Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 18/04/2019 | 20:42 h

NOTÍCIES

  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera
  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera
  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera

    + 1

  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera

Promovem la cultura emprenedora a Abrera amb el programa CuEmE

20/2/2019

Enguany, per primer cop a Abrera participem en el projecte ‘Cultura emprenedora a l'escola’ (CuEmE). Aquest programa serveix per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria a 5è de primària. Durant el curs escolar, l'escola i els alumnes que hi participen creen i gestionen una cooperativa.

Avui dimecres 20 de febrer hem rebut a l'Ajuntament els “equips directius” de les tres cooperatives que estan en marxa, que han vingut a sol·licitar el NIF de la seva empresa. Els hi hem donat la benvinguda molt il•lusionats i amb ganes de compartir les ganes de tirar endavant els seus projectes de cultura emprenedora.

 

Amb aquesta iniciativa les nenes i nens de les escoles d'Abrera que hi participen podran adquirir competències que potenciaran la seva creativitat, el treball en equip, la comunicació, la imaginació, entre d'altres. Aquestes competències que desenvolupin els hi servirà per millorar els seus resultats educatius i adquirir l'experiència vivencial del procés de creació d'una cooperativa, des del disseny de la imatge fins a la venda del producte.

El procés per realitzar aquesta cooperativa passa per diverses fases: en primer lloc es constitueix. També es dissenya la imatge corporativa i els productes escollits per vendre'ls i es calculen els costos per trobar la manera de finançar-los. Més endavant elaboren el producte, el venen i, finalment, part dels beneficis obtinguts els destinen a projectes socials.


Les famílies també hi poden participar en aquest procés creatiu, com ara, assistint a les reunions de presentació del projecte, compartint coneixements que els hi puguin servir en el procés de creació de la cooperativa, potenciar a casa les habilitats i actituds que es necessiten, donant-los suport i acompanyament i assistint el dia de la venda del producte.

Fins ara, els i les estudiants de 5è de l'Escola Francesc Platón i Sartí ja han creat les cooperatives i dissenyat les imatges corporatives. Ara estan desenvolupant els productes que presentaran. Està previst que realitzin la venda del producte el dimarts 21 de maig al Mercat Municipal i al mercat ambulant.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25