Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 19:56 h

Iniciem el cicle de xerrades 'Maternem a Abrera', per a famílies amb nadons de 0-2 anys, amb molt bona acollida i participació

Avui dimecres, 5 de maig, obrim les inscripcions telemàtiques de la pròxima xerrada

5/5/2021

Des de l'Ajuntament d'Abrera donem continuat al cicle de xerrades anomenat “Maternem a Abrera” per a famílies amb nadons de 0-2 anys. La segona trobada sota el títol “L’Alimentació complementària i BLW” de la mà de Gemma López, experta en lactància i maternitat tindrà lloc el proper dimarts 25 de maig a les 17.30 h a la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17). Inscripcions obertes!

Davant la declaració d’Estat d’Alarma per coronavirus SARS-CoV-2, des de l’Ajuntament d’Abrera tot mantenint el seu ferm compromís de vetllar per les famílies, les dones i la infància i de garantir l’atenció, el suport i l’acompanyament en totes les seves etapes i necessitats, vam engegar el projecte de “Maternar en temps de confinament”.

 

Aquest projecte naixia per tal d’oferir cobertura i donar resposta a les necessitats de les maternitats que aquesta situació excepcional va generar. Arrel de l’èxit de participació de dones i famílies, des de la Regidoria d’Infància i la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ seguim apostant per cuidar del maternatge i garantir el benestar de les mares i llurs nadons amb un acompanyament professional.

 

Acompanyar les famílies

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha destacat que des de la Regidoria d’Infància i conjuntament amb la d’Igualtat, després de la bona acollida del programa Maternem en temps de confinament, seguim adaptant les activitats per a les famílies que estan esperant l’arribada d’un nou fill o filla. L’objectiu és acompanyar les nostres famílies en aquests moments de preparació i d’embaràs; així com també, de rebuda i primers mesos de vida del nadó. Us animem a participar d’aquest format que hem adaptat seguint totes les mesures de seguretat i acomplint amb les recomanacions davant la situació generada per la Covid”.

 

La regidora d'Igualtat, Montse Navarro, ha comentat que" des de la Regidoria d'Igualtat, conjuntament amb la Infància, apostem per acompanyar les dones i la maternitat en el moment de benvinguda d'un nadó a la família. Enguany, hem adaptat el format virtual de l'anterior edició a unes xerrades presencials, amb totes les mesures de seguretat perquè les famílies puguin compartir experiències, inquietuds i vivències de la proximitat".

 

Maternem a Abrera!

“L’Alimentació complementària i BLW” és la segona proposta del Maternem a Abrera d'enguany, emmarcada en el mes en què se celebra el Dia Mundial de l’Acció per la Salut de les Dones, i que parlarà sobre el que és l’alimentació complementària, com i quan iniciar-la, quins aliments es poden oferir i quins no i es descriurà l’ennuegament.

També parlarem com dur aquesta alimentació complementària oferint aliments sòlids i deixant que sigui el nadó qui dirigeixi el procés; el que es coneix com Baby Led Weaning. S’exposaran els aliments i pràctiques de risc, així com consells pràctics per emprendre aquesta experiència.

 • Podeu fer les vostres inscripcions per la xerrada “L’Alimentació complementària i BLW” fent clic aquí.

 

Molt bona acollida

Ahir dimarts, 4 de maig, vam arrancar el cicle de xerrades de "Maternar a Abrera" a les 17.30 h a la Casa de Cultura amb molt bona acollida i participació. Hem pogut tornar a trobar-nos presencialment per compartir, en cercles de dones, tot el que es desperta durant aquest cicle vital tan important que és l'embaràs, el postpart i la criança. Ha estat un espai molt nodridor en el que cuidar-nos i acollir aquesta transformació personal, que es dona alhora que ens convertim en mares, posant l'accent en no caure en les pressions i expectatives socials que puguin fer-nos minvar, dubtar de les nostres capacitats i poder construir xarxes segures i saludables de dones i famílies des d'on compartir lliures de judici i pressions socials.

 

ACTIVITATS PROGRAMADES:

El projecte “Maternem a Abrera” compta amb una programació anual on s’abordaràn diversos temes especialitzats amb propostes dirigides a dones embarassades i famílies amb nadons de fins a 2 anys.

 

Es tracta d’un format que conté tot un seguit de xerrades que fan experts i expertes en diverses temàtiques que pensem poden ser d’interès per a les famílies. Us convidem que us hi apunteu mitjançant el sistema de cita prèvia al web de l’Ajuntament abrera.cat.

 

Durant el mes de maig realitzem dues trobades en dimarts, a les 17.30h. A partir de juny, les trobades seran en dimecres entre les 17.30 h i les 18.00 h a la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17).

 

Preneu nota!!

 

 • Dimarts 4 de maig a les 17.30 h. Mare i dona, és el que sóc de la mà de Marina Rinaldi, Doula i experta en lactància materna.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 21 d’abril a les 12.00 h.

 

 • Dimarts 25 de maig a les 17.30 h. L’alimentació complementària i BLW de la mà de Gemma López, experta en lactància i maternitat.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 12 de maig a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 16 de juny a les 18 hPrimers auxilis infantils de la mà de Bernat de Pablo, metge de família.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 2 de juny a les 12.00 h

 

 • Dimecres 22 de setembre a les 18 h. La son infantil de la mà de Gemma López, experta en lactància i maternitat.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 8 de setembre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 20 d’octubre a les 17.30 h. La lactància materna de la mà de Marina Rinaldi, Doula i experta en lactància.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 6 d’octubre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 17 de novembre a les 17.30 h. Ni rosa ni blau, per una educació no sexista a càrrec de Gemma Guillemón, assessora de lactància i porteig professional.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 3 de novembre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 1 de desembre a les 17.30 h. El valor del joc de la mà de Sílvia Marín, assessora de criança respectuosa.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 17 de novembre a les 12.00 h.

 

Cal tenir en compte que aquesta programació podria veure's modificada en qualsevol moment davant possibles canvis en les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. L'aforament és limitat i des de l'Ajuntament d'Abrera garantim l'acompliment de totes les mesures higiènic-sanitàries necessàries per a gaudir de les activitats.

 

Famílies, recordeu que a l'hora de fer les inscripcions telemàtiques, cal tenir en compte:

 • Es podran inscriure a cada espai un màxim de 4 persones del mateix grup bombolla. Reserveu entrades per cada persona adulta i infants que assistiran a cada espai (un seient per cadascú/una).
 • L’accés es realitzarà amb entrada esglaonada en les següents franges horàries: 17.00 h, 17.10 h, i 17.20 h.
 • Si teniu cap dubte o incidència a l'hora de fer la reserva d'entrades gratuïtes, podeu adreçar-vos per email a actespublics@abrera.cat indicant el vostre D.N.I., nom i cognoms, telèfon de contacte i les reserves que es volen realitzar.
 • A l'entrada del recinte, caldrà presentar l'entrada en format digital o en paper mitjançant un codi QR que haureu rebut adjunt al correu. En tot moment, serà obligatori l'ús de mascareta, l'ús de gel hidroalcohòlic, i s'haurà de respectar la distància de seguretat entre persones.

 

Us animem que participeu i compartiu amb la resta de famílies que creieu que els podria interessar sumar-se a l’experiència.

 

A Abrera, maternem en família!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies