Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 01/12/2023 | 16:01 h
 • Primeres formacions del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

Primeres formacions del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

17/1/2022

Els passats mesos de novembre i desembre de 2021 es van celebrar a Sant Andreu de la Barca i Olesa de Montserrat les primeres formacions en el marc del projecte supramunicipal Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord. Concretament, es van celebrar 3 cursos de formació en Competències digitals bàsiques per a Administratius, Auxiliars de Producció i Auxiliars de Cuina, de 25 hores de durada cadascú i estan adreçats a persones en recerca activa de feina, així com persones treballadores ambdós, de la cadena de valor agroalimentària.


 

Formació gratuïta en competències digitals relacionades amb el sector de l'alimentació

Hi van assistir un total de 33 persones de diverses localitats del Baix Llobregat Nord, les quals van desenvolupar les seves competències digitals transversals, com ara Cerca, anàlisi i gestió d’informació amb mitjans digitals, Comunicació i col∙laboració a través de mitjans digitals, Autonomia en la utilització de dispositius per a la signatura digitals, Resolució de problemes, Creació de continguts, Ciberseguretat i Autonomia en processos operatius entre altres.

Aquestes formacions han estat impulsades pels sis ajuntaments que formem part del projecte Tecnoalimentària: Abrera, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona. Durant aquest any 2022 està previst realitzar més formacions en aquesta línia, encara per determinar i es realitzaran en els diferents municipis del territori. Arribat el moment es farà difusió perquè s’hi pugui inscriure el màxim nombre de persones.

 

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades

 

Un dels objectius principals de la Tecnoalimentària és la creació d'un HUB empresarial que generi aliances estratègiques entre les empreses que participin de la cadena de valor de l’alimentació al Baix Llobregat Nord amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons.La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor i, així, definir i operativitzar les polítiques i el pla d’acció local amb la concreció més gran possible i, en consonància, amb la realitat de cada municipi participant.

 

La Tecnoalimentària és un projecte molt ambiciós per al territori perquè ha de servir per:

 • Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
 • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses perquè actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
 • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
 • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
 • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
 • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
 • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables.

 

A Abrera impulsem i ajudem el nostre teixit empresarial!

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies