Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 16/08/2022 | 21:02 h
 • Parada de bus al barri del Rebato d'Abrera
 • Parada del bus al barri del Rebato d'Abrera
 • Parada de l'autobús al barri de Can Vilalba

  + 4

 • Parada de l'autobús al barri de Sant Miquel d'Abrera
 • Horari Bus Urbà durant l'Estat d'Alarma
 • Continuem realitzant diferents treballs de desinfecció a la via pública, a equipaments municipals i als contenidors del nucli urbà i dels barris
 • Continuem realitzant diferents treballs de desinfecció a la via pública, a equipaments municipals i als contenidors del nucli urbà i dels barris

El Bus Urbà, i el transport interurbà de l'ATM, passen a ser gratuïts durant l'Estat d'Alarma per la prevenció i contenció del coronavirus

3/4/2020

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha signat aquest dijous 2 d'abril un Decret d'Alcaldia que estableix l'establiment de la gratuïtat temporal del transport urbà col·lectiu municipal d’Abrera durant l'Estat d'Alarma. Així, el bus urbà passa a ser gratuït per les usuàries i usuaris, amb l'objectiu de facilitar la mobilitat del personal ocupat en els serveis essencials i en l'accés de la ciutadania als serveis bàsics. També han passat a ser gratuïts els serveis de transport interurbà de l'Autoritat del Transport Metropolità de l'Àrea de Barcelona (ATM).

Per assegurar el màxim confinament de la ciutadania i reduir la mobilitat de la població, el Consell de Ministres va aprovar el 29 de març un Reial decret que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials. 

 

Per la seva banda, l'Autoritat del Transport Metropolità de l’Àrea de Barcelona (ATM) també va acordar el 31 de març la gratuïtat temporal de les tarifes d’aplicació en l’exercici de 2020, exclusivament durant l'Estat d'Alarma.

 

Així doncs, el bus urbà d'Abrera, el servei ferroviari dels FGC i les línies del servei de bus interurbà (al nostre municipi, les línies Igualada - Barcelona, Manresa - Barcelona i Montserrat Park - Martorell) de l'ATM passen a ser gratuïtes mentre sigui vigent l'Estat d'Alarma decretat per fer front la pandèmia de coronavirus. 

 

Reajustem el servei de bus a la demanda

La ciutadania està seguint les mesures de contenció i prevenció del coronavirus i ha reduït la mobilitat dins el nostre municipi. Això s’han traduït en una disminució en un 80% dels desplaçaments diaris en la línia del Bus Urbà. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Abrera ajustem el servei a la demanda i el bus urbà redueix el servei a la meitat.

  

El Bus Urbà d'Abrera connecta el nucli urbà amb tots els barris del nostre municipi, amb parades a Ca n'Amat, Les Carpes, Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba.

 

 • Consulteu el nou horari del bus urbà (vigent des del dimarts 31 de març de 2020) fent clic aquí.

 

La declaració de l'Estat d'Alarma i les mesures preses per les diferents administracions per la prevenció i contenció del coronavirus ha tingut efectes en el servei del transport urbà i interurbà. Així, els autobusos i trens només admeten un terç de la seva capacitat i s'han pres mesures de desinfecció per minimitzar el risc d’infecció de coronavirus i garantir la seguretat i la salut dels usuaris i usuàries.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera també estem realitzant la neteja i desinfecció de les marquesines de les parades del bus urbà.

 

Consulteu totes les notícies publicades en aquest web municipal relacionades amb el coronavirus fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies