Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 25/09/2023 | 00:54 h
 • Abrera, municipi feminista! El dissabte 12 de març, no us perdeu la segona edició de la Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera!
 • Abrera, municipi feminista! El dissabte 12 de març, no us perdeu la segona edició de la Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera!
 • Abrera, municipi feminista! I Cursa Nocturna de la Dona d'Abrera

  + 2

 • Abrera, municipi feminista! I Cursa Nocturna de la Dona d'Abrera
 • Abrera, municipi feminista! I Cursa Nocturna de la Dona d'Abrera

Abrera, municipi feminista! Tot a punt per la segona edició de la Marxa Nocturna de la Dona a Abrera, aquest dissabte 12 de març

Els beneficis de la marxa aniràn destinats a l’Associació d’Assistència a Dones Agredides sexualment (AADAS)

11/3/2022

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones (8 de març), des del Club d'Atletisme Abrera i l'Ajuntament d'Abrera, amb la col·laboració del Centre excursionista d’Abrera, hem convocat un cop més a les dones d’Abrera a ocupar els carrers de nit i caminar plegades pels drets de les dones en una nova edició que es planteja com a marxa, diferenciant-se de la Cursa de la primera edició i que es desenvoluparà amb les mesures anti-Covid 19 vigents. Les inscripcions s'han tancat amb 350 dones inscrites. Moltes gràcies!

 

A causa de la possibilitat de pluges per aquest dissabte, us recomanem portar jaqueta impermeable i/o paraigües. D’11.00 h a 12.00 h i de 16.00h a 18.00 h al gimnàs de l’Escola Ernest Lluch (pg. de l'Estació, 15) es realitzarà l’entrega dels dorsals, les samarretes commemoratives i de les polseres lluminoses de la segona Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera. La Marxa s'iniciarà a les 19 hores, amb un itinerari de 4 quilòmetres.


Amb la marxa nocturna a Abrera reivindiquem la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a l'hora de transitar i ocupar els carrers i els espais públics, sobretot també durant la nit, tot afavorint el missatge empoderador de reclam de drets i llibertats i de rebutjar contundentment les violències que tant en espai públic, com en el privat, les dones pateixen.

 

Els beneficis de la marxa aniran destinats a l’Associació d’Assistència a Dones Agredides sexualment (AADAS), una entitat que des de 1982 presta el servei d’acompanyament a dones i nenes que han patit agressions sexuals i que a dia d’avui, continua el seu treball des de la prevenció i la formació, l’acompanyament psicològic, jurídic, la coordinació, la investigació, els tallers d’autodefensa i d’apoderament, amb l’objectiu d’erradicar les violències sexuals. Més informació al web de l'entitat, que trobareu fent clic aquí. i podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 11/03/22 amb la coordinadora de l'Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS), Glòria Escudero, fent clic aquí.


Amb la marxa nocturna reivindiquem la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a l'hora de transitar i ocupar els carrers i els espais públics, també durant la nit.

2a MARXA NOCTURNA DE LES DONES

 

Amb la marxa, afavorim l'empoderament i sororitat entre les dones

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montse Navarro, ha destacat que “de nou podem sortir al carrer. Després d’aquest ‘parón’ que ens ha fet fer la Covid-19, ara tornem a sortir. Volem commemorar aquest dia i continuar reivindicant el nostre paper dins la nostra societat i en tots els àmbits. I, sobretot, que no quedi només en aquest dia, si no en tots els dies de l’any. En totes les activitats que es fan des de l’Ajuntament, no només en el mes de març, sinó durant tot l’any. Específicament, amb aquesta marxa que farem el proper 12 de març. Esperem que puguin venir totes les dones del nostre municipi i les que vulgueu venir esteu convidades a participar-hi. Volem tornar a sortir als nostres carrers i reivindicar a la nostra societat, el paper de la dona. I des d’aquí vull donar les gràcies a totes les entitats que col·laboren amb nosaltres per fer possible aquesta marxa, als patrocinadors i tota la gent voluntària que estarà i ens ajudarà a tornar a estar als carrers, a omplir-los per continuar reivindicant, no només el 8 de març sinó tots els dies de l’any en la lluita per la igualtat i el paper de la dona. Esperem la participació de totes les dones del nostre municipi. Us hi esperem!” 

 

El regidor d'Esports al nostre consistori, Jordi Moreno, ha explicat que "des del nostre departament d'Esports continuem col·laborant amb tots els esdeveniments esportius proposats des de les entitats del nostre municipi. Enguany recuperem la iniciativa que tant d'èxit va tenir el 7 de març de 2020, just abans de l'inici de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta marxa és únicament per a les dones i celebrem d'una manera festiva i reivindicativa el Dia de la Dona". 

 

El president del Club Atletisme d'Abrera, José Antonio Fernández, ha explicat que "el proper dissabte 12 de març a les 19 h, el Club d'Atletisme d'Abrera juntament amb el Centre Excursionista i la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat i la Regidoria d'Esports celebrem la Marxa de la Dona pels carrers d'Abrera, una festa de la dona, que constarà d'un circuit d'uns 4 quilòmetres i que començarà i terminarà al pati de l'Escola Ernest Lluch. Us esperem a totes! 

 

Marxa solidària!

Les inscripcions ja s'han tancat amb 350 dones inscrites. La recollida de dorsals i samarreta commemorativa es farà el mateix dia de la cursa al Gimnàs de l'Escola Ernest Lluch en els següents horaris:


D’11.00 h a 12.00 h i de 16.00h a 18.00 h al gimnàs de l’Escola Ernest Lluch
(pg. de l'Estació, 15) es realitzarà l’entrega dels dorsals, les samarretes commemoratives i de les polseres lluminoses de la segona Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera.

 

A les 18.00 h, al pati de l'escola, començarem a escalfar motors, amb la lectura del manifest a càrrec de les entitats col·laboradores, exhibirem el vídeo de la última campanya d’Abrera Diu Prou, fent un repàs de les activitats de novembre, i comptarem amb la participació de l’entitat “Amb cor de Gospel” que ens deleitarà amb dues cançons triades especialment per la jornada.

A les 19.00 h al pati de l'Escola Ernest Lluch (pg. de l'Estació, 15) arrencarà la segona Marxa Nocturna de la Dona d’Abrera

 

Durant la cursa és obligatori que totes les participants portin el dorsal ben visible al pit. El temps màxim per realitzar la prova serà de 90 minuts. Hi haurà avituallament líquid en finalitzar. L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol part del circuit i horari i la Marxa es desenvoluparà amb les mesures anti-Covid 19 vigents el dia de celebració.

 

 • Consulteu el reglament de la Marxa Nocturna de les Dones 2022 fent clic aquí. 

 

Des del Club d'Atletisme Abrera, la Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ i la Regidoria d'Esports us convidem a participar en la cursa! 


Juntes farem nostra la nit!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies