Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 18/07/2024 | 07:48 h
  • Salut Mental i Emocional 2

A Abrera les persones són primer! Posem en valor el benestar emocional de les persones en el Dia Mundial de la Salut Mental

Disposem d'un punt d’informació i assessorament en salut mental al nostre municipi

10/10/2023

Avui dimarts 10 d'octubre és el Dia de la Salut Mental. Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Des de l'Ajuntament d'Abrera apostem pel benestar emocional de la ciutadania i comptem amb un punt d’informació i assessorament en salut mental al nostre municipi, dins l'acord de col·laboració entre l’Ajuntament d’Abrera i l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord.

Cada tercer divendres de mes en horari de 9.30 h a 13.00 h, una treballadora de l’Associació atén en un despatx del nostre Servei d’Acció Social realitzant acompanyament i atenent les demandes referents a salut mental que sorgeixin als habitants d’Abrera. A Abrera, les persones són primer!


L'objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives.

L'objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

 

Enguany, el lema del Dia Mundial de la Salut Mental és 'La salut mental és un dret humà universal'.

 Salut Mental i Emocional.jpg

Servei d’Informació i Assessorament en Salut Mental d'Abrera

El Servei d’Informació i Assessorament en Salut Mental es basa en un model d’atenció comunitària, amb l’objectiu d'aportar un recurs complementari al qual s’ofereix des de la xarxa d’atenció en salut mental. El que pretenem a través d’aquest punt informatiu és oferir a les persones amb una problemàtica en salut mental i a les seves famílies una cartera de serveis comunitaris i socials que permetin donar resposta a les diferents necessitats sorgides.

La regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, ha explicat que "amb aquest punt d'atenció seguim ampliant els serveis en relació amb l'atenció a les persones per part del Departament d'Acció Social per apropar-los a la nostra ciutadania. Aquest servei permet que les persones que necessitin suport en qüestions relacionades amb la salut mental, tan necessaris sempre i que després de la pandèmia encara hem vist més palès, ho tinguin a l'abast al nostre municipi sense haver de traslladar-se i de la mà de persones qualificades i professionals".

 

Amb el punt d'informació i assessorament en salut mental a Abrera oferim a les persones amb alguna problemàtica i a les seves famílies una cartera de serveis comunitaris i socials per donar resposta a les seves necessitats.

 

Des de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord ja fa set anys que es va posar en marxa un punt d’informació i assessorament a Olesa de Montserrat i un altre a Sant Andreu de la Barca, i també s'ofereix el mateix servei des de la seva seu central, ubicada a Martorell. Des de l'any 2022, s'ha ampliat el servei amb el punt d’informació i assessorament en salut mental a Abrera.

Des de l'associació ofereixen:

  • Orientació i assessorament relacionat amb els trastorns mentals
  • Acollida i valoració de la situació específica de cada cas
  • Espais regulars de seguiment amb el professional de referència
  • Informació i assessorament de la xarxa de recursos de salut mental, els serveis de l'entitat i els serveis comunitaris

 

Com podem accedir al servei de salut mental d'Abrera?

El servei d’informació i assessorament en salut mental a Abrera s'ofereix cada tercer divendres del mes en horari de 9.30 h a 13.00 h. Per accedir-hi al servei, cal demanar cita prèvia contactant amb l'Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord trucant al T. 93 774 33 07  o al T. 676 711 150, o també a través del correu electrònic associacio@salutmentalblln.org

 

El servei d’informació i assessorament en salut mental a Abrera s'ofereix cada tercer divendres del mes en horari de 9.30 h a 13 h
Per accedir-hi al servei, cal demanar cita prèvia.

 

Per a més informació contacteu amb el Servei d’Acció Social de l’Ajuntament (carrer Major, 3), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 hores de la tarda, al telèfon de contacte T. 93 770 29 11 i al correu electrònic serveissocials @abrera.cat

 

 

Nou servei d'informació i assessorament en salut mental a Abrera - Contacte.jpg

 

A Abrera, les persones són primer! 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web www.abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
  • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
  • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies