Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 19:55 h

A Abrera gaudim de les festes de la Castanyada i Halloween amb activitats, bona música i l'organització i col·laboració de les entitats del barri

2/11/2022

A Abrera som cultura! Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana del nostre ajuntament hem organitzat la Castanyada Musical al barri de Can Morral, que va tenir lloc el dijous 27 d'octubre, de 16.30 h a 20 h, amb una Jam Session i Micro Obert i un Taller de Manualitats i la participació de diverses entitats. També el Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba,  i les associacions de veïns i veïnes de Can Vilalba i Les Carpes han celebrat la Castanyada i Halloween amb diverses activitats.

 


Festa familiar i cooperativa

La regidora de Mediació i Convivència al nostre consistori, Giulia Mirto, ha explicat que “un any més hem celebrat la tradicional festa la castanyada comptant amb la col·laboració de l’AMPA del Josefina Ibáñez, l’Escola Municipal de Música, i artistes del barri de Can Morral; on hem pogut menjar castanyes i altres dolços, alhora que hem gaudit de bona música interpretada per artistes locals i de tallers de manualitats per als més petits i petites de la casa.

 

Des del Servei de Mediació del nostre Ajuntament, Jessica Ahaik, ha destacat que "ens fa especial il·lusió poder comptar amb aquesta segona edició de la castanyada musical, al barri de can morral. Una festa familiar i cooperativa, en la que gràcies a la participació de diversos serveis municipals i entitats locals s'ha pogut realitzar amb èxit de participació. Ha estat una tarda on la música ha estat la protagonista. Hem pogut compartir espai, somriures i complicitats entre el veïnat d'Abrera i tot això amb la música com a generador de convivència. Vam menjar castanyes, dolços tradicionals àrabs i té escoltant als alumnes de la nostra escola municipal així com als músics que es van animar a participar en aquesta ocasió: el Daniel i l'Anna, l'Esteban, el Mohamed i el José. Volem donar el nostre agraïment a totes les persones que van participar-hi, i també especialment a totes les que han fet possible que aquest acte es pogués realitzar: Escola Municipal de Música, AMPA i Escola Josefina Ibáñez, AAVV Can Morral, Espai Kalima i Galàxia, l'Associació Cultural Àrab, Al Amal i Casal de Joves."

Des de l'Ajuntament d'Abrera donem les gràcies a totes les persones que van participar en la Castanayda musical i la col·laboració de l'Escola Municipal de Música, AMPA i Escola Josefina Ibáñez, AAVV Can Morral, Espai Kalima i Galàxia, l'Associació Cultural Àrab, Al Amal i Casal de Joves.

 

Gaudim de la Castanyada musical a Can Morral amb activitats, bona música i la col·laboració de les entitats del barri

 

Gaudim de la Castanyada musical a Can Morral amb activitats, bona música i la col·laboració de les entitats del barri


Castanyada Musical!

Dins els actes per celebrar la Castanyada i Halloween, des del Servei de Mediació i Convivència ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera hem organitzat una Castanyada Musical al barri de Can Morral, en col·laboració de l'Associació Veïnal de Can Morral, l'AMPA de l'Escola Josefina Ibáñez i el mateix centre educatiu, l'Escola Municipal de Música d'Abrera, el Casal de Joves i l'Espai Kalima, i l'Associació Cultural Àrab Al Amal.

 

L'activitat es va dur a terme al carrer d'Esparreguera, 3, el  dijous 27 d'octubre a la tarda, i va comptar amb una Jam Session i Micro Obert, que va comptar amb la participació del veïnat. A banda, també es va realitzar un Taller de Manualitats.

 

Valoracions molt positives

 • Iván Cisa, de l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Morral: “Desde la Asociación de Vecinos de Can Morral queríamos invitar a los vecinos y vecinas de Can Morral a que se acercaran a participar y disfrutar de un día de castañada en compañía de amigos, familias, etc“.
 • Melania Ruiz, de l'AMPA de l'Escola Josefina Ibáñez: “en aquesta castanyada musical de Can Morral, l’AMPA Josefina Ibáñez col·labora (com en anys anteriors) en la venda de castanyes. Aquesta activitat la porten a terme els nens i nenes de sisè juntament amb les seves famílies. I els beneficis obtinguts van a parar per la seva graduació. Hem gaudit de bona música i de castanyes acabades de fer".
 • Representant de l'Associació Cultural Àrab, Al Amal: “Salam aleikum, buenas tardes. Soy miembro de la Asociación Cultural Al Amal de Abrera. Nuestra asociación se dedica a dar clases de árabe a los niños y niñas de Abrera. Participamos en la castañada del 27 de octubre, aportando unas pastas típicas de Marruecos. Queremos dar las gracias al Ayuntamiento de Abrera por organizar este evento para el pueblo y para que haya una buena convivencia entre todos, y también queremos dar las gracias a Ràdio Abrera por darnos la posibilidad de lanzar este mensaje. Gracias de nuevo y shukran”.

   

  “Estamos muy contentos, la gente lo ha aceptado muy bien. Les han gustado mucho las pastas y el té y muy agradecidos de que les haya gustado a todos. Muy agradecidos también al Ayuntamiento por ofrecernos este stand para poder exhibir nuestras pastas”.

  “Desde la Asociación Al Amal estanos muy contentos de haber participado en la castanyada. La gente estuvo encantadora y estaban muy contentos con lo que les ofrecimos y nosotros también estamos muy contentos. Dar las gracias al Ayuntamiento por habernos ofrecido este espacio y poder ofrecer y presentar nuestra cultura a todo el mundo y que nos conozcan también. Así que muchas gracias por todo”.

 • Jordi Campos, director de l'Escola Municipal de Música: “Des de l’Escola de Música vam estar molt contents de participar en aquesta Castanyada Musical per segon any. És una bona oportunitat pels nostres alumnes de fer un concert de cara el públic i després també aprendre a conviure i a interactuar amb altres músics d’altres cultures que, a la vegada, ens porta a tocar altres estils musicals i altres ritmes. En aquest concert ha participat un combo de joves i l’orquestra infantil que l’anomenen el taller orquestra (que són una vintena de nens d’entre 6 i 9 anys que fa molt poc que toquen instruments. Algun d’ells encara no tenen el seu propi instrument  toquen carillons i xilòfons perquè són fàcil de poder tocar).
  També vam estar amb un grupet d’adults de guitarra, la coral de joves i la banda de l’Escola de Música. També va haver-hi alguna trobada amb alguns dels músics del barri (el Mohamed, per exemple, que ens va proposar tocar un tema conjuntament amb la Coral de Joves i en Jose que amb ell també vam fer una actuació). A part d’això, l’escenari va estar obert. Aquest any vam comptar amb una nova participació, la del grup coral de l’escola Josefina Ibáñez, que va iniciar la festa a les 17.15 h, van fer una actuació d’una cançó que van preparar amb la seva professora de música, l'Eugènia i els professors de l’Escola de Música els vam acompanyar. Aquest va ser el pla de la castanyada per l’Escola de Música. Moltes gràcies".
 • Representant de l'Espai Kalima i l'Espai Galaxia. “Des de Kalima vam fer la decoració per la festa de la Castanyada Musical 2022 i espero que us agradés perquè ens vam esforçar molt. Nosaltres som l’espai Galaxia i vam fer decoracions per Halloween pel dijous passat".

 

Gaudim de la Castanyada musical a Can Morral amb activitats, bona música i la col·laboració de les entitats del barri

 

Gaudim de la Castanyada musical a Can Morral amb activitats, bona música i la col·laboració de les entitats del barri

 

 

Castanyada al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba

Un any més, més de cinquanta avis i àvies del Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba han celebrat la seva tradicional Castanyada, amb un berenar que va tenir lloc al Casal Social del barri abrerenc el dijous 27 de juliol, amb castanyes, moniatos i panellets! Els i les assistents han valorat molt positivament l'activitat i han estat molt contents de gaudir sense restriccions de festes tradicionals.

 

Castanyada al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba 2022


Castanyada al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba 2022

 

 

 Halloween - Castanyada a Can Vilalba

I el diumenge 30 d'octubre a la tarda, el Casal Social de Can Vilalba va acollir la festa de Castanyada i Halloween de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba amb la participació de més de cent persones! Veïns i veïnes del barri van gaudir d'un Taller de manualitats i de concursos de pastissos i de disfresses, amb categories infantil de 0 a 6 anys, júnior de 7 a 15 anys i grups per a majors de 15 anys. Després del lliurament de premis, els més petits van fer demanar llaminadures per les cases del veïnat amb el 'Truc o Tracte'.

 

L'Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba ha valorat molt positivament la festa i ha agraït al veïnat la bona acollida i participació: "La fiesta de Halloween ha superado nuestras expectativas. Mas de cien personas han venido al Casal a disfrutar de la fiesta organizada por la Asociación de Vecinos de Can Vilalba. La participación de los niños en el taller de manualidades ha dado comienzo a una tarde en la que los niños han podido realizar una corona para decorar sus casas. La mayoría de los asistentes se han presentado disfrazados dispuestos a ganar el concurso de disfraces. Motivos no faltaban ya que los ganadores se llevaron entradas para Jump yard. Se organizó una categoría infantil para niños hasta 6 años, una categoría juvenil en la que participaban niños de 7 a 15 años y por último una categoría de grupos". 

 

L'entitat veïnal ha destacat que la festa també va comptar amb un concurs de pastissos "donde se ha premiado al ganador con entradas para el museo de las ilusiones. Las castañas, la música y los caramelos acompañaron un buen ambiente de vecindad, donde los mas pequeños fueron los protagonistas. Como cierre los niños salieron a hacer Truco o Trato. Damos las gracias a los vecinos que han colaborado decorando sus casas o entregando caramelos. ¡Entre todos lo hemos hecho posible!".


Halloween - Castanyada a Can Vilalba

Halloween - Castanyada a Can Vilalba

 

Halloween - Castanyada a Les Carpes

Finalment, el dilluns 31 d’octubre a la tarda, l’Associació de Veïns i Veïnes del Casal Social de Les Carpes va celebrar Halloween i la Castanyada en el Casal Social de Les Carpes, amb un túnel de terror gratuït amb opció de donatiu, sopar de germanor amb concurs de disfresses infantil, venda de castanyes, ball i discomòbil.

 

 

A Abrera, hem gaudit de la Castanyada i Halloween amb una gran varietat d'activitats i propostes! Gràcies a tothom!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies