Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 29/11/2023 | 22:31 h
 • LGTBIQ+
 • Festa Pride 2020. Ajuntament d'Abrera
 • Festa Pride 2020. Centre Polivalent

  + 7

 • Festa Pride Abrera. Ajuntament vell
 • Paraigües LGTBI inclòs al Lot de productes de Ràdio Abrera del Sorteig Festa Major 2021 01
 • Festa Pride 2020. Ajuntament vell
 • Festa Pride Abrera 2020
 • Davant la LGTBIfòbia, denuncia!
 • 28 de juny. Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ Consell Comarcal del Baix LLobregat
 • 28 de juny. Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ És l'hora de continuar

Commemorem el 28 de juny, dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI

28/6/2021

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans*, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, la coneguda revolta Stonewall, on es va denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI. Aquells disturbis i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu.


Després de mig segle d’aquella fita que va marcar la direcció de la història, tot i els avenços quant a la igualtat formal de la diversitat afectiva, sexual i de gènere en alguns països del món, els drets reals i les garanties per cobrir les necessitats específiques del col·lectiu LGTBI no estan encara assegurades, ni tampoc sembla que s’hagin arrelat a la consciència de la majoria social. És per això que cal continuar apostant per polítiques per la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu LGTBIQ+ en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment, en pro de millorar-ne les condicions de vida, garantint l’equitat social i vetllant per la dignitat humana i la llibertat de ser, estimar sentir i expressar-se com cadascú desitgi, amb tots els drets i tot l’orgull.

Continuem treballant per garantir els recursos i l'atenció del col·lectiu

Des de l’Ajuntament d’Abrera, amb l’adhesió al Pla Comarcal per la diversitat sexual i de gènere, aprovat pel ple el passat mes de maig continuem treballant per garantir els recursos i l’atenció que necessita el col·lectiu per desplegar els seus drets i les mesures per continuar fermament amb el compromís de ser un municipi implicat vers la diversitat sexual i de gènere de les persones i la visibilitat del col·lectiu LGTBI, amb tot l’orgull.


Ens sumem un any més a l’adhesió del manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya i en fem la seva lectura amb la participació de personal tècnic de l’Ajuntament que atén des dels serveis i recursos municipals. Podeu escoltar-lo en la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Alhora, des d’Abrera ens hem sumat també a la proposta de la campanya “Els cims més alts”, donant continuïtat a les propostes que cada any realitzem, visibilitzant la bandera del col·lectiu LGTBI i posant color al nostre municipi en diversos equipaments municipals. Enguany, la bandera es va penjar en l’emblemàtic porró de la rotonda del Rebato i els diversos equipaments municipals, es guarneixen amb els seus colors amb la ja penjada habitual de paraigües Pride Abrera. Precisament, amb un d'aquests paraigües col·laborem amb el "Sorteig de Festa Major de Ràdio Abrera" ja que el lot de productes que sorteja la nostra emissora municipal n'inclou un. Podeu participar-hi fins les 12 h d'avui dilluns 28 de juny i trobareu més informació fent clic aquí.

 

El col·lectiu LGTBI, visibilitzat a la Festa Major d'Abrera 2021

D’altra banda comptem amb diverses propostes d’activitats que trobem dins la programació de Festa Major i que no us podeu perdre:

 • Exposició Construccions identitàries. Famílies trans* que es va inaugurar el passat divendres 18 de juny amb la presentació de la seva artista i activista trans* Mar C. Llop. L’exposició estarà disponible fins el dijous 1 de juliol a la casa de cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17).
  Més informació fent clic aquí.
 • Per commemorar el dia, el mateix dilluns 28 de juny a les 20.00 h a la Sala Municipal, des de l'Ajuntament d'Abrera presentem l’obra de teatre Ximapanzé, on coneixerem el relat en primera persona d’en Marc, un home trans de 42 anys embarassat de vuit mesos, que arriba a la consulta de ginecologia, on ha d’aguantar la mirada inquisidora de la resta de pacients. Aquest detonant farà que el Marc ens convidi a conèixer la seva història, tornant a ser aquella nena a qui anomenaven marimacho, aquella adolescent que se sentia observada i que odiava els seus pits. Transitarà de nou el moment en què va descobrir quina era la seva identitat real i la veurem en lluita amb sí mateixa per acceptar-se, alhora que haurà de fer front al distanciament d'un pare que no la comprèn.
  Podeu reservar la vostra entrada gratuïta fent clic aquí.
 • Un any més, el grup de zumba Vive y Baila, realitzarà amb orgull la seva exhibició de ball a les 19.00 h a la plaça de dr Trueta i animarà a tothom que hi assisteixi a poder-se fer una foto de suport amb el col·lectiu LGTBI que podrà penjar a les xarxes amb el hashtag d’enguany #viveybailaconorgullo #prideabrera2021  

 

El Dia per l'Alliberament LGTBI a l'Espai Igualtat de Ràdio Abrera

Des del Servei Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ duem a terme una col·laboració mensual amb Ràdio Abrera amb "L'Espai Igualtat". Un espai al que cada darrer diumenge del mes, a partir de les 12 del migdia parlarem de dones, feminismes, equitat i del col·lectiu LGTBI amb la Secció Violeta i la Secció LGTBIQ+.

 

Aquest mes de juny, dins la Secció LGTBIQ+, ens centrem el dues activitats programades en el marc de la Festa Major d'Abrera 2021: l'exposició  "Construccions identitàries. Famílies trans" de Mar C. Llop que fins el proper divendres 2 de juliol es podrà visitar a la Casa de Cultura d'Abrera, i també de la proposta programada per dilluns 28 de juny Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI: l'obra de teatre Ximpancé a càrrec de La Senyora Produccions. I finalitzem amb el manifest del Dia per l'Alliberament de l'Orgull LGTBI 2021.

 

 • Escolteu l'Espai Igualtat de Ràdio Abrera del diumenge 27 de juny fent clic aquí i podeu sentir el manifest del Dia per l'Alliberament LTBIQ+ a la part inferior d'aquesta pàgina, i també s'emetrà per Ràdio Abrera avui dilluns 28 de juny a les 14 h, després de L'Entrevista del Dia.

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament, Montse Navarro, ha donat les gràcies "un any més al grup de zumba Vive y Baila, que realitzarà amb orgull la seva exhibició de ball a les 19.00 h a la plaça de doctor Trueta i animarà a tothom que hi assisteixi a poder-se fer una foto de suport amb el col·lectiu LGTBI. També us convidem a veure l'obra Ximapanzé aquesta tarda a les 20.00 h a la Sala Municipal, i a escoltar l’espai Igualtat d’aquest mes a Radio Abrera en la seva secció LGTBI. Us recordem que tenim aquest espai cada últim diumenge de mes. Moltes gràcies a totes i tots".

 

Altres activitats

 

 Altres recursos

Recull de termes vinculats amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere, el comportament sexual i la relació del col·lectiu LGBT amb la societat en àmbits com l’activisme, els drets, la família o l’oci.

 • Entitats i adreces LGTB. Feu clic aquí
 • Ja teniu disponible l’Especial Biblioteques LGTBI  elaborat en el marc de la commemoració del 28J, Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual.

  En aquest especial de la Biblioteca Virtual s’ofereixen un seguit de recursos com per exemple llibres, pel·lícules, còmics, contes, música, arts escèniques, adreces d’interès, fons especials de biblioteques, club de lectura, etc.

   Així doncs, trobareu eines i materials que us facilitaran el desenvolupament de la vostra tasca en matèria LGTBI.

   Aquest treball ha estat elaborat en col·laboració conjunta de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

 

Davant la LGTBIfòbia, denuncia!

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies