Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 19:20 h

La Casa de Cultura del nostre municipi acull la presentació del projecte de final de curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus

Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem els i les estudiants de segon curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus

6/7/2022

Amb motiu de la col·laboració entre l'Ajuntament d'Abrera i l'Escola d'Arquitectura de Reus, el segon curs d'Arquitectura ha treballat un exercici d'encaix urbanístic en l'àmbit d'Abrera, com a superfície a treballar, amb un exercici imaginatiu, en la qual van fer un desenvolupament en un àmbit urbà. 


Projecte educatiu col·laboratiu

Durant el segon quadrimestre del curs acadèmic que acabem de tancar, l'Ajuntament d'Abrera juntament amb l'Escola d'Arquitectura de Reus, han elaborat un espai de col·laboració amb l'objectiu de realitzar una proposta d'estudi, que la universitat els ha encarregat als i a les alumnes de segon curs, establint un encaix a la zona de Sant Hilari del nostre municipi. Aquest espai és respectuós amb el medi ambient, i l'alumnat ha treballat la integració paisatgística dels elements ja existents. 

 

Durant les darreres setmanes, els i les alumnes han realitzat la presentació del projecte final a la Casa de Cultura d'Abrera, amb uns treballs que han estat disponibles per a consultar al mateix equipament municipal, fins al dilluns 4 de juliol, per tal de donar a conèixer les propostes que han fet els i les alumnes/as. 

 

La Casa de Cultura del nostre municipi acull la presentació del projecte de final de curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus

La Casa de Cultura del nostre municipi acull la presentació del projecte de final de curs de l’Escola d’Arquitectura de Reus

 

 

Valoracions molt positives

Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha fet una molt bona valoració d'aquest treball i ha explicat que “estem molt contents que s'hagi pogut dur a terme aquest espai de col·laboració amb l'Escola d'Arquitectura de Reus. Aquesta col·laboració consisteix en el fet que el segon curs d'Arquitectura ha treballat durant el primer quadrimestre un exercici d'encaix urbanístic en l'àmbit d'Abrera, com a superfície a treballar, exercici imaginatiu, en la qual van fer un desenvolupament en un àmbit urbà a desenvolupar i van fer una proposta adaptada al segon curs d'arquitectura. Aquesta proposta s'encaixa a Abrera perquè el segon curs d'arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, és Abrera!".

 

A més, ha comentat que Abrera "teixeix aquests ponts i sinergies amb el món universitari perquè considerem que el nostre Ajuntament i el nostre poble han de ser sensibles amb el procés de formació en el món universitari, i en aquest cas tècnic. Nosaltres portem molt temps amb converses amb la universitat, i això ha estat fruit d'aquestes converses, on s'ha començat els dos projectes esmentats (el primer quadrimestre i el segon)".

   

Arturo Frediani, subdirector de l’EAR i responsable de projectes de 2n curs

Pel responsable de projectes de 2n curs de l'Escola d'Arquitectura de Reus i subdirector d'aquesta, Arturo Frediani, aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a que l'Ajuntament d’Abrera va venir a trucar la porta fa un any, i després de fer moltes excursions i visites i conèixer una mica la problemàtica, vam veure que es podia aprofitar la ben entesa per incloure dins els cursos de ‘Projectes i urbanisme’ i era molt interessant a nivell pedagògic per nosaltres. I la vam incloure en el curs de segon".

 

A més ha explicat que el projecte "ha funcionat molt bé, hem treballat dos semestres en diferents projectes. En el primer quadrimestre vam treballar la centralitat, la identitat del centre d' Abrera. Abrera té un tema molt interessant d’identitat o de construcció d’una identitat. I aquesta construcció de la identitat que en altres llocs es dona per feta, és una cosa que està succeint aquí. I això ens interessa molt als arquitectes, veure què es genera o dona aquesta identitat (sentir-se d’un lloc). Els estudiants han treballat aquest tema i tota la complexitat des de l’escala gran (des del paisatge)... teniu el Llobregat, teniu un entorn a nivell de patrimoni molt interessant. De fet, aquest segon quadrimestre hem estat treballant en l’entorn de Sant Hilari. I després el nucli urbà, un nucli urbà que va créixer entre fragments de ciutat, però que encara no té un centre urbà, un lloc cèntric. El cor de la ciutat encara no se sap quin és, o la gent no té una consciència molt clara. I aquests temes són els que a nosaltres ens interessen per formar els arquitectes.”

 

Alumnat de 2n curs

 

Els i les alumnes que van participar en l'exposició del projecte de final de 2n curs a la Casa de Cultura, també han fet una valoració positiva de la iniciativa:

 • "Som estudiants d’arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili de Reus. Estem aquí presentant els projectes finals d’aquest quadrimestre de ‘Projectes i urbanisme’”
 • “Vam triar el lloc d’intervenció aquí a Abrera, a l’ermita de Sant Hilari. És una intervenció per fomentar les ruïnes romanes que s’han trobat i fer un complex que ajudi a portar turisme i a atreure gent al municipi d’Abrera“
 • "Aquest projecte neix com una idea abstracta, i poc a poc va anar agafant forma fins arribar al dia d’avui. Han estat tres mesos llargs de feina i de molt d’esforç. Avui és una exposició del treball que hem estat realitzant”.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem l'equip directiu, capitanejat per Arturo Ferdiani i el seu equip de col·laboradors i col·laboradores, i a tot l'alumnat que ha participat, als quals els hi desitgem una molt bona avaluació. Amb la Universitat continuem treballant per a estendre i continuar amb aquesta col·laboració i que Abrera sigui un municipi col·laborador i receptor del talent universitari i que de passada, tinguin propostes creatives al nostre municipi.

 

A Abrera estem sempre al costat de les universitats i dels nostres veïns i veïnes!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies