Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 07:15 h

Ens reunim amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya i la cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, per millorar la recollida selectiva i el reciclatge al nostre municipi

Assistim també a la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

22/6/2022

Abrera amb el medi ambient! Recentment hem rebut la visita a l'Ajuntament d'Abrera, del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i amb la cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, Teresa Guerrero. També hem assistir a la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i donem recolzament a les dues mocions presentades. 


Reunió per a la millora de la recollida selectiva i el reciclatge

El dimecres 15 de juny, a la tarda, l’alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, el regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Xavier Serret i el tècnic municipal del departament, Joan Espel, es van reunir a l'Ajuntament d'Abrera, amb el director de l’Agència de Residus de CatalunyaIsaac Peraire, i amb la cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, Teresa Guerrero, amb l'objectiu d'explorar vies de col·laboració entre ambdues administracions ¡, treballar al mateix temps, en la millora de la recollida selectiva al municipi i augmentar el reciclatge abrerenc.

 

Ens reunim amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya i la cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, per millorar la recollida selectiva i el reciclatge al nostre municipi

 

Xavier Serret, regidor de Medi Ambient

El regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Xavier Serret, ha valorat positivament aquesta darrera reunió amb "el director de l’Agència de Residus, sr. Isaac Peraire i de la cap de Recollida de Residus sra. Teresa Guerrero, ja que ens ajudaran a reforçar la recollida de residus al nostre municipi i seguir millorant en els números de recollida i aproximar-nos cada cop més als objectius que tenim marcats tant a nivell català com europeu”.

 

Joan Espel, tècnic de Medi Ambient

Per la seva part, el tècnic municipal del departament de Medi Ambient, Joan Espel, també ha fet una valoració molt positiva de la trobada, ja que considera que "va ser molt profitosa atès que vam poder establir ponts de col·laboració entre les dues administracions. La taxa de reciclatge del municipi d’Abrera és molt baixa i és necessari la implicació de la ciutadania en separar correctament els residus. Cada residu que llencem on toca, serà un recurs per demà!".

 

 

Assistim a la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

També dimecres 15 de juny el tècnic de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Joan Espel, va assistir en representació de l’Ajuntament d'Abrera, a la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Aquesta xarxa, és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible, entre els quals es troba el municipi d'Abrera. Va ser creada el 1997 i constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on les localitats troben un marc adequat per debatre les seves inquietuds, necessitats i experiències i per promoure projectes d'interès comú.

 

La Xarxa, creada l'any 1997, és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible, entre els quals es troba el municipi d'Abrera

Aquesta plataforma, va aprovar en assemblea general, la Declaració de Montcada i Reixac per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients, un text que posa en valor aquests indrets per la seva funció social, de lleure i de salut. Amb la seva rúbrica, els membres de la Xarxa han acordat, entre altres, avançar cap a models de ciutats i pobles més connectats amb la natura, protegir els espais naturals, potenciar els itineraris saludables i augmentar i millorar les infraestructures verda i blava urbana i periurbana.

 

D’altra banda, l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, s’ha adherit a la Declaració del segon Congrés Nacional d’Educació Ambiental, el document que marca el full de ruta a seguir en educació ambiental per a un canvi de model en la relació de la societat amb el medi i poder fer front a crisis globals com la climàtica. Actualment, la Declaració compta amb 180 adhesions, entre elles la de la Diputació de Barcelona.

 

En aquesta darrera assemblea general, es va aprovar la Declaració per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients; i es va adherir a la Declaració del segon Congrés Nacional d’Educació Ambiental 

Pla de treball

L’Assemblea va repassar l’activitat de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat des de la darrera trobada, a l’octubre de 2021. En els darrers nou mesos, s’han organitzat 42 activitats que han aplegat 4.440 participants. També es va aprovar per unanimitat la proposta de treball fins a la propera trobada assembleària, que se celebrarà al febrer de 2023 a Mataró. El pla preveu assolir els objectius estratègics previstos per a aquest mandat amb espais monogràfics d’intercanvi d’experiències, que es desenvoluparan en els sis grups de treball ja existents: transició energètica local; adaptació al canvi climàtic; aire, soroll i mobilitat sostenible; educació ambiental; economia circular; i polítiques alimentàries sostenibles.

 

Paral·lelament a les activitats dels grups de treball, la xarxa seguirà oferint suport a iniciatives d’àmbit supralocal, com la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus o la Setmana Europea de la Mobilitat. D’altra banda, es continuarà oferint als municipis membres l’Agenda Escolar del Medi Ambient i Desenvolupament, un recurs d’educació ambiental per a estudiants de secundària. Enguany, se n’han editat 74.000 unitats i té com a temàtica central la qualitat de l’aire.

 

Noves incorporacions a la Xarxa

L’Assemblea general també ha aprovat la incorporació a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de l’Ajuntament de les Masies de Roda, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Sant Martí d'Albars, l’Ajuntament de Sant Sadurní d'Osomort, l’Ajuntament de Santa Cecília de Voltregà i l’EMD de Valldoreix. Amb aquestes noves adhesions, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat arriba als 317 membres, entre ells el municipi d'Abrera.

 

Finalment, la jornada va comptar amb dos espais d’intercanvi d’experiències sobre transició energètica i residus i economia circular, on els diferents ens locals han compartit bones pràctiques en gestió municipal mediambiental i desenvolupament sostenible.

 

Imatge de grup amb els membres assistents a l'Assemblea. Foto: Diputació de Barcelona / Judit Contreras

Imatge de grup amb els membres assistents a l'Assemblea /// Foto: Diputació de Barcelona - Judit Contreras

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies