Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 05/12/2020 | 07:22 h

NOTÍCIES

  • Ple Municipal Extraordinari 6 de novembre de 2018

Congelem de nou els impostos i les taxes

9/11/2018

El Ple Municipal es va reunir en sessió extraordinària el dimarts 6 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Abrera. Un dels temes de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2019.

La proposta presentada per l’Equip de Govern contempla un any més la congelació de les taxes i impostos per l’any vinent i les següents actualitzacions:

Regulació dels preus pels processos de selecció per a persones aturades
Ordenança Fiscal núm. 8, reguladora de la taxa  per l’expedició de documents administratius. És de nova creació i s’aplicarà en els processos de selecció de personal que anirà en funció de les categories a cobrir (En els processos dels grups A1-A2 seran 30€, en els grups C1-C2 seran 20€ i els inferiors 10€).

Supressió de la taxa de colònies al Centre Obert La Galàxia i ajuts per l’Aula d’Adults
Ordenança Fiscal núm. 9, reguladora de la taxa per la prestació dels serveis d’ensenyaments especials en establiments municipals, es suprimeix la taxa de colònies del Centre “La Galaxia”, així com en la taxa de l’Aula d’ d’Adults es suprimirà en els casos d’ingressos inferiors a l’1,5% de l’Iprem.

Regulació i diferenciació d’ús al nucli urbà i als polígons
Ordenança Fiscal núm. 13, reguladora de la taxa del domini públic. S’ha diferenciat entre taxa residencial e industrial. Per l’entrada i sortida de vehicles a immobles destinats a l’ús industrial amb reserva privativa d’aparcament, per cada mòdul de 5 m lineals o fracció, per un import de 143,63€. Així com també la taxa per l’entrada i sortida de vehicles a immobles destinats a l’ús industrial sense reserva privativa d’aparcament, per cada mòdul de 5 m líneals o fracció, per un import de 57,45€.

Més descomptes per a les famílies
Ordenança Fiscal núm. 19, reguladora de la taxa per la prestació de serveis esportius, s’aplicarà el 40% de descompte en els casos d’ingressos inferiors en la unitat familiar a l’1,5% de l’Iprem (l’indicador públic de renda d’efectes múltiples) i en els casos de discapacitat igual o superior al 50%. Pel que fa a la consideració de família també s’adaptarà al que marca la Llei.

La Regidora d'Hisenda, Maite Novell, va destacar que "un any més no incrementem els impostos. Apostem per unes taxes i ordenances més socials i més sensibles. Seguint amb la responsabilitat de les nostres politiques socials".

La modificació de les ordenances fiscals per l’any 2019 va ser aprovada amb nou vots a favor dels grups municipals de l’equip de govern (PSC, CIU i ERC), dos en contra d’Abrera en Comú, tres en contra d’Alternativa d’Abrera, i un en contra de Ciutadans.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25