Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 11:25 h
 • Des de l’Ajuntament d’Abrera treballem en la millora de la xarxa d’aigua potable, amb la inversió de més de mig milió d’euros els darrers anys
 • Aixeta tancada. Imatge de FreePik
 • Noves mesures per fer front la sequera

  + 3

 • Cada gota compta!
 • Aigües d'Abrera
 • Església de Sant Romà. Pantà de Sau /ACN

El Servei Municipal Aigües Abrera reduirà la pressió del subministrament de la xarxa d'aigua

9/2/2024

Amb l’estat actual d'emergència per sequera, el servei municipal Aigües d’Abrera reduirà la pressió del subministrament d'aigua en aquelles zones del nostre municipi on això no comporti un tall de subministrament per manca de pressió al veïnat.


Amb l'entrada en vigor de l’ordenança d’estalvi d’aigua, el dimarts 6 de febrer, és obligatori instal·lar un regulador de pressió d’entrada de l'aigua a cada habitatge, en totes les construccions noves o grans rehabilitacions.

 

Per sumar en la reducció del consum d’aigua, des de l'Ajuntament d'Abrera aconsellem la instal·lació d'aquests reguladors en la resta d'habitatges. El consum d’aigua per 200 litres d'aigua per habitant i dia és un consum mitjà que inclou el consum domèstic, les activitats econòmiques, centres sanitaris, educatius, municipals i les pèrdues de la xarxa, entre d’altres, per tant, a casa nostra hem d’intentar estar molt per sota d’aquesta dotació.

 

El compromís del nostre Ajuntament és fer una gestió acurada dels serveis d’abastament, procurant que a la ciutadania d’Abrera els causi el mínim inconvenient i molèsties aquest període de sequera que estem vivint. Entre tots i totes ho hem de poder fer possible!

 Per a més informació, podeu contactar amb el Servei Municipal d'Aigües de l'Ajuntament d'Abrera, en horari d'oficina, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i les tardes de dimarts a dimecres de 16.30 h a 19 h,

 • T. 93 770 03 25
 • 607 350 836 (Emergències).
 • presencialment: pl. de la Constitució, 1.

 Aigües d'Abrera

 

Vetllem per a l'estalvi eficient i l'ús racional de l'aigua

Des d'aquest dimarts 6 de febrer és vigent a Abrera la nova ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua, que el Ple de l'Ajuntament d'Abrera va aprovar en la sessió del 28 de setembre de 2023. L'ordenança inclou mesures per a l'estalvi d'aigua per fer front la sequera. També inclou mesures per a l'estalvi d'aigua en la construcció de tota mena d'edificacions: mecanismes per a la regulació de la pressió de l'aigua, reutilització d'aigua sobrant de piscines, reutilització d'aigües grises i altres mecanismes per a l'estalvi del consum d'aigua.

La finalitat d’aquesta normativa municipal és vetllar per a l’estalvi eficient i per l’ús racional de l’aigua com a bé escàs que és. De fet, malgrat que la majoria dels municipis catalans tenen sistemes de proveïment modern, l’experiència demostra que l’augment de l’oferta d’aigua no resol indefinidament aquest problema.

 

 

 

Mesures de restricció per sequera en fase d’emergència

El divendres 2 de febrer va entrar en vigor el decret de mesures de restricció per sequera en fase d’emergència (Resolució ACC/220/2024, d'1 de febrer). Des de l'Ajuntament d'Abrera prenem mesures per a l'estalvi d'aigua i demanem als veïns i veïnes la màxima responsabilitat en l'ús de l'aigua, i recordem que per tenir aigua en els  domicilis, cal tancar l'aixeta. A Catalunya fa molts mesos que no plou suficient i els pantans es troben pràcticament buits. Cada gota compta!

 

Nou ban d'Alcaldia

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha signat un nou ban d'Alcaldia per a l'adopció de mesures per a l'estalvi d'aigua en el municipi per fer front la sequera, davant la declaració de l’estat d'emergència per sequera hidrològica. A Catalunya fa molts mesos que no plou suficient i els pantans es troben pràcticament buits. Des de l'Ajuntament d'Abrera es demana als veïns i veïnes la màxima responsabilitat en l'ús de l'aigua, i es recorda que per tenir aigua en els  domicilis, cal tancar l'aixeta. Cada gota compta!


Cada gota compta!

 

 

Abrera+SostenibleLOGO AIGUES D'ABRERAA Abrera s'estalvia aigua! Abrera + Sostenible!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies