Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 01/04/2023 | 11:22 h
 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Gaudim de la jornada d'anellament de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre

  + 2

 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Jornada anellament d'ocells a Abrera

Gaudim de la jornada d'anellament d'ocells de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre

19/11/2021

A Abrera, protegim i el  nostre entorn natural! El diumenge 14 de novembre vam conèixer una mica més els ocells que tenim al nostre entorn amb l'activitat organitzada per SEO/BirdLife, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera, en la qual vam aprendre una mica sobre ocells i els podreu veure i gaudir de prop. A causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, l'activitat es va fer en grups reduïts i amb cita prèvia.


La jornada oberta d’anellament d’ocells que es va fer a Sant Maria de Vilalba va ser molt entretinguda. La canalla, les mares i els pares, s’ho van passar molt bé! Es van anellar diverses espècies d’ocells, com el pit-roig, el tallarol de casquet, la mallerenga blava i la mallerenga petita.  

 

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, ha destacat que a l'Ajuntament "seguim potenciant el coneixement del nostre entorn natural en l'àmbit científic i, sobretot, el que més ens interessa, a nivell divulgatiu entre els més petits del nostre municipi, els nens i les nenes d'Abrera".

 

Consulteu seguidament les seves respectives fitxes ornitològiques

 

Les dades d’aquesta i altres jornades d’anellament d’ocells que es porten a terme al nostre municipi integren una xarxa a escala europea que permet acompanyar, any rere any, els moviments dels ocells durant els seus desplaçaments, sobretot durant la primavera i la tardor.  

 

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera i SEO/BirdLife - Catalunya durem a terme més jornades participatives com la del diumenge a Santa Maria de Vilalba, enguany i al començament de 2022. 

 

 

Seguiment de les poblacions d’aus

Des de fa prop de 20 anys la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife) efectua tasques de seguiment de les poblacions d’aus a Sant Hilari i a Can Morral del Riu amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera. Al llarg d’aquests anys s’han detectat nombroses espècies d’aus amenaçades a la zona riberenca d’Abrera i el seu entorn, entre les quals hi ha l’agró blanc (Egretta alba), l’agró roig (Ardea purpurea), l’àguila calçada (Hieraaetus pennatus), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) i el botxí (Lanius meridionalis).

 

A més, SEO/BirdLife manté una estació d’anellament científic d’ocells a Sant Hilari, que és una de les més antigues de Catalunya (funcionant de forma continuada). Aquesta estació d’anellament realitza les seves tasques amb una periodicitat mensual, a banda de les feines de seguiment de les poblacions d’ocells, amb ornitòlegs i voluntaris i voluntàries lligats/des a aquesta societat de conservació i recerca.

 Gràcies a aquestes tasques, hem pogut conèixer millor la importància de l’espai natural riberenc d’Abrera en el context dels ambients mediterranis europeus i monitoritzar-ne l’estat de conservació.

 

Per a més informació sobre les activitats de SEO/BirdLife, també podeu visitar la seva pàgina web www.seo.org i l'enllaç que trobareu fent clic aquí.

                                                                               Gaudim de la jornada d'anellament de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 

 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies