Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 21:39 h
 • Iniciem els treballs d’instal·lació de l’espai Mamífera, Punt de lactància en col·lectiu, a la Piscina d’Estiu Municipal
 • Iniciem els treballs d’instal·lació de l’espai Mamífera, Punt de lactància en col·lectiu, a la Piscina d’Estiu Municipal
 • Iniciem els treballs d’instal·lació de l’espai Mamífera, Punt de lactància en col·lectiu, a la Piscina d’Estiu Municipal

  + 1

 • “La Llavor” Grup d’acompanyament familiar a la criança - juny 2024

Iniciem els treballs d’instal·lació de l’espai Mamífera, el punt de lactància en col·lectiu, a la nostra Piscina d’Estiu Municipal

Consulta tota la programació de Mamífera i inscriu-t’hi ja!

26/6/2024

Mamífera és un punt de lactància en col·lectiu que es trobarà instal·lat del 30 de juny al 19 de juliol a la piscina d’estiu municipal, en el que es durà a terme una àmplia proposta d’activitats per a famílies en etapa d’embaràs i amb nadons d’entre 0 a 3 anys. Consulta tota la programació i inscriu-t’hi ja!


Des dels serveis d’Igualtat, d’Infància i d’Esports de l’Ajuntament d’Abrera, s’ha previst la instal·lació d’un projecte innovador que pretén ampliar la xarxa d'espais de cures al municipi d’Abrera, incorporant l’etapa de la lactància i de les famílies amb infants de 0 a 3 anys com un moment vital clau en el desenvolupament de la vida.

 

Avui dimecres 26 de juny hem iniciat els treballs de la instal·lació de Mamífera, un espai d'accés lliure que permet a les persones que alleten, alimentar a les criatures, tant donant-los el pit, el biberó o a través d'altres mètodes.

 

Mamífera, punt de lactància en col·lectiu

Mamífera compta amb els elements necessaris per poder alletar i acompanyar a les persones en període de lactància (nevera, microones, canviador, coixins de lactància...). 

Alhora, el seu disseny permet la col·lectivització de les cures, ser espai de trobada i esdevenir un lloc on compartir i teixir xarxa entre famílies.

 

El disseny proposa un espai visible, accessible, segur i confortable, que compta amb els elements necessaris per poder alletar i acompanyar a les persones en període de lactància. 

Permeable i relacionat amb l'exterior. L’interior i l’exterior es relacionen a través del banc que en alguns punts es pot utilitzar per a ambdues cares. L'exterior és un espai per l'estada i la relació social, amb coixins de lactància perquè les persones els puguin utilitzar per alletar o estirar-se al voltant de la instal·lació.

 

 • Segur i visible. Estructura circular a cota del terra, visible des de tots els costats per visibilitzar la lactància a l’espai públic i, en especial, la lactància en col·lectiu. Per la part exterior incorpora un cartell lluminós que senyalitza el nom de l'espai i els serveis que ofereix.
 • Tranquil i equipat. L'interior ofereix un espai íntim i segur que facilita donar el pit, extreure's llet, canviar el bolquer, preparar el biberó i escalfar. Està equipat amb un moble que integra una nevera, un microones i un canviador de bolquers.
 • Confortable i en col·lectiu. A l'interior compta amb bancs correguts de fusta, de forma semicircular, per afavorir les cures col·lectives i el suport mutu. Els materials tous, com la catifa i els coixins de lactància aporten calidesa i confort. 
 • Estimulant i natural. Ús de tonalitats estimulants en la catifa i el mobiliari. Materialitat natural i còmoda al tacte. Il·luminació natural i artificial, a través de llums de petit format que afavoreixen un ambient íntim i proper.

Iniciem els treballs d’instal·lació de l’espai Mamífera, Punt de lactància en col·lectiu, a la Piscina d’Estiu Municipal

 

Àmplia proposta d’activitats per a famílies en etapa d’embaràs, lactància i amb infants d’entre 0 a 3 anys

Durant les tres setmanes de funcionament de Mamífera, l’espai comptarà amb un munt de propostes que no et pots perdre. Consulta la Programació de Mamífera i inscriu-t’hi ja a través del següent formulari.

 

PROGRAMACIÓ MAMÍFERA (activitats gratuïtes; cal entrada o abonament en cas de voler utilitzar la piscina)

 • DIUMENGE 30 DE JUNY

11.00 h – 13.30 h

Inauguració de l’espai Mamífera. 

11.00 h a 11.30 h Inauguració. A càrrec de l’Ajuntament d’Abrera.

11.30. h a 12.00 h Presentació de la instal·lació. A càrrec d’Equal Saree.

12.00 h a 13.30 h Taller participatiu “Com haurien de ser els espais de lactància en col·lectiu?”. A càrrec d’Equal Saree.

 

 • DILLUNS I DIVENDRES ( Dies 1, 5, 8, 15 i 19 de juliol) 

10.00 H – 11.15 H

Taller de massatge infantil. A càrrec de la Infermera de Pediatria de l’ABS d’Abrera.

 

 • DIMARTS I DIJOUS ( Dies 2, 4, 9, 11, 16 i 18 de juliol)

10.00 h – 11.30 h

“La Llavor” Grup d’acompanyament familiar a la criança. Servei d’Infància i servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera.

 

“La Llavor” Grup d’acompanyament familiar a la criança - juny 2024

 • DIMECRES 3 DE JULIOL

17.30 h –19.00 h 

Xerrada informativa sobre el Centre de naixements. A càrrec de Lluna Orus llevadora referent del Centre de naixements de la FHSJDD de Martorell. 

 

 • ELS DIVENDRES (Dies 5,12 i 19 de juliol)

16.00 h - 16.45 h

Musicoteràpia en família, a càrrec de Lita, musicoterapeuta.

Divendres 5 de juliol, famílies amb infants de 0 a 6 mesos

Divendres 12 de juliol, famílies amb infants de 6 mesos a 1 any

Divendres 19 de juliol, famílies de 1 a 2 anys.

 

 • DISSABTE 6 DE JULIOL 

11.00 h –12.30 h 

Taller de porteig ergonòmic. A càrrec de Gemma Guillamón, assessora de porteig de Porteo Natural.

 

 • DIMECRES 10 DE JULIOL 

11.30 h – 12.30 h

Taller: Descobreix com està el teu Sòl Pelvià. A càrrec de Marina Martínez, fisioterapeuta del Cercle Salut d'Abrera

 

18.00 h – 20.00 h

Tarda de joc en família. Per a famílies amb infants de 0-6 anys. A càrrec de Ana Paredes, acompanyament familiar en la criança.

 

 • DIVENDRES 12 DE JULIOL

10.00 h A 11.30 h

Xerrada sobre lactància materna a càrrec d’Ana Celia, llevadora del Centre de naixements de la FHSJDD de Martorell. Amb la participació del banc de Llet Materna.

 

 • DISSABTE 13 DE JULIOL

18.00 h – 20.00 h

Trobada de grups de suport a la lactància i famílies lactants d’Abrera. A càrrec de l’Associación Española de Lactancia Materna (AELAMA)

 

 • DIMECRES 17 DE JULIOL 

18.00 h – 19.30 h

Xerrada: “Ni rosa, ni blau” Acompanyament a la criança no sexista. A càrrec de Gemma Guillamón, acompanyant de famílies en la criança respectuosa.

 

TOTES LES TARDES 

 • De dilluns a dijous de 16.00 h  a 20.00 h
 • Els divendres de 17.00 h a 20.00 h

La BiblioTeta. A càrrec del servei de Bibliopiscina de la Biblioteca Municipal i el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera.

 

Inauguració de l’espai Mamífera en el marc de Festa major

La inauguració de Mamífera serà en el marc de Festa Major, el proper diumenge 30 de juny a les 11.00 h a la piscina d’estiu, on es durà la jornada de presentació i un taller participatiu sobre “Com haurien de ser els espais de lactància en col·lectiu” per a persones que alleten o han alletat i les persones que acompanyen i donen suport en aquesta etapa, ja siguin familiars com professionals de l’àmbit de la salut i el benestar.

 

El taller serà dinamitzat per Equal Saree, l’equip d’arquitectes, expertes en gènere, mediadores, artistes i investigadores que plantegen l’arquitectura i l’urbanisme amb perspectiva de gènere a partir dels feminismes i la cocreació amb les persones que habiten els espais, creadores del projecte Mamífera que compta amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 

 

Línies estratègiques "Abrera Saludable" i "Abrera igualitària"

Aquesta acció de l'Ajuntament d'Abrera respon a la línies estratègiques "Abrera Saludable" i "Abrera Igualitària" del Pla Estratègic Municipal (PEM) per aquest mandat 2023-2027, que respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Objectiu 2. Fam zero, Objectiu 3. Salut i benestar. Objectiu 5. Igualtat de gènere. Objectiu 11. Ciutats i comunitats sostenibles i Objectiu 16. Pau, justícia i institucions sòlides. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global 2030. A través de l'espai web pem.abrera.cat, la ciutadania pot explorar el PEM i consultar-ne l'estat d'execució i els resultats.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies