Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 03:03 h

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

La prova ha comptat amb una elevada participació de pilots: un total de 90 dels quals 11 en la categoria femenina. Enhorabona a totes i tots!

8/2/2022

El nostre municipi ha acollit aquest diumenge 6 de febrer el 1er Enduret Infantil d'Abrera, una competició d'enduro que ha donat el tret de sortida a la Copa Catalunya 2022 de la Federació Catalana de Motociclisme (FCM). La competició, que s'ha dut a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19, ha tingut lloc en els terrenys forestals situats darrere del Centre Polivalent, al barri del Rebato, on durant tot el cap de setmana també s'ha instal·lat el pàdoc, amb una zona de Free Trial oberta a tothom i inflables infantils.

 

A Abrera hem viscut un cap de setmana esportiu, en un ambient molt familiar i amb el motociclisme i l'enduro com a protagonistes. Des de l'Ajuntament felicitem totes i tots els pilots que han participat, entre els quals hem pogut veure diversos esportistes abrerencs! Abrera amb l'esport i amb els nostres esportistes! Enhorabona a totes i tots!


Els i les participants van arribar al nostre municipi el dissabte 5 de febrer i es van instal·lar al pàdoc que vam habilitar darrere del Centre Polivalent, en el Rebato, i que s'ha pogut visitar per tothom que ho ha desitjat. Allà també s'ha instal·lat una activitat de Free Trial oberta a tothom i una zona d'inflables infantils.

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

Mentre que el diumenge 6 de febrer al matí ha tingut lloc la competició, que és la primera prova puntuable pel Campionat de la Copa Catalunya de la Federació Catalana de Motociclisme 2022. La jornada ha culminat amb l'acte de lliurament de premis al qual totes i tots els participants han rebut un obsequi per part de l'Ajuntament d'Abrera, els quatre primers de cada categoria, que van pujar a l'escenari amb les seves motos, han rebut un trofeu i un obsequi gentilessa de Viñas e Hijos, s'ha homenatjat diversos veïns d'Abrera destacats per la seva trajectòria professional i dedicació al motociclisme, i finalment s'ha sortejat tres cascos entre totes i tots els participants. Totes les valoracions han estat molt positives!

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

 

JESUS NAHARRO, ALCALDE D'ABRERA:  

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha fet una valoració molt positiva i ha destacat que “hemos visto un ambiente familiar y la gente estaba súper contenta, dedicada a la moto, al esfuerzo de la competición, hoy era un día de motos. Abrera se ha abierto a toda España y hemos visto unas cursas cronometrades, un circuito rigurosamente pensado junto con la Federación Catalana de Motociclismo que ha validado todos los circuitos”. També ha volgut agrair “el esfuerzo que han hecho Néstor, Nesra, Viñas e hijos y todos los patrocinadores y voluntarios y voluntarias, que han hecho posible que este fin de semana hayamos tenido la primera cursa del campeonato de Cataluña en nuestro municipio, y des de luego que no va a ser la última”. Naharro també ha destacat l'elevada participació a la prova abrerenca: "me comentaba el presidente de la Federación Catalana de Motociclismo que la media son unas 50 inscripciones y hemos llegado a 90, contando con muchos vecinos y vecinas de Abrera que se han querido incorporar en las categorías más pequeñas y en las que, acompañados por sus padres y madres, han querido participar de este deporte tan sano, disciplinado y a la vez físicamente exigente. Esa cultura abrerense de motociclismo hoy la hemos visto reflejada y ha sido un fin de semana realmente memorable.” 

 

JORDI MORENO, REGIDOR D'ESPORTS:  

Per la seva part, el regidor d'Esports al nostre ajuntament, Jordi Moreno, ha remarcat que “només podem fer una valoració molt positiva, perquè no esperàvem tenir el públic i la participació que hem tingut, i estem molt satisfets perquè, d’alguna manera, hem implantat una altra vegada el motor a Abrera”. Moreno també ha destacat que “això ha vingut per quedar-se i comencem ja a treballar per la propera edició” així com l’elevada participació: “han vingut 90 participants, distribuïts en les diferents categories i d’aquests, vull fer una menció important perquè hi ha hagut 11 noies inscrites, el que ens fa veure que és un esport compartit entre nois i noies i ens fa molt de goig”.

 

MANEL VILARÓ, DELEGAT D'ENDURO DE LA FCM: 

Des de la Federació Catalana de Motociclisme, el delegat d'enduro Manel Vilaró, ha subratllat que l'esdeveniment esportiu “ha estat molt bé, la gent crec que ha passat un mati amb una prova molt bona. La gent s’ha passat bé, no hi ha hagut cap problema. S’ha d’agrair que tant l’ajuntament com el Néstor, com tots els voluntaris (sense ells això no s’hauria tirat endavant) i agrair al poble i que es pugui tornar a fer una altra vegada. Us hi esperem a tots!”   

 

A Abrera hem acollit una gran festa de l'enduro! Totes i tots les/els participants han rebut un obsequi, els quatre primers de cada categoria han rebut un trofeu, hem homenatjat diversos veïns d'Abrera per la seva trajectòria professional i dedicació al motocilisme i s'h sortejat tres cascos entre totes i tots les/els participants.

Amb l’organització del Moto Club Can Taulé, l'impuls de l'abrerenc Néstor Godino i la col·laboració de l'Ajuntament d'Abrera, el 1r Enduret d’Abrera ha comptat amb un recorregut d’uns 12 km, amb un temps d’uns 50 minuts per volta dues zones cronometrades: la primera a tocar de la zona pàdoc, amb un recorregut de 4 km, mentre que la segona tenia una longitud de 2,5 km.. El recorregut ha trascorregut per la zona de la riera Magarola i de Can Morral.  Els i les participants també han circulat a baixa velocitat per trajectes no competitius en trams del barri de Can Morral i del nucli urbà.

 

RAMON AUGUETS, DIRECTOR DE LA CURSA I PRESIDENT DEL MOTO CLUB CAN TAULÉ:

El director de la cursa i president del Moto Club Can Taulé, Ramon Auguets, ha comentat que “cal recalcar que, com a Moto Club, venim de fora però hem estat molt ben acollits per tota la població i per la gent que ha fet possible que aquest esdeveniment es pogués dur a terme. Cal mencionar el podi d’un primer, el Néstor Godino que és el que ha apretant perquè això es aconseguís.  Fa molts anys que el conec i sé el seu tarannà que fins que no aconsegueix una cosa, no para. Com a Moto Club, et diré que si el Néstor em torna a dir que abanderem el segon Enduret d’Abrera, ja signo on sigui, perquè aquí no he tingut cap problema. El Néstor és tan perfeccionista, que la pega que té es que vol fer les coses tan perfectes que a vegades les complica. Però al final ens n’hem ensortit, ha estat una gran carrera, la gent ens està felicitant per tots cantons i està molt contenta (tant pilots, acompanyants, com pares, com familiars). Jo soc president del Moto cluc Can Taulé, i des de la Federació sempre han potenciat la canalla. Fins i tot, l’han subvencionada perquè es poguessin fer  aquesta mena d’esdeveniments, perquè d’aquí surten els campions del futur. Amb aquestes especialitats de l’Enduret han sortit campions del món. Estem parlant de Marc Márquez, (que va començar amb Enduret), el Pol Espargaró i l’Aleix Espargaró, que també van començar amb els Enduret. Tot el que és la promoció de canalla, ha estat un revulsiu. Esperem que,aquí Catalunya, pels propers anys hi hagin molts campions del món”.  

 

NÉSTOR GODINO, IMPULSOR DE LA PROVA: 

L'impulsor de l'esdeveniment al nostre municipi, el veí Néstor Godino, ha destacat que “la valoración es buena. Ahora cuando llegue la gente lo acabara de decir. Tenemos que saber que este tipo de pruebas cuesta mucho de hacerlas, es difícil valorarlo des de fuera y cuando te pones te das cuenta de que tiene mucho trabajo y estrés. La única cosa es que hay que pedir a los pilotos que intenten romper menos cintas, que rompen muchas y nos vuelven locos. El año que viene, si la hacemos, voy a tener 16 cámaras, para penalizar al que rompa una cinta. Ramón de Can Taulé, es muy amigo mío y entre los dos hemos hecho el evento y hace mucho tiempo que lo conozco. Como padre, no lo he visto, he estado corriendo para todos los lados y no he visto a mis hijos y no he sabido el resultado hasta hace poco. Estaban contentos supongo porque sus amigos del colegio han podido ver lo que hacen los fines de semana. Se tienen que intentar hacer cosas, se tienen que poner recursos y hacer las actuaciones oportunas a nivel legal, pero son cosas que hay que ir promoviendo e ir haciendo porque al final mueven un pueblo.  Los chavales, además, deben tener unas actitudes físicas y de concentración que son muy importantes, que a la hora de los estudios también les va bien. Tanto el enduro como el trial son deportes que no son solamente dar gas, si no estar concentrados y saber que si te pasas o te quedas corto te caes o no pasas la piedra. No tiene tanto riesgo como otros deportes de motor. Es un deporte muy sano porque dependes de ti y de tu tiempo. No dependes de que haya otro rival a tu alrededor, ni un equipo ni nadie. Es como el trial, dependes de ti y de la moto. Y la moto no tiene porque ser la mejor moto, es tu habilidad a la hora de conducir.” 

 

Els pilots de les categories Sots 16 i 85cc van haver de completar un total de 5 voltes; els de 65cc i categoria Femenina, 4 voltes; mentre que els pilots de menor edat i cilindrada, 50cc, van fer 3 voltes.  D'entre totes i tots els premiats, destaquem el podi com a segon classificat del pilot abrerenc Ramón Godino, de 13 anys i la tercera posició de la seva germana, l'abrerenca Adela Godino, de 10 anys. Felicitem a tots dos, a totes i tots els guanyadors així com a totes i tots els pilots participants!

 

RAMÓN GODINO, PILOT ABRERENC, 13 ANYS: "El circuito ha ido bien, bastante complicado y ha sido muy técnico. Ha sido muy divertido y estoy muy contento del trabajo que ha hecho mi padre. Lo que más me gusta es hacer trial, pero lo que más me gusta también es cuando te propones algo y lo consigues. Es divertido compartir esta afición con mi hermana, y a mi madre y a mi padre también les gusta".

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

ADELA GODINO, PILOT ABRERENCA, 10 ANYS: "Ha anat molt bé, estic molt contenta perquè em pensava que anava més justa de temps i després ens han sobrat 10 minuts. Ha estat molt divertit, jo corro des del 2 anys i mig, i li recomano practicar aquest esport a altres nenes perquè és com que sents una cosa que et diverteix molt, i que s'animin perquè quan ho provin segur que els encanta.” 

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

ERIC CARNERERO, PILOT ABRERENC, 6 ANYS I EL SEU PARE: “Ha sigut molt dur però molt bé i estic molt content perquè té 6 anys acabats de fer i ha aguantat molt bé. és espectacular que facin aquest esdeveniment aquí a Abrera, som d'aquí del poble i és increïble la veritat“.

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

 

JANA TRUEBA, PILOT ABRERENCA, 6 ANYS I EL SEU PARE: “Som veïns del barri i com s’està fent la Copa Catalana d’Enduro hem vingut a treure el cap, som d’aquí del barri i està guai perquè acostumem a venir aquí amb les motos i avui que hi hagi aquesta festa doncs està molt bé. Nosaltres sóm de la família Beta-Truebi estem veien les motos i aprenent una miqueta.”

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

 

Homenatgem el Antonio Trueba, el Joan Cuberó el Ramon Larriba i l'Òscar Vallés, veïns d'Abrera amb una descatada trajectòria profesional i dedicació personal amb el món del motocilisme vinculat al nostre municipi.

 

L'entrega de premis va anar a càrrec del nostre alcalde, Jesús Naharro, el regidor d'Esports, Jordi Moreno, l'abrerenc Néstor Godino, el delegat d'enduro de la Federació Catalana de Motociclisme, Manel Vilaró, i el propietari de l'empresa Doga d'Abrera, Toni Garcia. Prèviament al lliurament de trofeus i obsequis als i les esportistes, des de l'Ajuntament d'Abrera vam retre homenatge i vam lliurar una placa commerativa a diversos veïns d'Abrera amb trajectòries destacades dins el món del motociclisme.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha apuntat que "Abrera siempre ha tenido un idilio con la motocicleta, con las empresas vinculadas al sector del motociclismo como fue Beta en su momento, con la familia Trueba, también Doga… y hemos querido hacer un reconocimiento a todas las personas que han estado vinculadas a propulsar la disciplina del enduro, extendiendo el nombre de nuestro pueblo por toda España a base del triunfo, del esfuerzo y el sacrificio. Hoy, Abrera les ha devuelto ese esfuerzo con este reconocimiento público que la gente tanto ha aplaudido y ha sido muy emotivo”. 

 

A continuació us detallem quins han estat els abrerencs que han rebut aquest reconeixement per part del nostre ajuntament:

 • Antonio Trueba, per la seva trajectòria professional i dedicació. Fundador de la factoria Beta Trueba. Ubicada molts anys a Abrera i després al municipi veí d’Esparreguera. Va ser importador i distribuïdor a Espanya de la firma italiana Betamotor i impulsor del projecte formatiu Beta Trueba Factory Trial Team amb nois i noies. En el seu palmarés, Beta Trueba té 80 títols nacionals i mundials de 1986 a 2018. També ha estat impulsor i vinculat amb sis dels últims 7 campions del Campionat d’Espanya de Trial, amb pilots de renom internacional guanyadors de molts títols com Jordi Tarrés, Marc Colomer, Amós Bilbao, Dougie Lampkin, Albert Cabestany, Marcel Justribó, Laia Sanz, Toni Bou, Jaime Busto, Marc Riba, Berta Abellán, Neus Murcia.
 • Joan Cuberó, per la seva trajectòria professional i dedicació. Actualment és el preparador mecànic d’un equip que corre amb la seva motocicleta en la Copa Variant. Delegat de Motocros durant 8 anys de la Federació Catalana de Motociclisme i comissari tècnic esportiu de la Federación Española de Motociclismo. Amb vinculació amb l’impuls del Campionat de Catalunya de Ciclomotors, mecànic d’alta competició de Jordi Tarrés amb l’equip de competició de BETA-Trueba, innovador en mecànica de ciclomotors, coach de molts joves d’Abrera en els seus inicis i pilot de motocros va participar fins als 50 anys en les 24 hores de Lliçà
 • Ramón Larriba, per la seva trajectòria esportiva en el món del motociclisme. Destacat pilot junior en els anys 80, es va convertir en un pilot pioner que ha estat tot un exemple per les següents generacions.
 • Òscar Vallés, per la seva trajectòria esportiva en el món del motociclisme. Destacat pilot de finals dels anys 80 i campió junior, es va convertir en un pilot pioner que ha estat tot un exemple per les següents generacions. Vallés va excusar la seva absència en l'acte d'homenatge.

 

Els homenatjats assistents a l'esdeveniment han valorat molt positivament el guardó així com el desenvolupament del 1r Enduret d'Abrera:

 

ANTONIO TRUEBA, HOMENATJAT:  "He tingut la sort, aquí al poble d’Abrera, de portar campions del món de trial, de motocros, fa trenta anys guanyàvem torneigs i portàvem el nom d’Abrera arreu. Gràcies a tots.” 

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

JOAN CUBERÓ, HOMENATJAT: "La meva afició pel motociclisme ha estat des de sempre, des que vaig començar a aprendre una mica de mecànica fins a arribar a ser pilot de motocròs. He estat de mecànic i preparador amb el Trueba, amb les Montesa, començant a fer les Beta amb en Jordi Tarrés, hem guanyat trofeus amb gent del poble i de fora”. Per a les noves generacions dona aquests consells: "que gaudeixin de la moto, que aprenguin, que ho visquin i que no discuteixin mai entre ells, que siguin bons companys, però sobretot,  que sigui la seva passió, una diversió, sense maltractar ningú i respectant al contrari”.

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

RAMÓN LARRIBA, HOMENATJAT: Ha sido un espectáculo. Tanta gente...no me lo creía. Ha sido impresionante. Se lo han pasado todos muy bien y no ha habido accidentes o sea que genial.” 

 

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

Valoracions molt positives per part dels i les participants així com del públic assitent al 1r Enduret d'Abrera 

 • “Pepe, 6 anys. Soc de Barcelona i he fet quart”
 • ”Molt bé, molt ajustat de temps. A la primera hem arribat que ens ha sobrat un minut, hem posat benzina ràpid i hem sortit volant. La organització molt bé i ens hem divertit molt”
 • “ Mercedes, 9 años, de Barcelona. La primera vuelta ha sido muy difícil, habían unas rocas y me he caído, però la segunda ya ha ido mejor y  hemos mejorado más. Me he divertido mucho. Corro des de los cuatro años”
 • “Sóc l’Èric de Castellà del Vallès, 11 anys. El circuit m’ha semblat bé, he corregut bé, les pujades molt bé. El terrenys amb pedres però està bé. Avui ho he donat tot, ho he fet bé, i ara vaig quart i toca la última volta.”
 • “Em dic Nil, tinc 11 anys, vinc d’Arbúcies. El terrenys rellisca una mica, amb moltes pedres però bé, pots anar ràpid. Corro des dels 5 anys.”
 • “Pels nens de 16 anys perfecte però pels nens petits super heavy”. 
 •  “Muy entretenido, muy chulo. Una pasada, digno de ver”
 • “La verdad es que está chulo, no lo había visto nunca”.
 • “Muy bien, muy entretenido”.
 • “Muy guai, muy entretenido”
 • “Ellas llevan enganchadas todo el fin de semana, que no se han movido de aquí. Les encanta. Y ahora quieren una moto, claro. Creando afición”. 

 

Consulteu els podis, les classificacions, les imatges i el vídeo de la Federació Catalana de Motociclisme!

 • Podeu consultar els resultats de l'Enduret d'Abrera en el web de la Federació Catalana de Motociclisme fent clic aquí. i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.
 • Podeu veure les imatges de l'Enduret d'Abrera de la Federació Catalana de Motociclisme fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.
 • Podeu veure el vídeo de l'Enduret d'Abrera de la Federació Catalana de Motociclisme fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

 

Gràcies per haver gaudit amb nosaltres del 1er Enduret d'Abrera!

Abrera amb l'esport! Aquest diumenge 6 de febrer hem acollit amb èxit el 1er Enduret Infantil d'Abrera, puntable per la Copa Catalana 2022

 

Abrera amb l'Esport! Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm a tothom la seva participació i que hagin gaudit amb nosaltres del 1er Enduret d'Abrera!

  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies