Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 04/02/2023 | 23:28 h
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!

Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques, que podrem veure a la Casa de Cultura a partir del dilluns 14 de desembre!

Podeu visitar la mostra en l'horari actual de la Biblioteca Josep Roca i Bros

9/12/2020

Des de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Abrera i el nostre Arxiu Històric Municipal hem elaborat conjuntament una exposició fotogràfica itinerant titulada "Calendari festiu de l'Abrera agrària", basada en fotografies històriques del fons de l'arxiu, així com una explicació i descripció d'aquestes i de les festes que se celebraven al nostre municipi en època preindustrial, moltes d'elles vinculades a les tasques del camp i a les festivitats religioses.
Per aquestes festes nadalenques us presentem una exposició que no us deixarà indiferents! Així, per gaudir d'aquestes dates tan especials al nostre municipi, hem organitzat una exposició fotogràfica itinerant titulada "Calendari festiu de l'Abrera agrària", basada en imatges del fons històric de l'arxiu, a banda de la seva corresponent descripció i explicació de cadascuna d'elles i de les festes que se celebraven a l'Abrera preindustrial, la majoria vinculades a les feines rurals i a les diverses festivitats religioses que hi celebraven els abrerencs i abrerenques.

 

L’accés serà lliure i es podrà veure a l’auditori de la primera planta de la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17) a partir del dilluns dilluns 14 de desembre i fins passat el cicle de Nadal en l'horari actual de la Biblioteca Josep Roca i Bros, els dilluns, dimecres i divendres de 16 h a 20 h i els matins dels dimarts i dijous de 10 h a 13.30 h. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Un homenatge a l’Abrera dels nostres avis i àvies

L’exposició «Calendari festiu de l’Abrera agrària» pretén recuperar la memòria històrica de la vida dels nostres avis i àvies i de les antigues festivitats de la vila, la immensa majoria d’elles vinculades a les feines agrícoles. Aquesta mostra, presentada mitjançant el format de fulls de calendari, apropa aquella Abrera preindustrial a les noves generacions i vincula els abrerencs i abrerenques del present amb les vivències dels seus avantpassats. Les fotografies són una eina indispensable per la investigació històrica i a l’Arxiu Històric disposem d’un recull d’imatges i d’una col·lecció de fotografies originals que s’ha digitalitzat i està a disposició de la ciutadania.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera volem agrair en especial l’ajut de la senyora Teresa Morral per a dotar de contingut les descripcions del material fotogràfic, així com a totes les famílies abrerenques que van aportar les seves fotografies personals a l’Arxiu Històric Municipal, contribuint a ampliar el fons fotogràfic de la nostra vila, i als participants del projecte de memòria oral «Abrera, abans», que generosament van compartir els seus records d’infantesa i joventut.

 
A Abrera, gaudim de la nostra història!
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies