Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 21:17 h

A Abrera commemorarem els Drets de la Infància amb gran varietat d’activitats durant tot el mes de novembre

Amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. A Abrera activitats segures!

29/10/2021

Des de l’Ajuntament d’Abrera volem contribuir a donar a conèixer els drets que posseeixen les nenes i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància. Per aquest motiu, des de la Regidoria d'Infància, la Biblioteca Josep Roca i Bros i la Xarxa hem programat diverses activitats, que durem a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

 

Les inscripcions es poden fer en aquest web, en els enllaços que trobareu seguidament, o també presencialment abans de l'inici de cada activitat.


La commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

El 1959 les Nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant, que englobava deu principis. Això va representar un gran avenç, però no n’hi havia prou per protegir els drets de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. El 1978 el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides una versió provisional d’una convenció sobre els drets dels infants. Després de deu anys de negociacions amb governs d’arreu del món, líders religiosos, ONG i altres institucions, el 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991). Avui la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància.


La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha destacat que “un any més commemorem el mes dels drets de la infància amb la finalitat que la nostra infància conegui dels seus drets i que també coneguin de la situació que viuen molts nens i nenes arreu del món. Desitgem que en gaudiu de totes les activitats i temps en família que hem organitzat des de l’Ajuntament, us hi esperem!”.

 

Activitats a Abrera

Durant tot aquest mes de novembre s'han programat les següents activitats, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Preneu nota!


Diumenge 7 de novembre a les 12.00 h a la Sala Municipal: L’aventura d’avorrir-se de la Companyia l’Estaquirot Teatre. Organitzat per La Xarxa

La Rita té moltíssimes joguines, però sempre diu que està avorrida i no sap què fer. Els pares preocupats perquè la nena no s'avorreixi i també perquè aprengui coses, la porten a moltes activitats: anglès, música, taekwondo... Un dia va a casa l'àvia i està molt avorrida i avorrida, finalment l'àvia cansada de buscar coses perquè s'entretingui li dóna una llanterna i li apaga el llum. Sola i jugant amb la llum comença una aventura que la portarà a viatjar pel món dels colors, aprèn a imaginar crear i divertir-se, volar... descobrint nous personatges i espais.

 

Dirigit a famílies amb infants a partir de 4 anys.

 

 

Dilluns 8 de novembre, a les 17.30 h, a la Casa de Cultura: Contes sobre els Drets dels Infants, de la Companyia Vivim del Cuentu

 

Què passaria si els personatges dels contes tradicionals com la Caputxeta, la Ventafocs o la Blancaneus sortissin de les seves històries per manifestar-se a favor dels seus drets com a infants? Sessió de contes basada en el decàleg dels Drets dels Infants.

Dirigit a famílies amb infants a partir de 4 anys.

 

Dilluns 15 de novembre una sessió a les 17.00 h i una altra sessió a les 18.00 h a la Casa de Cultura: Un dia amb en Punxetes de Aïda Puig

En Punxetes és un eriçó que viu al camp i expliquem com és el seu dia a dia. Surt a buscar troballes que carrega al seu carretó per dur-les al seu cau i pel camí veu diferents animals i elements de la natura.

Dirigit a famílies amb nadons.

 

Dissabte 20 de novembre a les 17.00 h a la Sala Municipal: Lectura dels drets de la Infància i espectacle familiar La nena dels pardals de la Companyia Teatre al Detall

 

Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor.

Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens.

Dirigit a famílies amb infants a partir de 4 anys.

 

Activitats del mes de la Infància. Novembre 2021

 

 

Recordem que l'assistència a les activitats es podrà fer:

  • Presencialment, a l'inici de l'activitat
  • O online, en els enllaços indicats en aquesta pàgina.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies