Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 27/05/2020 | 14:16 h

NOTÍCIES

  • 3.1

Abrera commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista

26/11/2013

Una trentena de veïns i veïnes d´Abrera, entitats i representants municipals i dels partits polítics es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de la Constitució per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista que se celebra el 25 de novembre.

Les activitats van començar a les 17.00h amb un taller infantil de confecció de globus aerostàtics i d´avions de paper i un berenar a base de fruita per als més petits.

Posteriorment, dues alumnes de l´Institut Voltrera van fer la lectura del manifest contra la violència de gènere que ha estat subscrit per més d´una vintena d´entitats del municipi i formacions polítiques. Després de realitzar el minut de silenci en record de totes les víctimes, els concentrats a la plaça van fer l´encesa d´espelmes en forma de llaç solidari i l´enlairament dels globus gegants amb les paraules: esperança, igualtat i llibertat.

L´acte va comptar amb la presència de l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler; la regidora d´Acció Social, Cristina Bigordà; i representants de les entitats Abrera contra la Violència de Gènere i Dones i Futur.

Aquesta reivindicació se suma a tots els actes que s´han organitzat a Abrera durant tota la setmana sota el lema “Trenquem el silenci”. Divendres 29, a l´Auditori del Centre Polivalent, es faran diversos passis de l´obra de teatre-fòrum “M´agrada” a la que es tracta la relació dels joves amb les noves tecnologies i les xarxes socials: a les 9.00h i a 12.00h es representarà per a alumnes de l´Institut Voltrera; i a les 16.30h es farà una sessió oberta a tota la població.

Les activitats estan coordinades pel Departament d´Acció Social, Dones i Igualtat de l´Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals com ara Dones i Futur, Abrera contra la Violència de Gènere o el Cineclub Emmetcinats.

D´altres activitats que s´han dut a terme aquest mes han estat un taller de cuina per a homes, un cinefòrum entorn la pel·lícula “Redención” i un cafè-col·loqui sobre la discriminació de gènere.

Manifest 25N 2013 Abrera.pdf

Dimarts, 26 de novembre de 2013


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25