Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 11/04/2021 | 04:11 h

NOTÍCIES

  • Voluntariat per la llengua d'Abrera 2019

11a edició del Voluntariat per la llengua d’Abrera

12/3/2019

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa en un ambient relaxat i desenfadat. Els aprenents de català fan, almenys, 10 hores de conversa amb una persona voluntària catalanoparlant del nostre municipi.

La 11a edició del Voluntariat per la llengua d’Abrera pretén emprar el català fora de l’àmbit restringit de l'aula, on els i les alumnes agafen confiança i van perdent la vergonya. El projecte compta amb la col·laboració de quatre entitats abrerenques, que són: Coral Contrapunt d'Abrera, Abrera Sardanista, Escacs Abrera i la Junta Local d'Abrera de l'Associació Espanyola contra el Càncer; així com també amb 60 establiments col·laboradors.

 

El Voluntariat per la llengua (VxL) ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència).

 

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 130.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

 

Les persones que estiguin interessades a inscriure’s en aquesta iniciativa gratuïta i que siguin majors d’edat poden adreçar-se a l’Oficina de Català d’Abrera, situada al carrer dels Rosers, número 1, trucar al telèfon 93 770 47 32 o escriure un correu electrònic a l’adreça abrera@cpnl.cat. Les parelles lingüístiques es presentaran el proper 20 de març.

 

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Voluntariat per la llengua, fent clic aquí.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies