Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 12/08/2022 | 21:20 h
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 10 de maig. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

10/5/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, les fases del desconfinament i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme al nostre municipi.

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha repassat avui a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que en aquests moments hi ha comptabilitzats a Abrera un total de “91 casos positius confirmats, 10 d'ells es troben hospitalitzats, i 14 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia”. Del total de casos positius, 31 estan registrats a la Residència Canigó, juntament amb 10 de les 14 víctimes mortals.

 

L'alcalde abrerenc també ha parlat de la fase 0 de la desescalada en la que Abrera continuarà almenys una setmana, i el que això comporta de cara a la ciutadania i el comerç: “es mantenen les franges horàries per edats per sortir a passejar i fer esport, l'obertura del petit comerç amb cita prèvia i atenció individualitzada, comerços de menys de 400 m2 i quant a la restauració es podrà anar a l’establiment a recollir el que prèviament hem encarregat. Hem de reforçar el nostre teixit comercial i anar trucant-los perquè molts tenen la possibilitat de fer entrega al domicili. Continuarem treballant per tal de poder passar a la fase 1 i atendre a les mesures que ens indiquin”.

 

Seguidament Naharro ha fet una valoració molt positiva de la sortida al carrer en franges horàries determinades per part de totes les veïnes i veïns d’Abrera i ha afirmat que “en general la recepció ha estat positiva. S’ha detectat a certes hores amb més assistència i d’afluència de la ciutadania al carrer, unes hores punta, en les quals s’ha donat més massificació i ha costat més implantar aquestes distàncies de seguretat. A certs lloc d’Abrera s’ha reforçat la vigilància policial i de Protecció Civil per informar més i millor a la ciutadania de les mesures que s’han de prendre. A mesura que ha avançat la setmana la gent s’havia adaptat millor i amb més consciència a aquesta nova fase”.

 

D'altra banda, des de l’Ajuntament ja estem treballant en les mesures que caldrà aplicar quan s'entri a la fase 1 de la desescalada. Naharro ha explicat que “sempre planifiquem amb anterioritat les mesures que s’han d’adoptar perquè algunes d’aquestes mesures comporten un marcatge a la via pública, una actuació d’informació, una entrevista amb els propietaris dels comerços per explicar com s’han de tractar aquestes noves fases i resoldre els seus dubtes. En aquest sentit l’Ajuntament ja està treballant amb el comerç local, amb les terrasses dels nostres bars, per tal d’implementar les mesures que les autoritats sanitàries ens indiquen respecte l’ocupació que tenen. Estudiem aquesta terrassa que tenen designada actualment i la seva ocupació i intentem augmentar aquesta terrassa per tal de que es puguin instal·lar el màxim de taules possibles, volem establir la normalitat l’abans possible i el personal tècnic s’està posant en contacte i treballant amb marcatge sobre el terreny del que s’ha d’utilitzar i com s’ha d’emprar. Com a mesura econòmica d’impuls l’Ajuntament no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública als comerços per tal d’ajudar i impulsar a un sector tan malmès per aquesta crisi sanitària”.

 

En aquesta línia, el nostre alcalde també ha valorat positivament aquesta activitat comercial en la fase 0 en la que ens trobem i ha afirmat que “els comerços que han obert van agafant més clientela, que s’apropa i van coneixent l’oferta d’aquests establiments que han obert amb aquestes restriccions per continuar establint la seva normalitat. És un tema nou, que costa, el comerç local i sobretot les veïnes i veïns d’Abrera s’adapten per tal de disposar d’aquest nou servei”.

 

També ha destacat la posada en funcionament, a partir d'aquest proper dimarts dia 12 de maig, del mercat setmanal només amb les parades d'alimentació, amb limitació d'aforament i mesures de seguretat: “tornarem a tenir el nostre mercat setmanal dels dimarts amb una forma més restringida, amb més seguretat sanitària i amb un compliment de requisits per tal de fer prevaldre la nostra salut. Entre parada i parada tindrem una distància de seguretat molt gran i les persones que seran ateses pels comerciants i hi hauran unes cues que designin l’ordre, en l’espai que tenim habitualment al passeig de l’Església i un tram de Josep Tarradelles. L’àmbit del mercat estarà regulat en tot moment per controlar l’aforament i així garantir les mesures normatives i de seguretat que ens venen marcades per les autoritats sanitàries”.

 

Naharro ha parlat de la feina encomiable que estan realitzant els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de la xarxa d'ajuda Abrera Solidària, com ara amb el repartiment de mascaretes al transport públic, o el suport a la gent més vulnerable en tasques diàries entre d'altres. En paraules del mateix alcalde la feina que s’està fent és “immillorable perquè ara també ens ajuden a l’hora de repartir el material didàctic i fer arribar a les famílies que necessiten d’aquest suport una ajuda solidària amb el transport, les visites a domicili i apropament de menjar i productes farmacèutics, a nivell d’informació i de repartiment de mascaretes. Totes les persones de l’Abrera Solidària que creix i que atenen les consultes, informen de manera continuada amb aquestes fases que estan arribant, les franges horàries, els comerços,...  Les persones d’aquesta xarxa estan treballant de valent, a les que vull felicitar enormement i agraeixo moltíssim que s’estan implicant per introduir la normalitat d’una manera molt contundent al nostre municipi”.

 

També ha ressaltat el suport de l'Ajuntament amb el sector cultural amb la participació d'Abrera, aquest cap de setmana al primer festival on line comarcal "El Baix és Cultura" que ha comptat amb sis artistes abrerencs: “vull agrair a aquests artistes que s’han implicat en aquest projecte perquè cadascú des de la seva vessant artística i el seu coneixement han participat per tal d’oferir-nos diferents propostes culturals amb la resta de municipis del Baix Llobregat. Des d’Abrera treballarem en aquesta mateixa línia per tal de continuar adaptant-nos a les circumstàncies que tenim i en aquest sentit la proposta d’Abrera és decidida i valenta per tal de continuar oferint serveis culturals adaptats a les necessitats que l’actualitat ens demana”.

 

Jesús Naharro també ha remarcat el missatge d'esperança que s'ha volgut llençar amb el vídeo que s'ha elaborat des de l'Ajuntament "A Abrera, superarem aquest desafiament!" que podeu consultar al nostre canal de Youtube : “volíem posar de manifest el nostre agraïment, que des de l’Ajuntament tenim esperança, que davant d’un poble que ara mateix està sense persones al carrer i com es transformarà en un poble viu un cop superem aquesta crisi sanitària com és Abrera. El vídeo ha intentat agafar i dibuixar tots els racons del nostre municipi, reflectir tots els moviments d’Abrera i al final fer una crida a la il·lusió, a l’esperança i al retrobament als carrers del nostre poble”.

 

Finalment, el nostre alcalde ha enviat un missatge d'agraïment a tots els i les professionals de tots els sectors, incloent el personal de l'Ajuntament d'Abrera, que està treballant per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus “com és el personal sanitari, del CAP i les seves professionals, de la nostra residència, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l’Abrera Solidària, a la nostra Policia Local, a tots els nostres transportistes, als comerços que estan oberts, els que han d’obrir i volen obrir; a tots els departaments del nostre Ajuntament: serveis socials, OAC, el departament de Comunicació i Ràdio Abrera, a Esports, Escola de Música, Biblioteca, Medi Ambient, Sanitat, Urbanisme,... tothom està fent una tasca molt gran i vull reconèixer-se-la, tot el personal que està donant un servei des de casa seva, sense mirar l’horari per tal de fer la seva tasca i aportar el seu granet de sorra a aquesta normalitat”.

 

I també ha llançat un missatge a totes les veïnes i veïns d'Abrera perquè “s’estan adaptant d’una forma increïble a aquests horaris, a unes normatives i pendents de la informació que ens arriba en massa i que s’ha de pair, els recomano que s’adrecin als nostres canals de comunicació com és Ràdio Abrera, la nostra web i les xarxes socials, per tal de poder informar-se de forma correcta, concisa i precisa per tal de continuar avançant cap a aquesta normalitat, mica en mica, però amb determinació i moltíssima força. Vull agrair l’esforç de tota la ciutadania i de l’Ajuntament per restablir la normalitat total”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies