Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 24/06/2021 | 10:24 h

NOTÍCIES

  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 26 d'abril. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

26/4/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, la sortida permesa avui als nens i nenes de menys de 14 anys i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme, amb especial atenció a la Diada de Sant Jordi.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui amb els companys i companyes de Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que “en aquests moments al nostre municipi hi ha un total de 91 casos positius confirmats i 13 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia”. L'alcalde també ha repassat la situació a la Residència Canigó, on “hi ha 31 dels 91 casos registrats i 9 de les 13 víctimes mortals. Mantenim el contacte diari amb la direcció del centre i el CAP d'Abrera per fer-ne el seguiment de tots aquests casos”.

 

Naharro també ha destacat la sortida dels nens i nenes al carrer, que des d'avui està permesa, així com el protagonisme que estan tenint els petits i petites en aquest confinament: “a Abrera acaba de canviar el semblant dels nostres carrers; ara tenim a la canalla de fins a 14 anys acompanyats d’un adult que se n’ocupi habitualment d’ells als carrers i dintre de les recomanacions que s’han publicat i que des de l’Ajuntament també hem dut a terme i és que un adult pot sortir un cop al dia en un total d’una hora com a màxim dintre de l’horari de les 9 h a les 21 h i evitant les hores punta amb un màxim de tres infants. L’objectiu és anar normalitzant aquesta situació que segons les xifres que ens van arribant es pot entendre que van minvant el nombre de morts i amb aquesta obertura per anar sortint al carrer ho estem duent a terme amb tranquil·litat i sobretot amb responsabilitat”.

 

Quant a les mascaretes que al llarg d’aquesta setmana s’han començat a repartir entre les veïnes i veïns d’Abrera a les nostres farmàcies, l’alcalde del municipi ha explicat que “han repartit les 450 mascaretes que tenien inicialment i després d’esgotar aquests primers recursos, han anat reposant el material per tal de poder satisfer, segons les indicacions que els han fet arribar, a la ciutadania les mascaretes que siguin necessàries. El primer dia del funcionament d’aquest sistema vam tenir uns petits reajustaments que s’han anat reconduint i a hores d’ara el sistema funciona amb total normalitat. Des de l’Ajuntament hem treballat coordinadament amb les farmàcies perquè als exteriors d’aquests centres tot es desenvolupi amb total normalitat i amb totes les mesures higienicosanitàries establertes per tal que la ciutadania pugui accedir a aquesta mascareta amb total normalitat i seguretat”.

 

Seguidament també ha parlat sobre el nou Ban Municipal continuista que recull les mesures adoptades amb motiu de l'allargament de l'estat d'alarma fins al 10 de maig (per més informació feu clic aquí). Dins les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament abrerenc, destaca l'increment en les tasques de neteja i desinfecció tant en els contenidors de recollida de les diferents fraccions com a la via pública i zones de major afluència de veïns i veïnes (feu clic aquí). 

 

El nostre alcalde també ha repassat totes les propostes impulsades de l'Ajuntament i les entitats per gaudir de la Diada de Sant Jordi Virtual 2020, de la que ha fet una valoració molt positiva, ja que “en previsió del que succeiria vam encetar una agenda virtual d’activitats conjuntament amb les entitats i hem ofert una selecció molt diversa de propostes i plena d’iniciatives. Vam pensar a apropar-nos al nostre comerç local que està patint i volem recolzar i recordar a la ciutadania que s’adreci en utilitzar els seus serveis professionals”. També ha explicat que des de l’Ajuntament es “va fer entrega als comerços que estan oberts d’aquest reconeixement en forma d’un obsequi, un detall, per reconèixer el seu gran treball”.

 

Un altre tema que el nostre alcalde ha volgut explicar als i les oients de Ràdio Abrera ha estat la tasca desenvolupada per la seixantena de voluntaris i voluntàries que formen part ja de la xarxa d'ajuda Abrera Solidària, “es dediquen a anar a buscar aliments i productes de primera necessitat a les persones que no poden sortir al carrer, als supermercats, a les farmàcies, als forns de pa... Des de l’Abrera Solidària també s’han confeccionat més de 6.000 mascaretes destinades als centres hospitalaris, veïns i veïnes que ens ho van demanar i als comerços locals, Residència Canigó i l’ambulatori. A banda hem rebut més de 2.000 mascaretes per part de diferents empreses i entitats que s’han apropat a l’Ajuntament i a la nostra Policia Local per oferir la seva ajuda”.

 

Seguidament ha destacat les cada vegada més notables mostres de solidaritat que s'estan rebent, com ara el lliurament de 500 quilos per al Banc dels Aliments d'Abrera per part de la Comunitat Musulmana d'Abrera, que “ha estat totalment predisposada des del primer moment per poder comptar amb la comunitat, s’han mostrat oberts, col·laboratius, proactius per tal que, com a un veí més que són, estan a prop de la gent que ara més que mai més ho necessita. Vull tenir unes paraules d’agraïment de tot cor per la seva predisposició i la seva voluntat a ajudar, amb fe i amb recursos, és molt destacable”.

 

Naharro també ha volgut remarcar la importància de la iniciativa que des del consistori abrerenc s’ha llançat en els darrers dies per tal d’oferir material a les famílies amb infants per explicar què és la Covid-19: “als més petits els hem de parlar amb franquesa, però de manera adequada i entenedora. Aquesta informació que hem llançat des de l’Ajuntament explica molt bé i de forma gràfica què succeeix als carrers. Mitjançant els dibuixos, que poden pintar i compartir amb les seves famílies, volem explicar-los què és el que passa al seu voltant. Les nenes i els nens d’Abrera ho estan fent molt bé, són uns campions i campiones, ho estan demostrant, estan aguantant, estan reinventant-se, dibuixen, estudien i estan formant part d’aquestes famílies abrerenques d’una forma molt activa  i per això també els volem fer arribar un diploma, per fer-los arribat aquest reconeixement i aquesta felicitació”.

 

Finalment ha enviat un missatge d'agraïment i responsabilitat a la ciutadania d'Abrera per tal de “continuar treballant en aquesta línia, tenim unes xifres que ens estan recompensant i per tal de mantenir-les en positiu per obrir cada dia més el confinament, és el resultat de fer bé les coses. Vull fer un agraïment públic al sector sanitari, d’alimentació, dels treballadors públics i en especial als professionals del Departament de Comunicació i de Ràdio Abrera del nostre municipi que fan una tasca completament 24 hores 365 dies perquè han d’informar bé i a qualsevol hora. Passa el temps, cada cop estem més familiaritzats amb aquest confinament i les seves mesures però estem més agraïts i convençuts que d’aquesta situació ens en sortirem totes i tots plegats, de la mà”.   

 

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies