Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 17/06/2024 | 08:39 h

Passió pel motor a Abrera amb la 12a Pujada Santa Maria de Vilalba – Ullastrell, 7è Memorial Lluís Costa

La cursa automobilística puntua per entrar al Campionat de Catalunya

9/9/2022

Torna al nostre municipi una de les proves automobilístiques més importants del nostre entorn, la 12a Pujada Santa Maria de Vilalba – Ullastrell! que enguany se celebrarà el divendres 9 i el dissabte 10 de setembre. La prova començarà al barri de Santa Maria de Vilalba i finalitzarà al municipi veí d'Ullastrell.


Torna el soroll dels motors i l'olor de gasolina i goma cremada al nostre municipi! Aquest proper dissabte 10 de setembre tindrà lloc una de les proves automobilístiques més importants del nostre entorn, la dotzena Pujada Doga Santa Maria de Vilalba – Ullastrell i 7è Memorial Lluís Costa, en una prova que comença al barri abrerenc de Santa Maria de Vilalba i finalitza al municipi veí d’Ullastrell. 

 

Lluís Costa, organitzador de la Pujada Doga Santa Maria de Vilalba – Ullastrell i 7è Memorial Lluís Costa

En declaracions a Ràdio Abrera, l'organitzador de la Pujada Doga Santa Maria de Vilalba - Ullastrell i 7è Memorial Lluís Costa, el Lluís Costa fill, ha explicat que aquesta competició “és una prova del Campionat de Catalunya, de muntanya. Començarem a partir de les 10 h amb la primera màniga d’entrenament. Es faran tres mànigues d’entrenament i després, al migdia, farem les dues curses pel Campionat de Catalunya. Ara mateix hem tancat la participació en 74 vehicles, 11 monoplaces i els altres vehicles són turismes (dins els turismes tenim la regularitat  esport i regularitat normal i velocitat)".

 

Costa també ha explicat que aquest memorial, és un homenatge “al meu pare, que havia estat president de muntanya de la Federació Catalana d’Automobilisme. Estava molt involucrat, va començar amb una gent d’Ullastrell, veïns d’Abrera. Vam dir que volíem fer la carretera que fa molts anys havia estat Campionat d’Europa, la pujada d’Ullastrell (es feia en cotxe i en moto). Nosaltres ara el que vam fer, ja que va morir, vam pensar que ja tocava i ens vam tornar a liar.”

 

Passió pel motor a Abrera amb la 12a Pujada Santa Maria de Vilalba – Ullastrell, 7è Memorial Lluís Costa

 

Horaris de la jornada 

Els preparatius però, s’encetaran el dia abans, el proper divendres 9 de setembre a les 19 h a Ullastrell, on es farà l’entrega de la documentació (opcional) i seguidament, a partir de les 19.30h es faran les verificacions tècniques dels vehicles que hi competirán l’endemà a la pujada (opcional) a Santa Maria de Vilalba a Abrera.

 

Dissabte 10 de setembre de 07 h a 09 h es farà l’entrega de la documentació a Santa Maria de Vilalba, a la rotonda de la BV-1202 i seguidament a partir de les 9.30h es faran les darreres verificacions tècniques . Serà a les 9.30 h quan es publicarà la llista de vehicles autoritzats al Tauló Oficial d’Anuncis i a partir de les 10 h es realitzaran un total de 3 mànegues oficials d’entrenaments, i a continuació, es realitaran 2 mànegues oficials de cursa, a la carretera BV-1202.

 

Ja a la tarda, a les 17 h es publicaran les Classificacions Oficials al Tauló Oficial d’Anuncis, s’obrirà el Parc Tancat i l'esdeveniment finalitzarà, a partir de les 17.30 h, amb l’Entrega de Premis a la rotonda de la BV-1202.

 

Podreu visualitzar la pujada en directe, a través del link que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina, o clicant aquí.

 

 

12a Pujada Doga Santa Maria de Vilalba - Ullastrell

Entrega de Premis

La tarda del dissabte 10 de setembre tindrà lloc l’entrega de premis de la mà del nostre alcalde, Jesús Naharro, i l’alcalde d'Ullastrell, Jaume Puig. Serà a partir de les 17.30 h, amb l’Entrega de Premis a la rotonda de la BV-1202. 

 

Memorial Lluís Costa, passió per l'esport de motor

La Pujada Santa Maria de Vilalba- Ullastrell es va celebrar per primera vegada l’any 2002 i es va fer consecutivament fins al 2006. Lluís Costa, president de la Comissió de Muntanya de la Federació Catalana d’Automobilisme en aquell moment, en fou el precursor. L’any 2016, amb la mort de Costa, des de la Federació es va decidir recuperar la cursa en forma de memorial. El fill de Lluís Costa, que comparteix no només el nom sinó també la passió per l’esport de motor, va agafar el relleu del seu progenitor, i des del 2016 ret homenatge a l’automoció i al seu pare. A més, des del 2016 la cursa forma part de les proves puntuables per entrar al Campionat de Catalunya. “Un deu, amb agraïment tant als ajuntaments, com a la gent que s’esforça i ens ajuda i al poble que també s’implica. No tinc cap queixa, perquè és un deu per tothom”, conclou Lluís Costa.

  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies