Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 24/07/2024 | 02:56 h

Abrera diu NO a la guerra! Condemnem la invasió militar a Ucraïna i mostrem la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès i les seves institucions

Abrera és solidària! Habilitem un espai de recollida de material de primera necessitat i informem d'altres iniciatives solidàries amb Ucraïna. Anirem informant de les diferents iniciatives d'ajuda que vagin sorgint.

2/3/2022

Des del municipi d'Abrera fem arribar tota la nostra solidaritat amb la població d'Ucraïna i condemnem la invasió militar per part de la Federació Russa. Aquest vespre, un centenar de persones ens hem concentrat davant l'Ajuntament d'Abrera per dir "NO" a la guerra. A Abrera estem compromesos amb la cultura de la pau i lamentem la violació del dret internacional i demanem una solució diplomàtica al conflicte per evitar el patiment de la població d'Ucraïna.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera habilitem un espai municipal per recollir material necessari per al poble d’Ucraïna, a les antigues dependències de la Policia Local d’Abrera (c. de Rosalía de Castro). Preneu nota!


Abrera diu "NO" a la guerra!

Aquest dimarts, 1 de març de 2022 al vespre, un centenar de persones, veïnes i veïns de diverses edats, families, regidores i regidors de l'Ajuntament, ens hem concentrat davant l'Ajuntament d'Abrera (pl. de la Constitució, 1) per mostrar la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès i condemnar la guerra a Ucraïna. El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha donat les gràcies a totes les veïnes i veïns que han participat en la concentració, que han dit ben fort "NO" a la guerra. Les veïnes abrerenques Nina Vonkova i Tatiana Trushkovska, originàries d'Ucraïna, han acompanyat l'alcalde. Nina Vonkova ha llegit el comunicat de l'Ajuntament d'Abrera per condemnar la invasió militar a Ucraïna. Durant la concentració també s'ha fet un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes del conflicte.

 

Nina Vonkova ha agraït la mobilització dels veïns i veïnes d'Abrera per solidaritzar-se amb Ucraïna: “Llevo en Abrera 19 años. Es un pueblo muy solidario, acoge a la gente, es un pueblo muy amable. La verdad es que siempre estoy muy orgullosa del pueblo de Abrera. No esperaba menos. Estoy muy agradecida a la gente de Abrera. Hay mucha preocupación porque en la televisión, los periodistas explican, pero no pueden estar en todos los puntos de Ucrania dónde se está pasando realmente muy mal. Están bombardeando los colegios, la gente enferma del hospital tiene que ser trasladada a los sótanos, los niños están pasando frío, las viviendas de civiles está ardiendo. No solamente atacan a militares (como se está diciendo), matan a todos. Y queman viviendas civiles, es muy horrible. Tienen que dormir en los sótanos, en refugios, en metros, en garajes subterráneos para poder sobrevivir. Tienen mucho miedo y mucho frío. Lo están pasando muy mal”.

 

La veïna del nostre municipi també anima tothom a col·laborar en la recollida de productes de primera necessitat per a la població ucraïnesa: “Por favor, una gotita parece que no hace nada, pero si todos ponemos una gotita ya se llena. Y puede llegar al pueblo, y para ellos es realmente necesario, lo necesitan.  Necesitan ropa, comida, los bebes necesitan comida para bebes. Han nacido niños en subterráneos y no tienen nada. Hasta pañales, todo lo que uno pueda, todo se agradece.” 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera durem a terme una donació econòmica per ajudar al poble ucraïnès, que anunciarem properament.

 

  • Llegiu el comunicat de l'Ajuntament d'Abrera en català (veure pdf) i castellà (veure pdf).

 

Abrera diu NO a la guerra! Condemnem la invasió militar a Ucraïna i mostrem la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès i les seves institucions. Concentració dimarts 1 de març de 2022

 

Els veïns i veïnes d'Abrera també van dir "NO a la guerra!" durant la celebració de la Gran Rua de Carnaval i el Concurs de Disfresses, el dissabte 26 de febrer.  El nostre alcalde, Jesús Naharro, va posar en relleu que "demanem respecte per a tot el poble d'Ucraïna i per a tota la gent que està patint. Mostrem tota la solidaritat del poble d'Abrera. Encara que estem de festa ens recordem de tothom. Nosaltres hem manifestat i  hem escridassat d'una forma valenta un "NO a la guerra!" decidit perquè cessin aquestes hostilitats, es reprengui el diàleg i s'elimini qualsevol forma de violència que faci malbé a la ciutadania i li minvi els seus drets. Des d'Abrera desitgem moltíssima pau al poble d'Ucraïna i que  se solucionin aquests problemes de forma diplomàtica i urgent".


Abrera diu NO a la guerra! Entrega de premis del Concurs de Disfresses del Carnaval 2022

 

El divendres 25 de febrer, també com a mostra de rebuig a la invasió militar d'Ucraïna, diversos veïns i veïnes es van concentrar al vespre davant l'Ajuntament del nostre municipi, a la plaça de la Constitució. Regidors i regidores del nostre consistori han participat en la concentració per fer palès la seva solidaritat amb Ucraïna.

 

Abrera diu NO a la guerra! Concentració veïnal en contra de la invasió militar d'Ucraïna per part de la Federació Russa. Divendres 25 de febrer de 2022

 

 

"Des d'Abrera desitgem moltíssima pau al poble d'Ucraïna i que es solucionin aquests problemes de forma diplomàtica i urgent".

 

Apostem per la pau

Els abrerencs i abrerenques rebutgem la violència en totes les seves formes i defensem la preservació dels drets fonamentals de les persones. Apostem per la pau i la llibertat, sempre des del respecte i la tolerància.

 

Els abrerencs i abrerenques rebutgem la violència en totes les seves formes i defensem la preservació dels drets fonamentals de les persones. Apostem per la pau i la llibertat, sempre des del respecte i a la tolerància.

 

A Abrera diem NO a la guerra!

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies