Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 08/08/2020 | 01:59 h

NOTÍCIES

  • Família

Prop de 30 famílies han participat a l’activitat Els Cafès de Família del Centre Obert La Galàxia

18/6/2018

Un dels projectes estrella del Centre Obert de l’Ajuntament d’Abrera, i que s’emmarca dins la línia del treball familiar, són els Cafès de Família. Gairebé 30 famílies han participat en els diferents Cafès de Família que s’han anat organitzant durant aquest curs.

El Cafès de família són espais de formació i de tertúlia educativa adreçats a les famílies del Centre Obert. Al voltant d’un cafè i en forma de diàleg s’aborden diferents preocupacions o temàtiques entorn a l’educació dels nostres fills i filles. Convidem sovint a diferents professionals i entitats socials per a que vinguin a compartir les seves experiències i coneixements amb totes nosaltres.

 

Durant aquest curs, ens va visitar la cooperativa Fil a l’Agulla que va compartir reflexions amb nosaltres entorn a com resoldre els conflictes a casa de maneres més exitoses.

 

També ens va visitar la referent del Pla intermunicipal de drogues i comportament de risc Cabalbaix, Mireia Luna, per ajudar-nos a abordar l’addicció a les pantalles i noves tecnologies, i a qüestionar-nos els usos i abusos que petits i grans fem d’aquestes tecnologies.

 

L’últim dels Cafès d’aquest curs ha estat el taller impartit per Educadors Familiars, a càrrec d’un dels seus creadors, l’Educador Social Daniel Hernández, que en clau d’humor i ironia ens explicava què és el que cal fer per aconseguir que els nostres fills i filles siguin persones capritxoses, dèspotes i tiranes. Un taller que estava basat en el llibre “Cómo criar hijos tiranos” de  Mark Beyabach i Marga Herrero de Vega.

 

Les famílies han pogut compartir inquietuds, dubtes, pors... Al voltant de l’educació dels seus fills i filles. L’objectiu del centre obert, com sempre, és continuar creixent en família.

 

El Centre Obert La Galàxia

El Centre Obert La Galàxia és un servei gratuït d’intervenció socioeducativa adreçat a infants d’entre 5 i 12 anys, que forma part del Serveis Socials Bàsics municipals.

 

Dóna suport a la infància que té necessitats educatives més enllà de les escolars, i a les seves famílies. La seva principal finalitat és la d’assegurar que els pares i mares o guardadors/es tinguin l’oportunitat d’oferir als seus fills i filles un entorn educatiu bàsic per créixer i desenvolupar-se adequadament.

 

Actualment el centre compta amb un total de 30 places. Trobareu el Centre Obert La Galàxia, al Centre Polivalent (plaça del Rebato, 1, cinquena planta). Telèfon: 93 770 33 44. Correu electrònic: centreobert@ajuntamentabrera.cat

Per més informació podeu trucar als Serveis Socials Bàsics 93 770 29 11

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25