Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 17/10/2021 | 01:36 h

AGENDA

  • escape room laboral 1
22 Octubre

ESCAPE ROOM LABORAL

Orientació sociolaboral a través de la ludificació (gamification) com a enfocament lúdic. L’aprenentatge basat en els videojocs o game-based learning (GBL) és un corrent didàctic que, des de la perspectiva del joc, es presenten ecosistemes d’ensenyament i aprenentatge d’alta eficàcia. En aquest cas, mitjançant el joc d’escapada es posen en pràctica les habilitats que es valoren més en els processos de selecció grupal. En aquesta activitat introduïm el grup en una dinàmica de selecció. Les diferents activitats del joc d’escapada estan pensades per observar les habilitats que s’examinen en aquests processos de selecció.

 
Objectius:
 
--> Experimentar en primera persona diferents dinàmiques de selecció grupal. 
 
--> Entrenar el treball en equip. 
 
--> Fomentar la cohesió i la comunicació del grup. 
 
--> Reflexionar sobre la importància de treballar en grup per aconseguir objectius compartits.
 
--> Prendre consciència que les capacitats grupals tenen més força que les individuals. 
 
--> Potenciar l’autoconeixement i el control emocional. 
 
--> Avaluar les habilitats comunicatives dels participants. 
 
---> Analitzar la capacitat per resoldre conflictes. 
 
--> Entendre el funcionament de les dinàmiques grupals de selecció.
 
--> Aprendre estratègies per enfrontar-se a dinàmiques grupals de selecció amb èxit.
 
La sessió consta de dues parts: A la primera, de 90 minuts, els participants experimenten en primera persona la selecció grupal amb diferents dinàmiques en format de joc. Per aquest motiu, en aquesta part de la sessió es fa un joc d’escapada (escape room): 
Aquest joc tindrà com a eix temàtic una missió secreta: salvar la humanitat abans que sigui extingida per la propagació d’un virus altament letal. Les persones que hi participen hauran d’anar superant proves que habitualment es fan en processos de selecció grupal. 
Per presentar la història, es projectarà un vídeo en què el comandant Carter els explicarà la missió que han de dur a terme per salvar la humanitat (es pot sol·licitar disposar del vídeo en cas que es vulgui visualitzar-lo prèviament per saber com es planteja l’activitat). 
 
La segona part, de 150 minuts, s’analitza el joc (quines competències i actituds s’han posat en relleu, com i per què), posant èmfasi en els comportaments individuals de cada persona que ha participat. Paral·lelament, veurem la part teòrica de les dinàmiques de selecció: (Tipus de dinàmiques, per a què s’utilitzen; què es valora en una dinàmica de grup; aspectes que observen les persones que entrevisten; quin és el comportament ideal per causar bona impressió en una dinàmica de grup; pautes i recomanacions per superar les dinàmiques amb èxit. 
 
Destinataris: Joves de 16 a 35 anys. Places limitades!!

Hora d'inici

16.30

Hora de final

20.30

Preu

GRATUÏT

Incripcions

https://entradas.codetickets.com/entradas/id/13024/ajuntamentabrera/online

Organitzador

REGIDORIA DE JOVENTUT

Lloc

CASAL DE JOVES D'ABRERA (PL.DEL REBATO, 1)

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • escape room laboral

INFORMA'T

ACTUALITAT > Agenda