Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 20/06/2024 | 17:02 h

Les polítiques socials i de suport a les famílies i al comerç, la continua millora de l'espai públic, la seguretat i el medi ambient centren els Pressupostos 2022 de l'Ajuntament d'Abrera

Les necessitats del nostre municipi i de les nostres famílies destaquen en els comptes de la corporació per a l'any vinent

9/12/2021

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera va aprovar els Pressupostos de la corporació per l'any 2022 en la sessió ordinària celebrada telemàtica el dijous 25 de novembre. Els pressupostos tenen un import total de 19.566.236,97 € i són, un any més, especialment sensibles en el reforç de les polítiques socials, de suport a les famílies,  el comerç i l'emprenedoria del nostre municipi.


Els comptes de l'Ajuntament d'Abrera per a l'any vinent, amb una inversió de 1.535,45 € per habitant i any, incidiran sobretot en la cobertura social de les famílies abrerenques, el manteniment de la qualitat del nostre espai públic, la seguretat., el comerç local i l'execució de projectes de millora del medi ambient.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que “el Pressupost General del 2022 ens permetrà dur a terme totes les polítiques prioritàries de l’Equip de Govern Municipal i continuar prestant els serveis que necessita la ciutadania . Són uns pressupostos socials, que mantenen i amplien els serveis i les inversions municipals amb l'objectiu de millorar el nostre municipi. Novament les prioritats se centren en el reforç de les polítiques socials i de suport a les famílies, la millora de l’espai públic, dels serveis urbans i de la seguretat, tot posant l’accent en polítiques mediambientals, com la substitució de totes les lluminàries del municipi per tecnologia LED, que a banda de beneficis mediambientals propicien un menor consum".

 

El Pressupost General del 2022 ens permetrà dur a terme totes les polítiques prioritàries de l’Equip de Govern Municipal. Són uns pressupostos socials, que mantenen i amplien els serveis i les inversions municipals amb l'objectiu de millorar el nostre municipi

 

Pressupostos amb accent social

La regidora de Serveis Econòmics i recursos financers, Maite Novell, ha explicat que "el Pressupost 2022 garantirà, amb la mateixa qualitat i millorant tècnicament, aquells serveis que l’Ajuntament d’Abrera presta als seus ciutadans i ciutadanes, tornant a incidir especialment en aquells que garanteixen la cobertura social de les famílies amb més dificultats. Per altra banda, les millors previsions econòmiques i sanitàries ens permeten plantejar una reactivació social, cultural, esportiva i de lleure que esperem es mantinguin de forma definitiva".

 

Maite Novell ha posat en relleu que "la confiança en aquesta reactivació econòmica que ja està mostrant els seus primers signes i pel trasllat de la millor capacitat financera a un nou esforç inversor, ja que l’Ajuntament presenta un superàvit en operacions corrents per import d’uns 375.000 €, permet destinar-ho al finançament de les inversions municipals. Pel que fa als bens corrents i Serveis (8.840.184€), seguim reforçant ajuts amb l’ampliació del Servei d’Assistència Domiciliaria (SAD). Una assistència triplicada envers d’altres anys: serveis d’atenció psicològica, transport adaptat, pobresa energètica, banc d’aliments, productes d’higiene infantil, medicaments i subvencions destinades a la Cooperació i desenvolupament del Tercer Món".

 

La regidora també ha destacat que des de l'Ajuntament "seguim contemplant els ajuts a nouvinguts, a les famílies monoparentals, ajuts en matèria d’ensenyament amb els llibres de text, material autoeditable i ordinadors a més del transport escolar gratuït pels nostres infants que viuen als barris de Vilalba i Ca n’Amat. Seguim treballant en la conservació del nostre patrimoni arquitectònic municipal, destinant recursos propis i aliens.”

 

On destinem els recursos?

Així, destinem el 32,60% dels pressupostos a l'Àrea de servei a les persones famílies, socioculturals i de lleure; el 25,64% a l'Àrea d'Urbanisme i Espai Públic.; el 14,60% a l'Àrea de Seguretat Ciutadana, Promoció Econòmica de l'Ocupació, Comerç i Turisme; el 12,82% a l'Àrea de Serveis Econòmics; el 9,05% a l'Àrea de Medi Ambient i Salut; i el 5,29% a l'Àrea de Serveis Generals i Atenció a la Ciutadania.

 

                                                                                  Pressupostos 2002. Ajuntament d'Abrera

 

 

Mantenim l'esforç inversor

L'Ajuntament d'Abrera mantindrà en l'any 2022 el seu esforç inversor. Les actuacions més rellevants que es duran a terme l'any vinent són les següents:

 

 • Substitució massiva de l’enllumenat públic a tecnologia LED a tot el municipi d’Abrera
 • Renovació parc mòbil Seguretat ciutadana
 • Renovació del parc de contenidors
 • Pressupostos participatius 2022 – 2023
 • Intervencions arqueològiques al jaciment de Sant Hilari
 • Mobiliari urbà
 • Estudi i canvi de la climatització del Centre Aquàtic Municipal (CAM)
 • Inici de la redacció d’estudi de la zona d’Atletisme
 • Cablejat enllumenat públic de Ca n’Amat
 • Ampliació i remodelació del Casal social de Ca n’Amat
 • Inversió de reposició xarxa d’aigua a Can Vilalba


A més, durant l'any 2022 continuarem duent a terme els projectes i inversions iniciats aquest 2021:

 • Projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius:
  • Pati de tothom a l’Escola Ernest Lluch
  • Zona de jocs infantils al parc de Can Morral
  • Zona de pícnic al polígon Sant Ermengol
 • Millora i adequació de la Sala Pere Torres, al carrer Major del nucli urbà
 • Actuacions de millora al parc de Les Carpes
 • Actuacions de millora al parc de Ca n’Amat
 • Pla d’inversió i actuació en els barris de Can Vilalba i la Florida


Recollim les propostes de la ciutadania


Des de l’Ajuntament d’Abrera hem fet un any més l’Audiència Pública de Pressupostos per donar a conèixer a les veïnes i veïns del nostre municipi la proposta del pressupost municipal per l'any vinent i recollir les iniciatives de la ciutadania. L'audiència es va dur a terme de forma virtual el dimecres 10 de novembre a la tarda, com a mesura de prevenció de la Covid-19.

 

També s’han mantingut reunions amb els diferents partits de l’oposició. Les propostes sorgides d’aquestes trobades, així com les fetes arribar en paper o mitjançant correu electrònic o peticions fetes per les entitats i associacions d'Abrera durant aquest any, s’han tingut en compte a l’hora d’elaborar el Pressupost General per al proper 2022.


Un any més, és molt remarcable que l’Ajuntament d’Abrera no necessita endeutar-se per tal de finançar els seus serveis i projectes. Els Pressupostos de l'Ajuntament pel 2022 aposten doncs per un creixement sostenible, dins el projecte de millora d'Abrera impulsat per l'Equip de Govern.

Un any més, és molt remarcable que l'Ajuntament d’Abrera no necessita endeutar-se per finançar els seus serveis i projectes. Els pressupostos pel 2022 aposten per un creixement sostenible, dins el projecte de millora d'Abrera impulsat per l'Equip de Govern

 


Els comptes de la corporació per l'any vinent van ser aprovats al Ple Municipal amb 13 vots a favor, 1 abstenció i 3 en contra (vots a favor de l'Equip de Govern: PSC (11) i ERC (2); l'abstenció de C's (1) i els vots en contra d'Ad'A (2) i Abrera en Comú (1).

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies