Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 06:01 h

Des de l'Ajuntament ens adherim a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del dissabte 20 al diumenge 28 de novembre de 2021

Dissabte 27 de novembre de 10 h a 13 h organitzem una activitat de recollida de residus a la zona del riu propera a la finca de Sant Hilari. Inscriviu-vos!

16/11/2021

Un any més des de l'Ajuntament d'Abrera ens hem adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del dissabte 20 al diumenge 28 de novembre de 2021.  I dins la iniciativa "Let's clean up Europe" hem programat pel dissabte 27 de novembre de 10 h a 13 h una activitat de recollida de residus a la zona del riu propera a la finca de Sant Hilari. Us podeu inscriure telemàticament a través del formulari que trobareu a continuació o també presencialment el mateix dia abans d'iniciar-se l'activitat.

 

Comptarem amb la col·laboració de l'Associació Naturalista d'Abrera (ANDA), que als darrers mesos també ha organitzat diverses jornades de neteja de camins i itineraris del nostre municipi. A Abrera, cuidem el nostre entorn!


Un any més des de l'Ajuntament d'Abrera ens hem adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. Es tracta de la 13a edició de la iniciativa, que tindrà lloc del dissabte 20 al diumenge 28 de novembre de 2021. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i posar el focus en el binomi "Comunitat circular, comunitat sostenible: treballem plegats per un planeta residus zero!"

 

Els objectius de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus són els que us detallem a continuació:

 • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
 • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
 • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
 • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Trobareu tota la informació la Setmana Europea de la Prevenció de Residus fent clic aquí.

 

Ens adherim a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una nova jornada de recollida de residus en col·laboració amb l'Associació Naturalista d'Abrera. S'emmarca dins la iniciativa "Let's clean up Europe" i està programada pel dissabte 27 de novembre de 10h a 13h a la zona de Sant Hilari. Inscriviu-vos!

Dins les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, des del Departament de Medi Ambient hem programat pel proper dissabte 27 de novembre una activitat de recollida de residus. Tindrà lloc en horari de 10 hores a 13 hores i l’activitat està pensada per a un total de 25 participants, que recolliran residus a la zona del riu Llobregat propera a la finca de Sant Hilari del nostre municipi. En aquesta activitat comptarem amb la col·laboració de l'Associació Naturalista d'Abrera (ANDA). 

 • Podeu fer la inscripció per la recollida de residus del dissabte 27 de novembre a la zona de San Hilari fent clic aquí o també presencialment el mateix dissabte 27 de novembre abans d'iniciar-se l'activitat.

 

Jornada de neteja Let's Clean Up Europe del dissabte 27 de novembre a l'entorn del riu Llobregat proper a la finca de SAnt Hilari.jpg

 

El passat mes de maig vam recollir 850 quilos de residus en la neteja del marge del riu Llobregat, dins les jornades "Let's Clean Up Europe" a la que van participar una trentena de voluntaris i voluntàries

 

Més de 30 persones van participar, el dissabte 8 de maig passat en la neteja del marge del riu Llobregat que vam organitzar des de l'Ajuntament d'Abrera, en col·laboració amb l'Associació Naturalista d'Abrera ANDA, amb motiu de les jornades 'Let's Clean Up Europe'. Els i les participants van recollir uns 850 quilos de residus, principalment plàstics. El nostre alcalde, Jesús Naharro, el regidor de Medi Ambient, Xavier Serret i els dos tècnics municipals de la regidoria van participar en la jornada, que va tenir una durada de 3 hores, juntament amb veïnes i veïns de diferents edats, sobretot gent jove.

 

La majoria dels residus plàstics que es van recollir eren molt antics i feia molt de temps que s'havien llençat pels marges del riu Llobregat. Destaca la gran quantitat de garrafes d’aigua, una pica de safareig i un parell de taules de plàstic, inclús una gàbia d’ocells. Amb els 850 quilos de deixalles recollides vam omplir un camió de l'empresa Concessionària Abrera, que col·labora amb el nostre Ajuntament en la recollida de residus del municipi.

 

Des de l'Ajuntament recordem a tota la ciutadania que és important realitzar la recollida selectiva de residus, el quals s’han de llençar al contenidor corresponent o bé portar-los a la deixalleria. Si els residus acaben en llocs inadequats, provoquen danys al medi ambient i fins i tot, poden generar un incendi forestal. Podeu consultar tota la informació referent a la jornada del "Let's Clean Up Euope" del passat mes de maig a Abrera fent clic aquí.

 

La Deixalleria Municipal està ubicada en el carrer de Sant Ermengol, 15, al Polígon Industrial Sant Ermengol del nostre municipi. El seu horari és de dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h i dissabtes i diumenges de 10 h a 14 h

En la Deixalleria Municipal realitzem una recollida selectiva de residus per la seva posterior valorització, tractament i recuperació i acull les fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer i que us detallem a continuació:

 • Contenidor blau: Paper i cartró
 • Contenidor groc; Envasos, ampolles de plàstic, bosses, llaunes…
 • Contenidor verd clar: Vidre
 • Contenidor marró: Restes orgàniques
 • Contenidor verd fosc o gris: Restes de rebuig

A més a Abrera disposem d’altres contenidors on pots dipositar els olis vegetals de cuina usats, la roba que ja no t’hagis de posar, les piles, bombetes, tòners, etc. I realitzem recollides a peu de carrer de trastos, andròmines i voluminosos tots els dijous al matí.

 

 

Des del Departament de Medi Ambient col·laborem amb les sortides de neteja de camins i intineraris del nostre municipi que organitza ANDA, amb l'objectiu de mantenir un entorn agradable, net i saludable

El dissabte 26 de setembre passat l'Associació Naturalista d'Abrera (ANDA) va organitzar una primera sortida de neteja a la zona del Torrent Gran i el camí entre el torrent i el polígon industrial de Sant Ermengol.

 

Posteriorment a es va realitzar una altra sortida el diumenge 24 d'octubre passat a la zona del Camí de Sant Jaume, des d'Abrera fins a Can Bros. Des de l'organització es va facilitar guants i bosses a les persones participants. 

 

En aquestes sortides, es van recollir, principalment, plàstics, llaunes, vidres i cartrons, que posteriorment es van portar a la Deixalleria Muncipal d'Abrera. L'objectiu d'aquestes sortides és mantenir un entorn agradable, net i saludable

 

A Abrera, reciclem i cuidem el nostre entorn!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 •  Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies