dos venedors ambulants refugiant-se d’una gran tempesta, on narren la història d’un bolet i un esquirol, que degut a la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Una diversitat de bosses i sabates de mides i colors diferents donen vida a les persones que per sobreviure  s’encoratgen  a la recerca d’un nou lloc on establir-se. Podrem sentir tristesa, crueltat amb una cura de valentia, i un gran esforç barrejat amb molt humor. Un gran respecte per allò que mai hagués hagut que passar.

  • Podeu adquirir les vostres entrades per veure “Baobab” fent clic aquí.

 

El diumenge 20 de novembre, commemorarem el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 

Dia Internacional de la Infància

Des de l’Ajuntament d’Abrera volem contribuir a donar a conèixer els drets que posseeixen les nens i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància.

La commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

 

El 1959 les Nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant, que englobava deu principis. Això va representar un gran avenç, però no n’hi havia prou per protegir els drets de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. El 1978 el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides una versió provisional d’una convenció sobre els drets dels infants.

 

Després de deu anys de negociacions amb governs d’arreu del món, líders religiosos, ONG i altres institucions, el 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant , el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991). Avui la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància.

 

Commemorem els Drets de la Infància amb gran varietat d’activitats programades durant tot el mes de novembre

 

El 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991).

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha destacat que “un any més commemorem el mes dels drets de la infància amb la finalitat que la nostra infància conegui dels seus drets i que també coneguin de la situació que viuen molts nens i nenes arreu del món. Desitgem que en gaudiu de l'espectacle que hem programat i del temps en família, us hi esperem!”.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies