Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 25/02/2024 | 07:43 h
 • Taller manualitats infantil Biblioteca Josep Roca i Bros Nadal 2019 portada
 • Taller manualitats adults Biblioteca Josep Roca i Bros Nadal 2019
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte infantil Vivim del cuentu

  + 11

 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller Nadal infantil
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller caixes niu
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte nadons El tió menut
 • Taller manualitats infantil Biblioteca Josep Roca i Bros Nadal 2019
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller Nadal adults
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte infantil Muf, Muf, Muf
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Joc del cluedo
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Escape room infantil
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Presentació llibre El Angel de la Penumbra
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller hotel d'insectes
 • Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Sorteig panera cultural

La Biblioteca Josep Roca i Bros es prepara per gaudir del Nadal amb un seguit d’activitats per a adults i infants programades durant el mes de desembre. No us les perdeu!

2/12/2021

El proper mes de desembre des de la Biblioteca Josep Roca i Bros programem diferents activitats presencials que serviran d’avantsala del Nadal. Hi ha propostes per al públic adult i per als/les més petits/tes de la casa. I no faltarà el tradicional sorteig de la panera cultural entre les persones usuàries de l'equipament. Preneu nota i participeu-hi!


 Sortegem la nostra panera cultural per premiar els nostres lectors i lectores 

 

Un any mes, des de la Biblioteca Josep Roca i Bros volem premiar als nostres lectors i lectores amb el sorteig de la panera cultural. Entraran a sorteig tot aquell/a que faci ús del servei de préstec de llibres durant el mes de desembre. El dilluns 3 de gener donarem a conèixer el nom del guanyador/a.

 

                                                                                                   Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Sorteig panera cultural.png

 

Escape Room infantil

 

Dijous 2 de desembre a la sala d’actes de la Casa de Cultura organitzem un Escape Room infantil, en dues sessions:

 • La primera de 17 a 18h amb un màxim de 25 assistents i edats compreses entre els 6 i els 9 anys.
 • La segona sessió, de 18.15 a 19.15h, amb un màxim de 25 assistents, amb edats compreses entre els 10 i els 12 anys.

                                                                                                   Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Escape room infantil.png

 

 Participeu al joc del cluedo per a adults!
 

Divendres 3 de desembre a les 19 h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura podrem gaudir del Joc de cluedo per adults. Tot recreant l’escenari d’un crim, el Vicente Corachán guiarà els assistents a esbrinar l’autor de l’assassinat. Vicente Corachán ha ideat un cluedo per adults on guiarà els assistents a esbrinar l’autor d’un cruel assassinat.

 

Tu també pots formar part d’aquest cluedo, essent el protagonista i interpretant els personatges d’aquesta història. Si voleu participar, només heu de trucar al 93 770 08 81 , passar per la biblioteca o escriure un correu a  biblio@abrera.cat.  L’activitat es durà a terme el divendres 3 de desembre a la sala d’actes de la Casa de Cultura.

 

                                                                                                  Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Joc del cluedo.png

 

 Tallers nadalencs per a adults i infants
 

Divendres 10 de desembre a les 17 h, a la sala d’actes de la planta baixa tindrà lloc un Taller d’Scrap i Mixed Media per adults amb temàtica nadalenca i a càrrec de Judit Escudero Vilà. Aquest taller comptarà amb un màxim de 15 assistents.

 

Divendres 17 de desembre a les 17h, a la sala d’actes de la planta baixa durem a terme un Taller de manualitats de Nadal infantil a càrrec de Judit Escudero Vilà, per aprendre a realitzar tarjetes sorpresa. Aquest taller comptarà amb un màxim de 15 assistents.

 

                                                    Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller Nadal adults.pngActivitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller Nadal infantil.png

 

  Tallers infantils d'educació ambiental

 

Dissabte 11 de desembre a les 11h, a la sala d’actes de la planta baixa de la Casa de Cultura organitzarem un Taller d’educació ambiental: Ocells insectívors- Construcció de Caixes Niu. Està adreçat a nens i nenes a partir de 8 anys. Els objectius d'aquesta activitat són:

 • Conèixer i identificar espècies d'ocells comuns a Catalunya i que ajuden al control de plagues a la ciutat, al bosc i als conreus. 
 • Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura. 
 • Fer un taller participatiu, en equip, entre grups d'alumnes, famílies, etc de construcció de caixes niu. 
 • Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient. 

                                                                                                 

Dissabte 18 de desembre a les 11h, a la sala d’actes de la planta baixa de la Casa de Cultura acollirà un Taller d’educació ambiental: “Abelles i insectes pol·linitzadors -Construcció d’Hotels d’Insectes. Els objectius d'aquesta activitat són:

 • Introduir-se en el món -bastant desconegut- dels invertebrats i dels insectes. 
 • Descobrir els beneficis que ens aporten les abelles i altres insectes (polinització, alimentació humana, control de plagues, etc.) 
 • Conèixer les diferents espècies a qui s'ajuda amb aquesta estructura: abelles solitàries, petites vespes i marietes. 
 • Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura. 
 • Fer un taller participatiu, en equips, entre grups d'alumnes, famílies, etc. 
 • Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient. 
 • Construir un Hotel d'Insectes, molt útil pels horts escolars o urbans, ja que augmenta la producció de fruites i verdures, i sobretot, permet la observació molt propera dels insectes que utilitzen l'hotel (totalment inofensius). 

Aquests tallers estan subvencionats des de la Regidoria de Medi Ambient del nostre Ajuntament.

 

                                                Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller caixes niu.pngActivitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Taller hotel d'insectes.png

 

Presentació literària

Dijous 16 de desembre, a les 19h a la sala d’actes de la primera planta acollirem la Presentació del llibre: “El Ángel de la penumbra”, del nostre autor de capçalera José Luis Garcia Herrera. Estarà acompanyat del pianista Luis Alberto Frontado i del poeta Ambrosio Gallego.

 

                                                                                                  Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Presentació llibre El Angel de la Penumbra.png 

 

  Conta contes

Dilluns 21 de desembre a les 17h, a la sala d'actes A-B-C de la planta baixa de la Casa de Cultura tindrà lloc el Conte infantil i familiar: El tió al país dels contes a càrrec de la Companyia Vivim del cuentu, adreçat a infants a partir dels 3 anys.
 
Dijous 23 de desembre a les 17h, a la sala d’actes A-B-C de la planta baixa de la Casa de Cultura tindrà lloc el  Conte infantil i familiar: “Muf,Muf, Muf, a càrrec de la companyia ‘El món de la Mon: contes, contes i més contes, adreçat a infants a partir dels 3 anys.
 

Dilluns 27 de desembre a les 17 h, a la sala d’actes de la planta baixa de la Casa de Cultura les famílies podran gaudir del Conte per a nadons: “El tió Menut” a càrrec de la companyia Patawa, adreçat a famílies amb nadons.

 

     Activitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte infantil Vivim del cuentu.pngActivitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte infantil Muf, Muf, Muf.pngActivitats Biblioteca Josep Roca i Bros Desembre 2021 - Conte nadons El tió menut.png

 

Inscripció prèvia

Degut a la situació sanitària actual i per acomplir amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covi-19 aquestes activitats tenen places limitades i cal inscripció prèvia. Tot així, es podrà fer la inscripció presencialment el mateix dia de l'activitat, abans del seu inici, sempre que l'aforament ho permeti.

 

Per  a puntar-vos i demanar més informació podeu adreçar-vos directament a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera (c. de Federico García Lorca, 17) en l'horari següent: tardes de dilluns a divendres de 16 h a 20.30 h i matins de dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 13.30 h. O a través dels següents canals: 

 • Per correu electrònic: biblio@abrera.cat
 • Per telèfon: 93 770 08 81
 • Per les xarxes socials de la biblioteca i l'Ajuntament

  

Durant el mes de desembre obrirem en el nostre horari habitual. La Biblioteca Josep Roca i Bros romandrà tancada el dissabte 4, dilluns 6, dimarts 7, dimecres 8 de desembre, i els divendres 24 i 31 de desembre. I dimecres 5 de gener de 2022 obrirem al matí en horari de 10h a 14 h.

 

 

 

"Escolta la biblioteca!" a Ràdio Abrera

Des de la Biblioteca Josep Roca i Bros volem apropar totes les nostres novetats, els nostres serveis i les activitats que organitzem al llarg de l'any a tothom! Per això us oferim l'espai de col·laboració amb l'emissora municipal Ràdio Abrera.

 

Sota el títol "Escolta la biblioteca!", dos cops al mes us oferirem un petit tastet de les novetats literàries, cinematogràfiques i musicals que vagin arribant al nostre fons documental. També en fem difusió d'aquelles iniciatives i projectes que engegem des de la Biblioteca. Podeu escoltar tots els programes fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

                                                                                                 Escolta la biblioteca! A Ràdio Abrera!

 

Gaudiu del Nadal i de les propostes literàries i d'activitats de la Biblioteca Josep Roca i Bros!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies