Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 19:44 h

Reprenem les classes de ball en línia i batuka del Casal de la Gent Gran d'Abrera amb totes les mesures de seguretat per la prevenció de la Covid-19

Les classes s'imparteixen a l'aire lliure, a la terrassa de l'equipament, i en grups reduïts de cinc persones

25/3/2021

A Abrera cuidem la nostra Gent Gran i la mantenim activa amb diverses iniciatives! En aquesta línia aquest mes de març, i d'acord amb les mesures adoptades pel Procicat que permeten realitar activitats de tipus físic en equipaments cívics a l’aire lliure per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones, hem représ l'activitat de ball en línia i batuka del nostre Casal de la Gent Gran. L'acollida per part de les alumnes ha estat molt positiva després d'haver estat un any sense poder realitzar-la. L'activitat es fa en diferents grups els dimecres al matí en horari de 9 h a 12 h i s'adreça a homes i dones de més de 60 anys. Podeu inscrivir-vos contactant amb el nostre Casal de la Gent al T. 93 770 18 12 i al T. 667 60 43 09.

Des de la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant en un seguit d’activitats per tal de potenciar una vida activa i saludable per la Tercera Edat i perquè la distància social causada per la pandèmia de la Covid-19 no generi aïllament en un dels col·lectius que està patint més les conseqüències de la situació sanitària.

 

En aquesta línia, i seguint totes les mesures de prevenció davant la Covid-19 per protegir la nostra salut com són l'ús de mascareta, la distància de seguretat entre persones i la utilització de gel hidroalcohòlic, aquest mes de març al Casal de la Gent Gran d'Abrera hem représ les classes de ball en línia i batuka que s'imparteixen els dimecres al matí, en horari de 9 h a 12 h. L'activitat es realitza a l'aire lliure, a la terrassa del Casal , en tres grups de cinc alumnes cadascun.

La monitora, Chus Gómez, ha explicat que la tornada a les classes després d'un any sense poder fer-les a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha estat "molt emocionant". També ha assegurat que tant ella com les alumnes "teníem moltes ganes de tornar i estem súper contentes". En aquesta activitat, es fa un escalfament, estiraments, exercicis, balls coreografiats i relaxació, el que afavoreix que les persones participants tinguin una vida més activa i millorin la seva mobilitat. A més, la Chus també ha assegurat que "les dona moltíssima vida perquè la música és molt important", i ha destacat que es fan tota classe de balls "amb música dels seus temps i música actual".

 

Les alumnes també han mostrat la seva alegria per poder tornar al Casal de la Gent Gran a realitzar aquesta activitat. Entre d'altres aspectes, han destacat que "ha estat lo millor de l'any" i que "teníem unes ganes boges de començar, perquè estàs amb la gent, encara que ara només podem ser poquetes". També que, amb el ball, "recuperem la juventud".

 

Les classes de ball en línia del Casal de la Gent Gran d'Abrera estan adreçades a homes i dones de més de 60 anys. Tothom que estigui interessat/da en  fer-les, han de contactar amb el Casal de la Gent Gran trucant als telèfons T. 93 770 18 12 i el T. 667 60 43 09

 

Podeu escoltar l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera amb la monitora de ball en línia del Casal de la Gent Gran i les valoracions de les alumnes als enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Altres activitats que estem realitzant en aquests moments al Casal de la Gent Gran d'Abrera

També us podeu informar de la resta d'activitats i seveis que oferim en aquests moments al nostre Casal de la Gent Gran:

 • Taller de Memòria online. El mes de desembre passat vam iniciar el Taller de Memòriade forma virtual. Per les persones, que per diferents motius no podien seguir les classes online, s’ha elaborat un dossier de fitxes i es fa un seguiment telefònic setmanal per anar treballant. Aquesta activitat es realitzarà online fins que la situació sanitària actual ens permeti fer-la de manera presencial.
 •  A.T.S. porta a porta: La infermera del Casal de la Gent Gran visita les persones més grans de 70 anys de Santa Maria de Vilalba, Can Vilalba, Les Carpes, Ca n’Amat i el nucli urbà que tenen problemes de mobilitat, per poder portar un control dels nivells de sucre, tensió arterial...
  L'objectiu és evitar la saturació del CAP, a causa de la situació sanitària actual originada per la Covid-19.  També ensenya alguns estiraments bàsics perquè les persones grans no perdin mobilitat. De la mateixa manera, es fa un seguiment i coordinació d’aquestes visites amb la Tècnica de Gent Gran municipal i la dinamitzadora del Casal de la Gent Gran. 
 • Servei de Perruqueria. La perruqueria del Casal de la Gent Gran està oberta amb cita prèvia per als socis i sòcies del casal en el següent horari:
  • Dimarts, Dimecres, dijous i divendres: de 15.00 h a 20 h
  • Dijous i divendres: de 9.00 h a 13 h
  • Cal trucar per demanar cita: 93 770 32 31
 •  Servei de Podologia: La podòloga visita al Casal de la Gent Gran d’Abrera en el següent horari:
  • Dilluns de 9 h a 14 h i divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h.
  • Al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba: l’últim dilluns de cada mes a la tarda.
  • Cal demanar cita prèvia trucant al T. 658 43 22 46. Aquest servei és exclusiu pels socis i sòcies del Casal de la Gent Gran i els socis i sòcies del Casal de Santa Maria.
 •  A.T.S. L’infermera del casal. Visita els dimecres de 9 h a 12 h. Cal demanar cita trucant dilluns, dimarts i dimecres de 9h a 12h al T. 93 770 26 26. Només s’atèn amb cita prèvia i als socis i sòcies del casal.

 

A Abrera cuidem la nostra gent gran!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies