Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 22/05/2024 | 17:38 h

Ens adherim a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 amb una pedalada popular per a tota la família que tindrà lloc el diumenge 19 de setembre al matí

Abrera per una mobilitat sostenible i segura! Participa-hi i descobrim Abrera en bici!

16/9/2021

Abrera es suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 i des de l'Ajuntament organitzem una pedalada popular per a tota la famíila, que tindrà lloc el diumenge 19 de setembre a partir de les 9.00 h amb sortida i arribada al parc de Can Morral, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l'espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat amb mitjans de transport sostenibles com és el cas de la bicicleta. L'activitat es desenvoluparà seguint totes les mesures sanitàries i de prevenció davant la Covid-19 i per participar-hi cal que us inscriviu prèviament en aquest mateix espai web.

 

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra del dijous 16 al dimecres 22 de setembre amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i amb la temàtica "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible" i com aquesta està vinculada a la seguretat i la salut de les persones. Per una mobilitat sostenible i segura, participeu a la pedalada popular que organitzem a Abrera adreçada a tota la família! Descobrim Abrera en bici!


La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra del dijous 16 al dimecres 22 de setembre amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i amb la temàtica "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible" i com aquesta està vinculada a la seguretat i la salut de les persones.

 

Per una mobilitat sostenible i segura, passejarem en bicicleta pels carrers d'Abrera el proper diumenge 19 de setembre al matí. Per assistir cal inscriure's prèviament en aquesta mateixa pàgina web 

 

Des de la regidoria de Mobilitat i Transport hem organitzat una pedalada popular que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre a partir de les 9.00 h, d'una durada aproximada de dues hores, amb sortida i arribada al parc de Can Morral, amb el compliment de les corresponents mesures de prevenció davant la Covid-19:

 • Control d'aforament amb places limitades a través d'inscripció prèvia.
 • Manteniment de la distància de seguretat interpersonal d'1,5m entre grups bombolla.
 • Recomanació de l'ús de mascaretes en la sortida i les aturades que es realitzin durant el recorregut, evitant les aglomeracions

 

Per participar a la pedalada per Abera en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat és imprescindible realitzar la inscripció prèvia i ompir el full de responsabilitat que trobareu al formulari d'inscripció fent clic aquíi a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Es tracta d'una passejada no competitiva amb un recorregut de 6km assequible per a tothom. La proposta està pensada perquè els veïns i les veïnes de totes les edats hi puguin participar. Per això s'adreça a un públic familiar, des dels més menuts i menudes, passant pels jovent, persones adultes i gent gran.  Recomanem als i les participants portar roba esportiva i/o còmoda, portar aigua i és obligatori l'ús del casc.

  

Segons explica el regidor de Mobilitat i Transport, Jordi Moreno, "l’objectiu d’aquesta pedalada és que, entre tots i totes, comprovem que és possible circular còmodament en bicicleta i també amb patinet pels carrers del nostre municipi, i que existeix el compromís municipal de l'Ajuntament d'Abrera de generar espais per a la seva circulació d'una forma segura".

 

 

Podeu consultar el recorregut al plànol que trobareu a continuació:

 

Plànol recorregut pedalada del diumenge 19 de setembre dins la Setmana de la Mobilitat 2021.jpeg

 

La sortida està prevista a les 9.00 h des de Parc de Can Morral on es farà la benvinguda als i les participants a càrrec del regidor de Mobilitat i Transport a l'Ajuntament d'Abrera, Jordi Moreno.

 

Tot seguit, els i les agents de la nostra Policia Local oferiran una sèrie de consells per gaudir de la passejada en particular i, en general per circular en bicicleta per entorns urbans d'una manera segura.

 

El recorregut passarà per diferents punts d'interès del nostre municipi als que diversos informadors i informadores municipals rebran les persones participants i els hi facilitaran uns codis QR a través dels quals se'ls explicarà la història de diferents indrets emblemàtics d'Abrera, punts històrics i d'interès local, en format escrit i d'àudio.

 

Els punts d'interés que es visitaran durant la pedalada són els següents:

 1. Font dels Peixos
 2. Església de Sant Pere
 3. Ermita de Sant Hilari
 4. Horts de Can Morral

 

La previsió és que l'activitat, que finalitzarà al Parc de Can Morral, tingui una durada aproximada de 2 hores.

 

Amb l'adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, des de l'Ajuntament d'Abrera volem incidir i sensibilitzar la ciutadania entorn diferents aspectes:

 • Conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir un entorn menys contaminat.
 • Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici, amb transport públic o en vehicles elèctrics).
 • Gaudir i difrondre el nostre patrimoni cultural d'una manera lúdica i amable amb el medi ambient.

 

 

Treballem en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMU) d'Abrera

 

​Des de l'Ajuntament d'Abrera estem impulsant i executant el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMU). Segons explica el regidorr de Mobilitat i Transports, Jordi Moreno, "ens trobem en la fase final de l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i en la redacció d’una nova ordenança municipal de mobilitat, que tenen l’objectiu de fomentar els desplaçaments en vehicles nets i sostenibles entre tota la població i fer un canvi en la forma de moure’ns per fer-ho d'una manera més respectuosa amb les persones, sobretot les mes vulnerables, i també amb el medi ambient i la salut pública".

 

"Ens trobem en la fase final de l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i en la redacció d’una nova ordenança municipal de mobilitat. L'objectiu és fomentar els desplaçaments en vehicles nets i sostenibles i fer un canvi en la forma de moure’ns, per fer-ho d'una manera més respectuosa amb les persones i amb el medi ambient."

 

 

El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMU) establirà les prioritats i les polítiques estratègiques del nostre municipi dels propers anys en matèria de mobilitat, tant al nucli urbà amb als barris de Vilalba i Ca n'Amat. Els eixos estratègics d'aquest pla conflueixen en apostar per una mobilitat sostenible, segura, equitativa i eficient, aspectes que promou la Setmana Europea de la Mobilitat.

 

Els objectius del Pla de Mobilitat Urbana d'Abrera són els que us detallem a continuació:

 • Caracteritzar i/o modelitzar el sistema de mobilitat existent en l’actualitat
 • Realitzar una diagnosi tècnica del sistema, on es posi de manifest els seus punts forts i febles
 • Proposar mesures per tal de potenciar la mobilitat sostenible i segura
 • Definir les infraestructures de mobilitat regional i urbana
 • Formular un programa d’actuacions amb les fases d’implementació i costos

 

A Abrera es adherim a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 i apostem per una mobilitat sostenible i segura! Des de la regidoria de Mobilitat i Transport convidem a totes les veïnes i tots els veïns d'Abrera a participar a la pedalada popular del proper diumenge 19 de setembre, animeu-vos i participeu-hi!

 

Cartell pedalada popular del diumenge 19-09-21 dins la Setmana de la Mobilitat 2021.jpeg

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies