Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 11:35 h

La campanya de vacunació contra la Covid-19 avança amb els infants d'entre 5 i 11 anys i la dosi de reforç per als majors de 40 anys i els vacunats amb Astrazeneca

Els centres de vacunació massius més propers al nostre municipi són el Centre Cultural de Martorell per a infants i majors de 12 anys, i el centre mèdic annex a les instal·lacions Seat&Cupra només per a majors de 12 anys

17/12/2021

Segons ens informa el Centre d'Atenció Primària (CAP) del nostre municipi, la vacunació als infants d'Abrera d'entre 5 i 11 anys es realitzarà a través dels centres massius de vacunació. Se'ls administrarà la vacuna de Pfizer, amb una tercera part de la dosi que s'injecta a les persones de més de 12 anys. Des de l'ambulatori abrerenc animen els pares i mares perquè vacunin els seus fills i filles per protegir-los i aconseguir la immunitat de grup. També continua la campanya de vacunació de la dosi de reforç que ara s'ha ampliat a les persones majors de 40 anys i a les vacunades amb Astrazneca.

 

La reserva de la cita de vacunació es pot fer a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Els centres de vacunació massius més propers al nostre municipi són els que s'han habilitat al Centre Cultural de Martorell (plaça de les Cultures s/n) per a infants i majors de 12 anys, i al centre mèdic annex a les seves instal·lacions Seat&Cupra també a Martorell, en aquest cas només per a persones majors de 12 anys. Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!


Des del Centre d'Atenció Primària d'Abrera (CAP) la referent de vacunes de l'ambulatori abrerenc, la infermera Vega Cámara, apunta que "la vacunació als infants de 5 a 11 anys en la nostra zona es farà en centres massius i ja es pot demanar hora per a totes les edats perquè no s'han establert franges, és a dir, que pot demanar hora tant un infant de 5 anys com un d’11 anys". La vacunació als infants d'aquestes edats comença aquest dimecres 15 de desembre.

  • Podeu demanar cita per vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys fent clic aquí.

 

La infermera de l'ambulatori abrerenc ha animat els pares i mares perquè vacunin els seus fills i filles "per protegir-los i aconseguir aquesta anhelada immunitat de grup". Cámara també destaca que "es vacuna amb Pfizer, que és la vacuna aprovada per nens tant petits, i es posa una tercera part de la dosi la qual es posaría a una persona de més de 12 anys". Davant el dubte que pot sorgir als pares i mares si el seu fill o filla passa dels 11 als 12 anys en el transcurs de les vuit setmanes que separen la primera dosi i de la segona, "la primera dosi es posaria una infantil amb un terç, i la segona seria la que es posa als nens i nenes de més de 12 anys".

.

 La vacunació als infants de 5 a 11 anys en la nostra zona es farà en centres massius i ja es pot demanar hora. Des del CAP d'Abrera animen els pares i mares perquè vacunin els seus fills i filles per protegir-los i aconseguir la immunitat de grup

 

El centre de vacunació massiu més proper al nostre municipi és el que s'ha habilitat al Centre Cultural de Martorell (pl. de les Cultures s/n), i les vacunes s’administren a la segona planta d'aquest equipament en horari de 9.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. . Al Centre Cultural de Martorell s'administren vacunes a infants de 5 a 11 anys i a majors de 12 anys.

 

L’empresa automobilística Seat també ha posat a disposició dels ciutadans i ciutadanes un punt de vacunació fix al centre mèdic annex a les seves instal·lacions de Seat&Cupra a Martorell, que funciona en horari de 9.00 h a 20.00 h. En aquest cas, només s'hi poden vacunar les persones majors de 12 anys, i  no s'administren dosis infantils de 5 a 11 anys. 

 

Salut demana, que les persones que s’hagin de vacunar demanin cita a través de la web vacunacovid.cat, perquè això facilita l’operativa dels punts de vacunació i evita que s’hi puguin fer cues

 

 

 

 

Els centres de vacunació massius més propers al nostre municipi són el Centre Cultural de Martorell, al que poden vacunar-se persones a partir de 5 anys, i el centre mèdic annex a les instal·lacions Seat&Cupra, només per a majors de 12 anys. Es recomana demanar cita prèvia al web vacunacovid.cat.

 

A banda del Centre Cultural de Martorell, a la Regió Sanitària Metropolitana Sud a la qual pertany el nostre municipi, han tornat a obrir com a centre de vacunació massiu el Parc Esportiu Llobregat de Cornellà, el Casal Gent Gran l’Ermita de l’Hospitalet, el CAP Can Bou de Castelldefels i Centre Cívic Sant Joan de Vilanova i la Geltrú.

  • Podeu consultar tots els centres de vacunació massius habilitats a tot Catalunya fent clic aquí.

 

D'altra banda, el CAP d'Abrera està duent a terme en aquests moments la campanya de vacunació de la dosi de reforç contra la Covid-19 als col·lectius de més de 60 anys, professionals sanitaris/àries i sociosanitaris/àries i aquelles persones que es van inocular amb la dosi única de la vacuna Janssen. I el dijous 11 de novembre passat van rebre la dosi de reforç totes les persones residents a la residència de la gent gran Canigó d'Abrera.

 

Segons ha apuntat la referent de vacunes de l'ambulatori abrerenc, la infermera Vega Cámara, "estem trucant per telèfon i intentem seguir una mica d’ordre per edat, des de 69 anys cap a baix, i disposem d'un llistat amb les persones vacunades amb Janssen, les quals estem trucant també". Des de l'ambulatori abrerenc ens recorden que el desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles.

 

El CAP d'Abrera està vacunant amb la dosi de reforç de la Covid-19 les persones majors de 60 anys i les vacunades amb la dosi única de Janssen. Totes les persones residents a la residència de gent gran Canigó d'Abrera ja han rebut la dosi de reforç

Cámara també recomana als veïns i veïnes d'Abrera que es trobin dins d'aquests col·lectius, que demanin cita per rebre la dosi de reforç als centres de vacunació massius que el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a posar en funcionament: "els usuaris i usuàries poden apuntar-se com ho feien a l'estiu a través d'Internet i escolli el centre, el dia i l'hora que els hi vagi bé per vacunar-s'hi".

 

La Comissió de Salut Pública ha decidit ampliar la tercera dosi de la vacuna contra la covid als majors de 40 anys, que fins ara s'administrava a les persones més grans de 60 anys i sanitaris. Les dosis de record es posaran a aquests nous grups començant pels més grans, els de 59, i s'anirà baixant fins a arribar als de 40 de forma progressiva. Aquest reforç s'aplicarà a partir dels sis mesos de l'última dosi de les vacunes de Pfizer o Moderna.

 

Pel que fa a les vacunades amb AstraZeneca, la tercera dosi s'administrarà als menors de 60, a partir dels tres mesos des de l'última punxada.

Ara seran les comunitats autònomes les que defineixin com ho fan. També es recorda que totes aquelles persones que van rebre una dosi de la vacuna de Janssen, també cal que rebin una dosi de reforç.

 

Així mateix, la Comissió de Salut Pública també insisteix en la vacunació a les persones majors de 12 anys que encara no hagin rebut cap dosi, i als majors de 60 que encara no s'han posat la tercera.

 

 

La Comissió de Salut Pública ha decidit ampliar la tercera dosi de la vacuna contra la covid als majors de 40 anys vacunats amb Pfizer i Moderna, i a les persones vacunades amb Astrazeneca. Les inoculades amb la dosi única de Janssen també cal que rebin una dosi de reforç.

 

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles. En cas que els horaris, els dies o els punts de vacunació estiguin complets, des del Departament de Salut es recomana tornar a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

 

També es recorda que és important que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català.

  • Podeu actualitzar-les a través del web de La Meva Salut fent clic aquí.
 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies