Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 17/06/2024 | 10:11 h

Commemorem el Dia Internacional de les famílies! Bona acollida del conta contes “La família de les germanes Algaba” en la Casa de Cultura

De famílies n'hi ha tantes com realitats diverses!

17/5/2021

Abrera en família! Amb motiu del Dia Internacional de les famílies, la Casa de Cultura (C.Federico García Lorca, 17) va acollir el dissabte 15 de maig al matí el conta contes “La família de les germanes Algaba”, una activitat gratuïta a càrrec de la companyia La Boia Teatre, dirigida a famílies amb infants d’entre 2 a 8 anys. Les famílies abrerenques van acollir molt bé l'espectacle, organitzat des de les Regidories d’Igualtat, Infància i amb la col·laboració amb la Biblioteca Josep Roca i Bros. Oferim a la ciutadania una programació cultural adaptada a la situació sanitària actual, amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

El 15 de maig és el Dia Internacional de les famílies, en el que es reconeix el paper fonamental que tenen en la societat i especialment, en l’educació dels fills i les filles. Volem posar en valor tota la tasca duta a terme per totes les famílies i la fortalesa demostrada vers la situació que se'ns ha presentat i sacsejat.

La regidora d'Infància i Educació a l'Ajuntament d'Abrera, Giulia Mirto, ha explicat en declaracions a Ràdio Abrera que "el concepte de família ha anat canviant i en els darrers anys hem pogut conèixer diversos formats de família. La família que coneixem o definim com tradicional ha anat cedint l'espai a altres noves realitats, altres nous models que alhora acompanyen i afavoreixen valors de respecte vers la pluralitat. En aquest sentit, i amb la finalitat de visibilitzar i integrar les diverses tipologies de famílies que conviuen, educar en la normalització de la diversitat i les noves realitats és fonamental perquè aquests infants que no pertanyen a famílies que no responen al patró tradicional també puguin reconèixer la seva família com un model dins del gran ventall de famílies existents alhora que altres infants també reconeguin diferents models creixent totes i tots integrant la seva família i la dels altres sense limitacions, ni esquemes preestablerts sinó com a fortalesa. Hem abordat la importància de les famílies realçant que cadascuna de les famílies és única, exactament com la resta i que totes tenen un lloc".

 

La família tradicional de pare, mare i fills i filles ha quedat obsoleta, tot i que encara des de molts àmbits socials i educatius es sol representar i considerar el concepte de família des d’aquest únic model que no visibilitza a la resta i per tant, no les integra. Calen referents adequats per aquestes noves realitats que alhora, acompanyen i afavoreixen valors de respecte vers la pluralitat.

 

En aquest sentit, educar en la normalització de la diversitat és fonamental perquè infants amb situacions familiars fora de la norma tradicional no sentin que són diferents, sinó membres d’una opció més dins del gran ventall de models de famílies existents. Alhora també és una manera d’obrir la ment a la resta d’infants perquè puguin créixer sense limitacions i esquemes preestablerts.

 

Les famílies són una prioritat per l'Ajuntament d'Abrera!

 

 

Des de casa, us proposem fer les següents activitats:

  • El vostre familiari particular, activitat que podeu fer amb els vostres fills o filles per jugar a representar la família. I com és la vostra família? Hi podeu incloure pares, mares, avis/es, germans/es, amics/gues, parella, figures cuidadores i també les vostres mascotes! Podeu veure el vídeo fent clic aquí.
  • No us perdreu la selecció de recomanacions literàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros. Podeu veure el vídeo aquí.

 

Més propostes pel dia de les famílies:

  • Per altra banda, la FLG Associació de Famílies LGTBI proposa pel dissabte 15 de maig una ruta en família pel gorg blau. Per més, informació, feu clic aquí

La FLG Associació de Famílies LGTBI ens ofereix un munt de conta contes de diversitat familiar, feu clic aquí

 

I recorda, la teva família és única, exactament com la resta.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies