Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 17/10/2021 | 01:28 h

AGENDA

  • xarxa 1
10 Novembre

RELACIONS SALUDABLES A LES XARXES

Vivim un moment marcat per un canvi en les maneres de relacionar-nos, que cada cop estan més condicionades per les xarxes socials i el món digital. Sens dubte, aquest nou paradigma ens ha ajudat a mantenir més connexions amb més persones i a fer més petites les distàncies, però també cal un procés de reflexió profund i crític que permeti construir aquestes relacions de la manera més saludable possible.

 
S’utilitza la metodologia interactiva i vivencial, és a dir, la metodologia VRT (vivència, reflexió i transferència), en què, a partir de dinàmiques i jocs, es presenten els diferents continguts teòrics i s’ofereixen eines per a la reflexió i la transferència fora del context formatiu.
 
Objectius: Ser conscients de la predominança de les xarxes i les noves tecnologies en les relacions pròpies, observar l’impacte dels actes individuals en els canals virtuals i prendre responsabilitats envers la promoció del benestar a les xarxes.
 
Continguts: 
 
--> La identitat digital: el que vull mostrar vs. qui soc
 
--> Autoestima i reconeixement. 
 
--> Relacions saludables: actituds que sumen o que resten. 
 
Destinataris: Joves de 12 a 16 anys, o joves de 17 anys o més.
--> Fomentar la cohesió i la comunicació del grup. 
 
--> Reflexionar sobre la importància de treballar en grup per aconseguir objectius compartits.
 
--> Prendre consciència que les capacitats grupals tenen més força que les individuals. 
 
--> Potenciar l’autoconeixement i el control emocional. 
 
--> Avaluar les habilitats comunicatives dels participants. 
 
---> Analitzar la capacitat per resoldre conflictes. 
 
--> Entendre el funcionament de les dinàmiques grupals de selecció.
 
--> Aprendre estratègies per enfrontar-se a dinàmiques grupals de selecció amb èxit.
 
La sessió consta de dues parts: A la primera, de 90 minuts, els participants experimenten en primera persona la selecció grupal amb diferents dinàmiques en format de joc. Per aquest motiu, en aquesta part de la sessió es fa un joc d’escapada (escape room): 
Aquest joc tindrà com a eix temàtic una missió secreta: salvar la humanitat abans que sigui extingida per la propagació d’un virus altament letal. Les persones que hi participen hauran d’anar superant proves que habitualment es fan en processos de selecció grupal. 
Per presentar la història, es projectarà un vídeo en què el comandant Carter els explicarà la missió que han de dur a terme per salvar la humanitat (es pot sol·licitar disposar del vídeo en cas que es vulgui visualitzar-lo prèviament per saber com es planteja l’activitat). 
 
La segona part, de 150 minuts, s’analitza el joc (quines competències i actituds s’han posat en relleu, com i per què), posant èmfasi en els comportaments individuals de cada persona que ha participat. Paral·lelament, veurem la part teòrica de les dinàmiques de selecció: (Tipus de dinàmiques, per a què s’utilitzen; què es valora en una dinàmica de grup; aspectes que observen les persones que entrevisten; quin és el comportament ideal per causar bona impressió en una dinàmica de grup; pautes i recomanacions per superar les dinàmiques amb èxit. 
 
Destinataris: Joves de 16 a 35 anys. Places limitades!!

Hora d'inici

17.00

Hora de final

19.00

Preu

GRATUÏT

Incripcions

https://entradas.codetickets.com/entradas/id/13025/ajuntamentabrera/online

Organitzador

REGIDORIA DE JOVENTUT

Lloc

CASAL DE JOVES D'ABRERA (PL.DEL REBATO, 1)

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • xarxes saludables video

INFORMA'T

ACTUALITAT > Agenda