Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 19:40 h

Primera reunió per al projecte de Tecnoalimentària del Baix Llobregat Nord

Sis Ajuntaments ens aliem amb la Diputació per crear un ‘hub’ agroalimentari per fomentar la recuperació econòmica en l’alimentació saludable i sostenible

4/10/2021

La seu de la Regidoria de Promoció Econòmica, Indústria i Comerç de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va acollir el divendres dia 24 de setembre la primera reunió que serveix per engegar el projecte de Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord. A la reunió vam assistir els 6 ajuntaments del Baix Llobregat Nord que han encarregat el projecte: Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i l’empresa consultora guanyadora de la licitació Societat i Empresa.

 


El projecte s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona el qual té com a objectiu la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia.

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor i, així, definir i operativitzar les polítiques i el pla d’acció local amb la concreció més gran possible i, en consonància, amb la realitat de cada municipi participant.

 

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades


La Tecnoalimentària és un projecte molt ambiciós per al territori perquè ha de servir per:

 • Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
 • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses perquè actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
 • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
 • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
 • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
 • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
 • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables.

 

Aquesta reunió representa el tret de sortida d’aquest ambiciós projecte, el qual té previst durar fins al desembre del 2022. El nostre alcalde, Jesús Naharro, i la regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, van assistir a la presentació de la iniciativa el mes d'abril passat. Trobareu tota la informació fent clic aquí.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies