Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 20/05/2019 | 09:26 h

NOTÍCIES

  • Coca de Sant Joan

Recomanacions per a un consum saludable de les coques de Sant Joan!

20/6/2018

Durant la celebració de la revetlla de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació. Des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Abrera us traslladem una sèrie de consells per a un consum òptim.

L'increment de les temperatures característic d'aquesta època de l'any en el nostre territori suposa un factor de risc associat al consum d’aquests productes. És important adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració o la venda d’aquests aliments. Aquests establiments són els encarregats d’oferir als consumidors productes que reuneixen les garanties sanitàries i alhora estan sotmesos al control oficial de les autoritats.

Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:

Si les elaboreu, respecteu les normes bàsiques d'higiene: netejar, separar, coure, refredar.

Si les compreu, feu-ho en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.

Trieu-ne el tipus (farcides o no) en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.

Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu totalment, retorneu-les ràpidament a la nevera).

Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l’adquisició en el lloc de destinació.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25