Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 14:48 h
 • Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc
 • Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc
 • Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc

  + 1

 • Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc

Famílies! Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc

El termini de presentació de sol·licituds del curs 2023-2024 romandrà obert del disssabte 12 d'agost fins el divendres 3 de novembre de 2023, ambdós dies inclosos

25/8/2023

Amb la voluntat de garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom, des de l'Ajuntament d’Abrera apostem un any més per subvencionar el 50% del cost dels llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert des del dissabte 12 d'agost fins el divendres 3 de novembre de 2023, ambdós dies inclosos.

 

L’ajut s’adreça a tot l’alumnat empadronat a Abrera (a data 01.01.2023) i matriculat en centres educatius públics o concertats en qualsevol dels cursos d’ensenyament obligatori, des de I3 a 4t d’ESO. A les famílies abrerenques que compren els llibres de text a través de les AMPA dels centres públics d’Abrera la subvenció ja s’aplica directament en el moment de l'adquisició del material. En canvi, les que ho facin a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà hauran de sol·licitar aquest ajut.


La subvenció per als llibres de text i el material autoeditat és del 50% del cost. A més, en el marc de l’aposta dels centres educatius per a l’ús de les tecnologies a l’aula, concedim un ajut econòmic de 75 € per a l’adquisició de l’ordinador o la tauleta digital per als alumnes d’ESO, així com una subvenció del 50% del cost dels continguts educatius digitals. Igualment, per a l’alumnat matriculat en escoles d’educació especial, l’ajut és del 50% del cost del material didàctic.

 

  Subvencionem el 50% del cost dels llibres de text i del material autoeditat,

75€ per a l'adquisició d'un ordinador o tauleta digital a l'ESO

i el 50% del cost del material didàctic d'educació especial 

 

A més, els informem que esporàdicament, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha atorgat uns xecs per valor de 100 € a l’alumnat d’alguns cursos. Els informem que un mateix objecte no pot estar subvencionat dues vegades i, per tant, si ja fan ús o tenen la voluntat de fer ús de l’ajut que proporcionem des de l’Ajuntament d’Abrera per a l’adquisició dels llibres i material autoeditat; és preferible que el xec que atorga la Generalitat, el destinin a altres conceptes: motxilles, material escolar (calculadora, llibretes, etc.).

 

Subvencionem un any més els llibres de text, material autoeditat, l'ordinador o tauleta i els continguts educatius digitals de l'alumnat abrerenc

 

Les sol·licituds de l'ajut es poden presentar des del dissabte 12 d'agost fins al divendres 3 de novembre de 2023, ambdós dies inclosos. Com es pot tramitar la subvenció de l'Ajuntament d'Abrera?

 

Per a aquelles famílies abrerenques que compren els llibres de text a través de les AFA dels centres públics d’Abrera (Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Ernest Lluch, Escola Josefina Ibáñez i Institut Voltrera), la subvenció ja s’aplica directament en el moment de la seva adquisició.

 

En canvi, aquelles famílies que ho facin a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà fora dels centres educatius abrerencs (a través del centre educatiu o AMPA, en el cas que l’escolarització sigui fora d’Abrera) hauran de sol·licitar aquest ajut.

 

El termini de presentació de les sol·licituds de l'ajut es podrà sol·licitar des del dissabte 12 d'agost fins al divendres 3 de novembre de 2023, ambdós dies inclosos. 

 

Us oferim assessorament en la tramitació. Preneu nota!

 

Recomanem a les famílies que, per a formalitzar aquesta petició, utilitzeu de forma preferent el canal telemàtic a través de la seu electrònica al web municipal a l'apartat de Tràmits al que podeu accedir fent clic aquí o bé a l'apartat del Servei d'Educació, al que podeu accedir fent clic aquí.

 

En aquest enllaç podreu accedir directament a la tramitació, entregar la documentació requerida, i consultar les bases de la convocatòria.

 

En cas que necessiteu suport en la tramitació, podeu contactar amb l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) al T. 93 770 03 25 en els següents dies i horaris:

 • De dilluns a divendres als matins de 9 h a 14 h
 • Les tardes de dimecres de 16.30 h a 19 h (fins dimarts 31 d’agost inclòs)
 • Les tardes de dimarts i dimecres de 16.30 h a 19 h (a partir de dimecres 1 de setembre inclòs).

 

Si sol·liciteu l'ajut de forma persencial, el model de sol·licitud per presentar juntament amb la resta de documentació és el següent:

 
Recomanem a les famílies utilitzar de forma preferent el canal telemàtic

per a la tramitació. En cas de necessitat, també us oferim assessorament telefònic i presencial amb cita prèvia

 

Des de l'Ajuntament seguim impulsant l'atenció telefònica i l'assessorament en la tramitació electrònica. Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat un manual amb tota la informació. Consulteu el manual fent clic aquí.

 

En cas necessari, també podreu fer el tràmit de forma presencial demanant cita prèvia de forma telefònica al T. 93 770 03 25 o a través del correu electrònic informacio@abrera.cat. L'atenció presencial per cita prèvia a l'OAC serà els matins de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Les tardes de dimecres de 16.30 h a 19 h (fins dimarts 31 d’agost inclòs). Les tardes de dimarts i dimecres de 16.30 h a 19 h (a partir de dimecres 1 de setembre inclòs).

  

A Abrera, apostem per l'educació i la formació de nens, nenes i joves i ajudem les famílies abrerenques!


Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies