Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 10:48 h
 • Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera
 • Cartell Setmana de la Mediació 2023 d'Abrera
 • Setmana de la Mediació 2023 - L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera amb les mediadores municipals d'Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat

  + 10

 • Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera (2)
 • Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera (2)
 • Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera (4)
 • Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera (3)
 • Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera (5)
 • Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera
 • Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera (3)
 • Servei de Mediació. Poster
 • Mediació i convivència ciutadana
 • Jornades de Mediació

A Abrera apostem per la mediació i afavorim la convivència! Del dissabte 21 al divendres 27 de gener organitzem una nova edició de la Setmana de la Mediació amb propostes per a tothom!

També impulsem un projecte educatiu, oferint formació i eines a la comunitat docent, amb l'objectiu d'apropar la resolució positiva de conflictes i la seva gestió en el dia a dia dels centres del nostre municipi.

18/1/2023

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera organitzem, un any més, la Setmana de la Mediació, que tindrà lloc des del dissabte 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació, fins al divendres 27 de gener. Enguany trobarem activitats per a totes les edats, com un conta-contes amb xocolatada, un taller familiar de resolució de conflictes, i parades informatives al mercat setmanal i al Mercat Municipal. A més, hem ofert i iniciat un projecte escolar d'acompanyament als centres escolars del nostre municipi. També farem difusió de material audiovisual sobre la mediació a través de les nostres xarxes socials i en parlarem a L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera.

 

A Abrera apostem per la mediació i afavorim la convivència! Commemoreu amb nosaltres la Setmana de la Mediació! Preneu nota!


Enguany tornem a celebrar la Setmana de la Mediació d'Abrera, amb l'objectiu que les veïnes i veïns del nostre municipi que ho desitgin puguin participar-hi i conèixer la mediació i el servei gratuït que oferim a Abrera des de l'Ajuntament. Coincidint amb l’aniversari de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre mediació familiar, el 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, que vol ser un dia per a homenatjar a totes aquelles persones que es dediquen a aquest espai de resolució de conflictes i per destacar la importància d’aquest camp per evitar l’escalada de problemes que es poden resoldre mitjançant el diàleg. 

 

La regidora de Mediació, Giulia Mirto, explica que l'objectiu d'organitzar aquesta Setmana de la Mediació "i atenent que el dia 21 de gener és el Dia Europeu de la Mediació, un any més posem en valor el servei que portem prestant des de fa uns anys des del Servei de Mediació amb l’objectiu que aquelles situacions que trobem en el dia a dia en el nostre entorn, sigui familiar, veïnal, al carrer... I que ens puguin causar un neguit, estiguin acompanyades professionalment per tal de trobar-hi la millor solució per a tothom. A més a més, aquest any com a novetat presentem el projecte escolar que hem ofert als centres escolars d'Abrera i que ja s'ha començat a desenvolupar en alguns centres. Amb aquest, oferim eines a la comunitat educativa en els seus projectes de convivència. Seguirem apostant per aquest servei de mediació, pel bon veïnatge i bones relacions familiars". 

 

Escolteu L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del divendres 20 de gener amb la regidora de Mediació, Giulia Mirto, i la mediadora municipal, Jessica Ahaik, fent clic a quí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

En el marc de la Setmana de la Mediació us oferim diferents activitats com un
conta-contes amb xocolatada, un taller familiar de resolució de conflictes, carpes informatives al Mercat Setmanal i al Mercat Municipal, i l'espai de col·laboració a L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera. Preneu nota!

Cartell Setmana de la Mediació 2023 d'Abrera

 

 

Dissabte 21 de gener: Conta-contes i xocolatada

Conta-contes 'El misteri de les croquetes fugitives'. De 10 h a 12 h a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17). Està adreçat a un públic familiar i no necessita d'inscripció prèvia. A més hi haurà xocolatada per a totes i tots els i les assistents!

 

Conta - contes Setmana de la Mediació 2022 d'Abrera

 

 

Dimarts 24 de gener: Carpa informativa al Mercat Setmanal

"La mediació surt al carrer". Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera dimarts 24 de gener, de 10.00 h a 14.00 h, instal·larem una carpa informativa al Mercat Setmanal (al carrer de Josep Tarradelles/cantonada amb pg. de l'Església).

 

Setmana de la Mediació 2022.

 

Dimecres 25 de gener: Parlem de mediació a L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera

L'Entrevista del Dia" de Ràdio Abrera parlem de mediació. En aquesta ocasió, la mediadora del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera, Jessica Ahaik, estarà acompanyada per les mediadores dels serveis municipals de mediació d'Esparreguera, Elena Fita, i Olesa de Montserrat, Lourdes Riba. Serà a les 14.04 h,  a la nostra emissora municipal al 107.9 FM, a l'app i al web www.radioabrera.cat. 

Setmana de la Mediació 2023 - L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera amb les mediadores municipals d'Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat.jpeg

 

Taller "El teu conflicte té mediació", a les 17.15 h a la Casa de Cultura d'Abrera (c. de Federico García Lorca, 17). Us donarem eines per saber com gestionar i resoldre els vostres conflictes de la millor manera. 

 

 

Divendres 27 de gener: Parada informativa al Mercat Municipal d'Abrera

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera instal·larem una parada informativa divendres 27 de gener, de 10.00 h a 14.00 h al Mercat Municipal d'Abrera (rambla del Torrentet, 16). 

 

Encetem les Jornades de Mediació a Abrera amb diferents activitats programades. Mercat Municipal

 

I visualitzeu els vídeos del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera

Al nostre perfil d'Instagram (@abrerainfo) i a la part inferior d'aquesta pàgina, podeu visualitzar els següents vídeos que hem elaborat des del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera: 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm la col·laboració de les veïnes i veïns d'Abrera en la realització dels vídeos elaborats per donar a conèixer el Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera. També el suport de la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros i la nostra emissora municipal Ràdio Abrera. Moltes gràcies a totes i tots! 

 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera hem ofert i iniciat un projecte escolar d'acompanyament als centres escolars del nostre municipi en matèria de mediació.

 

El nou projecte que hem impulsat des de l'Ajuntament d'Abrera, concretament des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana, per als centres educatius del municipi, té com a objectiu principal apropar la mediació i la gestió positiva dels conflictes al dia a dia de les escoles i de la comunitat educativa.

 

El projecte es basa a oferir suport tècnic i acompanyament als centres educatius mitjançant diferents propostes que s'adapten segons les necessitats i demandes dels claustres, sempre amb l'objectiu comú de dotar d'eines des de la mediació, fomentant la cultura del diàleg i la resolució positiva dels conflictes.

 

Impulsem el projecte ComViu a l'escola en col·laboració les escoles d'educació infantil i primària d'Abrera (3).jpg

 

Així, hem realitzat diversos tallers durant els mesos d'octubre i desembre de 2022 amb els claustres de les escoles Josefina Ibáñez i Ernest Lluch, cinc sessions a ambdós centres, amb èxit de participació amb la totalitat del professorat dels dos centres.

 

Durant el primer trimestre de 2023 l'escola Francesc Platón i Sartí també implementarà aquesta iniciativa. Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm l'acollida i la participació en el projecte per part de la comunitat educativa del nostre municipi. Moltes gràcies!

 

Els centres educatius són uns espais de relació, intercanvi, creixement i desenvolupament on els conflictes hi són presents, com sempre que hi ha convivència. La mediació intervé constructivament davant els conflictes:

 • Facilitant la comunicació
 • Propiciant la responsabilitat
 • Afavorint processos de reconciliació i reparació entre les persones
 • Contribuint a prevenir la violència
 • Fomentant a la cultura de pau

 

Abrera és un municipi compromès amb la promoció de la convivència i la cultura del diàleg. Conscients que s'ha de començar des de la base és una prioritat potenciar les eines de mediació i de la cultura de pau entre els més petits i petites per tal d'assegurar aquest canvi de paradigma: passar del jo guanyo-tu perds en guanyar-guanyar que proposa la mediació.

 

Des del Servei de Mediació treballem des de fa anys, principalment, en l'atenció de casos a través dels processos de mediació. Però també tenim, entre les nostres prioritats, la sensibilització i la promoció de la cultura del diàleg, a través de diferents propostes, com ara xerrades, tallers, entrevistes de ràdio i activitats per dotar d'eines i habilitats a la ciutadania perquè puguin gestionar de forma pacífica i dialogada els seus conflictes, contribuint així a la millora de la convivència, la cohesió social i la participació ciutadana

 

 

Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera: un servei a l'abast de tothom!

El Servei de Mediació i Convivència Ciutadana és un servei gratuït adreçat a tota la ciutadania abrerenca que oferim des de l’Ajuntament d’Abrera amb l’objectiu d’ajudar-vos a resoldre els conflictes que us puguin sorgir amb el veïnat, amb la família, les amistats... el nostre entorn; d’una forma pacífica i dialogada.

 

Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera (3).jpeg

 


Què és la mediació?

La mediació és un mètode pacífic de gestió i resolució de conflictes en què una tercera persona, neutral, imparcial i professional (el mediador o mediadora), crea un espai de diàleg i que és totalment confidencial. En aquest espai us ajudem i acompanyem perquè vosaltres mateixos pugueu trobar solucions satisfactòries al conflicte. 

La mediació és voluntària i confidencial.

 

Què és el Servei de Mediació Ciutadana?
És un servei públic i gratuït, adreçat a la ciutadania d’Abrera, on s'ajuda a prevenir, gestionar i resoldre els diferents conflictes de convivència, que sorgeixen en les relacions entre les persones, de manera pacífica, imparcial i confidencial.  

 

Com hi puc contactar?

El nostre horari d'atenció a la ciutania és els dimecres de 9 a 14 h i de 16.30 a 19 h. Per a qualsevol consulta o per demanar cita prèvia les persones interessades poden contactar-hi de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 hores de la tarda, a través dels següents canals:

 

• Presencialment: Edifici de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Abrera (c. Major, 3).

• Per telèfon: 93 770 29 11

Via correu electrònic: mediacio@abrera.cat 

 

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana treballem també per la promoció del bon veïnatge al nostre municipi, en col·laboració amb els i les agents de dinamització i els i les agents de civisme per reforçar els vincles i el sentiment de pertinença; tot visibilitzant i posant en valor la diversitat.

 

A Abrera apostem per la mediació i afavorim la convivència! Commemoreu amb nosaltres la Setmana de la Mediació!

 

Cursos de català

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies